Acatistul Sfintelor Femei iubitoare de Dumnezeu

Acatistul Sfintelor Femei iubitoare de Dumnezeu Mareste imaginea.

Acatistul Sfintelor Femei iubitoare de Dumnezeu

Condacul 1
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, mladite ale Pomului Vietii care sunteti aparate si ajutate chiar de Maica lui Dumnezeu, cea slavita si preainaltata de toata faptura, va laudam, caci voi traind cu intelepciune, dreptate si cucernicie, v-ati facut vrednice de bunatatea si iubirea de oameni a Mantuitorului nostru, care dupa a Lui indurare, v-a mantuit si v-a izbavit de toata faradelegea. Pentru dragostea ce o port pentru voi sfintelor, si nadejdea in mijlocirea dobandirii ajutorului de la Mantuitorul nostru, va cant: Aleluia.

Icosul 1
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, cererile noastre bune impliniti-le cu voia lui Dumnezeu si mijlociti pentru noi pentru obtinerea de Har, mila si pace, de la Dumnezeu-Tatal si de la Domnul Iisus Hristos, Mantuitorul nostru. De aceea va cantam:

Bucura-te, Fecioara Maria, floarea firii omenesti, preafrumoasa si preaintelepta, care esti plina de har si binecuvantata intre femei, caci din tine a rasarit Soarele dreptatii, Hristos Dumnezeul nostru, care dezlegand blestemul, a dat binecuvantare si, stricand moartea, ne-a daruit noua viata vesnica.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci ati castigat Cununa vietii si v-ati facut stalpi in templul lui Dumnezeu, afland si marturisind ca nu exista Dumnezeu in afara de El.



Bucurati-va, Sfinte femei, caci cautand si pazind calea indreptarilor dumnezeiesti, ati dobandit intelepciunea cea de sus.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci ati aratat toata priceperea si buna chibzuiala in a uda samanta Sfantului Botez care a rasarit in voi, a dat rod sfant si ati secerat spicele vietii vesnice, iar pentru asta bunul Dumnezeu v-a inzestrat cu Sfantul Sau Har.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci dupa porunca Mantuitorului, ati iubit aproapele ca pe voi insiva si v-ati facut vrednice de bunatatea si mila Dumnezeului nostru.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci ati gasit in dragostea de Dumnezeu, puterea si taria sufleteasca de a marturisi credinta, de a parasi calea nedreptatii si a urma calea adevarului, scapand astfel de focul asprei judecati.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci ati dat dovada de curatie sufleteasca si neprihanire ingereasca, caci ati impodobit sufletul cu nenumarate virtuti crestinesti, stralucind ca soarele, fiind luminate de frumusetea Chipului lui Dumnezeu, si ati primit darul vindecarii trupului si sufletului, precum si darul facerii de minuni.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci ati nadajduit in Dumnezeu izbavitorul nostru si ati invins ispitele asupritorului vrajmas si patimile trupului, dobandind astfel sfanta pace.

Bucurati-va, Sfinte femei, aparatoare ale credintei, caci laudand pe Dumnezeu, v-ati supus Lui, si implinind fagaduiala, v-ati facut vrednice de indurarea Lui, fiind luminate de slava Lui cea vesnica.

Bucurati-va, Sfinte femei, caci v-ati inavutit in fapte bune, ati pazit poruncile, ati iubit, ajutat si ingrijit la nevoie pe aproapele, punand astfel buna temelie vietii voastre in veacul viitor.

Bucurati-va, Sfinte femei, purtatoare de lumina printre noi, caci ati fost nerabdatoare sa ajungeti la locasurile cele ceresti si acum va bucurati si veseliti de mantuire in Imparatia lui Dumnezeu, in locul unde nu este suferinta si boala.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 2
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, voi ati izbandit spiritual mergand pana la capat pe calea dreptatii. Eu traiesc in necredinta si uitare fata de aproapele meu, nu-mi vad pacatul propriu, ma supar si dau vina pe altii pentru necazurile mele uitand ca acestea sunt plata greselilor mele; vindecare nu dobandesc, iar orice efort al meu nu are nicio izbanda spirituala. Pentru dragostea ce o port pentru voi si nadejdea in mijlocirea dobadirii ajutorului de la Mantuitorul nostru va cant: Aleluia.

Icosul 2
Sfintelor femei, va rog sa ne ajutati sa traim in grija si dragoste pentru aproapele si sa punem Sfantul Semn al Crucii ca temelie a puterii noastre. Ajutati-ne sa invatam sa primim necazurile cu bucurie si intelepciune crestineasca si sa marturisim credinta asa cum si voi ati facut-o. Va rugam sa ne ajutati sa izbandim spiritual si sa dobandim de la Hristos vindecare sufleteasca si trupeasca. De aceea, cu nadejde, va cantam:

Bucurati-va, Cuv. Marta, Cuv. Evantia si Sf. Mc. Partagapi , caci viata cea vesnica ati castigat.

Bucura-te, Sf. Febe , caci traind in dragoste de Hristos ai ajutat pe multi.

Bucura-te, Sf. Vasilisa , caci multumeai Domnului cand primeai chinurile pentru marturisirea credintei; caci fiind aruncata in mijlocul vapaii si facand Semnul Crucii, ai fost pazita nevatamata, iar la sfarsitul zilelor te-ai dus catre Domnul cu bucurie si pace.

Bucura-te, Sf. Ermiona , caci vindeci sufleteste si trupeste pe multi in numele lui Hristos, caci patimind pentru credinta ta ai primit cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf. Mc. Haritina, Eutihia, Veveea , Calodoti, Andropelaghia si Tecla , caci viata cea vesnica ati castigat.

Bucura-te, Sf. Ana , caci ducand o viata de post, rugaciune si faceri de bine celor lipsiti, te-ai facut vrednica sa nasti pe Stapana noastra, Fecioara Maria.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. fecioare Minodora, Mitrodora si Nimfodora , care straluciti cu frumusetea sufletelor si a trupurilor voastre, caci din dragoste pentru Hristos, v-ati retras in munti, departe de oameni si de grijile lumesti, sa cultivati florile sfintelor virtuti. Caci devenind locasuri ale Duhului Sfant, v-ati indulcit cu mierea vederilor dumnezeiesti si cu darul tamaduirii, atat a bolilor trupesti, cat si a celor sufletesti. Iar pentru marturisirea lui Hristos, ati dobandit cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Pulheria , imparateasa, caci te-ai deosebit prin intelepciune, credinta si ravna cu care te-ai dedicat rugaciunii.

Bucura-te, Cuv. Maica Teodora , caci te-ai nevoit ca un barbat, stralucind prin pustnicie ca un mare luminator.

Bucurati-va, Sf. Mc. Ia , cea batrana de varsta si Sf. Evantia , caci ati urcat in pace la Domnul.

Bucura-te, Sf. Mc. Ketevan , imparateasa, caci prin conducere inteleapta, ai adus pace si dreptate, iar datorita marturisirii crestine, ai fost chinuita, iar cand ti-ai dat sufletul intru Dumnezeu, trei coloane stralucitoare au coborat asupra trupului tau, ca izbanda spirituala.

Bucura-te, Sf. Plachila , binecredincioasa imparateasa, caci ai petrecut toata viata intru dreapta credinta, in grija si nevointa spre saraci, pana la mutarea ta catre Domnul.

Bucura-te, Sf. Mc. Eufimia , caci pentru dragostea ta, ai primit darul facerii de minuni si ai intors pe multi la credinta, primind cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc Meletina , cea facatoare de minuni, caci ai patimit si ai primit cununa muceniciei pentru ca ai adus pe oameni la credinta in Dumnezeu.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. fecioare Pistis, Elpis si Agapis si maica voastra Sofia , caci marturisind pe Hristos, ati primit cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Agatoclia, Lucia , Sofia, Irina si Teopista , caci ati dobandit viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Teodota , caci pentru marturisirea credintei ai suferit chinuri, dar Domnul te-a facut cu totul sanatoasa, neavand pe trup nici macar un semn de rana. Iar in foc aruncandu-te asupritorii, doi tineri imbracati in vesminte albe te-au insotit, si laudand pe Dumnezeu, ai iesit din cuptor nevatamata. Pana la urma ai urcat la cer purtatoare de cununa muceniciei.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 3
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, in Hristos ati gasit ocrotitorul, povatuitorul si calauzitorul vostru, si in mainile Lui v-ati incredintat duhul si El va izbavit. Eu insa am fata, sufletul, si trupul topite de intristare, caci nu cunosc calea de a ajunge la indurarea Lui. Pentru ca Domnul, a auzit glasul rugaciunilor voastre si a aratat in chip minunat indurarea fata de voi, va cant: Aleluia.

Icosul 3
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, grabiti-va si ajutati-ne sa ne gasim scaparea in Dumnezeu, caci El cunoaste faradelegile noastre si nelinistea din sufletul nostru acum, plin de smerenie. Ajutati-ne sa primim si sa pastram curate tainele crestinesti, sa avem puterea de a ne impotrivi credintei in demoni, si nadajduind la Dumnezeu, sa sfaramam demonicele lucrari prin credinta si rugaciune. De aceea, va cantam:

Bucura-te, Sf. Ariadna , caci fiind in pericol, apropiindu-te de o piatra, te-ai rugat lui Dumnezeu sa te izbaveasca, si din dumnezeiasca voie crapandu-se piatra, te-ai ascuns intr-insa, iar cei ce te cautau au pierit toti, ucisi de ingerii ce s-au ivit.

Bucurati-va, Sf. Mc. Raida, Cuv.-lor Xantipi si Polixeni cea facatoare de minuni, Preacuv. Maica Eufrosina si Sf. Mc. Hira , caci ati dobandit viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. M. Mc. Tecla, cea izbavita de toate cu darul lui Dumnezeu, caci lucrand rugaciunea si asceza in sihastrie, ai facut multe minuni, si ai parasit viata, despicandu-se o piatra si primindu-te.

Bucura-te, Sf. Mc. Epiharis , caci marturisind cu indrazneala numele lui Hristos, ai fost chinuita in multe feluri pana cand ti-ai dat fericitul si cinstitul suflet lui Dumnezeu.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Gaiani , Petronia, Gudelia , Ripsimia, Gaiani si alte treizeci si doua cuvioase mucenite femei si fecioare, caci ati primit cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc. Iustina , caci ai castigat la credinta cea intru Hristos, pe Sf. Ciprian, caci reusind sa sfarmi demonicele lui lucrari prin rugaciunea la Hristos, acesta s-a botezat si impreuna ati capatat cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Domnina, Verina, Prosdoca , Haritina si Metodia , caci ati aratat mare ravna dumnezeiasca in credinta, pentru aceasta capatand mucenicia.

Bucurati-va, Sf.-lor Calistena si Pelaghia fecioara, caci ati castigat viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Mamelhta , caci ai primit in vis invatatura tainelor crestinesti de la ingerul lui Dumnezeu, pentru ca apoi sa te botezi in drepta credinta, si fiind inca imbracata cu hainele sfantului Botez ai primit cununa muceniciei.

Bucura-te, Preacuv. Maica Pelaghia , caci traind in desfranare te-ai pocait, si botezandu-te, ai lepadat toata averea. Caci schimbandu-te in chip barbatesc, te-ai inchis intr-o chilie petrecand restul vietii cu placere dumnezeiasca, pana cand ai urcat in pace la Domnul.

Bucura-te, Sf. Taisia , caci fiind cazuta in patima desfraului, te-ai pocait cu toata zdrobirea de inima castigand astfel mantuirea; caci, prin aratare ingereasca s-a vazut cum o ora de pocainta din partea ta a facut cat o multime de ani, pentru ca te-ai pocait din tot sufletul.

Bucura-te, Preacuv. Atanasia cea iubitoare de Dumnezeu, caci te-ai calugarit ca barbat si te-ai nevoit permanent in curatie, in rugaciune, in a face bine saracilor si a ingriji pe cei bolnavi.

Bucura-te, Sf. Mc. Poplia , caci te-ai impotrivit credintei in demoni, suferind chinuri pentru asta, iar la sfarsitul vietii cu pace te-ai dus catre Domnul.

Bucura-te, Sf. Evlampia , caci pentru marturisirea si raspandirea credintei crestinesti, ai patimit si ai luat cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc. Zinaida , caci ti-ai petrecut viata tamaduind bolile aproapelui.

Bucura-te, Sf. Mc. Filonila , caci ai petrecut in indelungate postiri si privegheri, iar cu rugaciunea ai facut multe minuni.

Bucurati-va, Sf. Irina si Sf.-lor Mc. Domnina, Anastasia, Malfeta, Anthia si Agathonica , caci ati castigat viata cea vesnica.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 4
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, voi ati urmat cu luare aminte calea dreptatii si ati pazit poruncile. Eu pana acum am trait dupa voia mea, cea lumeasca, nu m-am opus ispitelor si nici nu am trait in credinta si neprihanire, iar acum ma intreb daca Il pot afla bland si milostiv la ziua judecatii. Cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 4
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, va rugam ajutati-ne sa putem duce ca si voi ingereasca vietuire, lasandu-ne in grija Domnului, cerand putere de a trece peste necazuri, si facand fata ispitelor care navalesc asupra noastra. Caci vrem ca si voi, la sfarsitul vietii, sa putem afla pe Dumnezeu bland si milostiv la ziua judecatii, pentru a ne incredinta sufletul locasurilor cele vesnice si dumnezeiesti. De aceea, va cantam:

Bucura-te, Sf. Mc. Zlata , „vas de aur al fecioriei si mireasa neprihanita a lui Hristos", caci ai aratat un caracter puternic, credinta nestramutata in Hristos, frumusete si neprihanire; caci marturisind pe "Domnul Iisus Hristos ca tata si pe Maica Domnului ca mama", ai primit cununa muceniciei, sufletul curat fiindu-ti luat la Domnul.

Bucura-te, Sf. Cuv. Maica Parascheva , caci ai renuntat la desarta viata lumeasca auzind cuvintele Domnului: "Cel ce voieste a veni dupa Mine, sa se lepede de sine si sa ridice crucea sa si sa urmeze Mie"; caci prin ruga, smerita cugetare si curatenia inimii, te-ai umplut de har si ai invins ispitele vrajmasului; caci la sfarsitul vietii pamantesti, ai incredintat sfant sufletul tau mainilor ingeresti si prin ei, locasurilor dumnezeiesti.

Bucurati-va, fericita Cleopatra , Sf.-lor Mc. Manato , Teodota , Glicheria, Anna, Elisaveta, Teodota si Sf. Tavita , caci ati dobandit viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Cuv. Matroana , caci ai renuntat la viata lumeasca, mergand sa locuiesti intr-un loc pustiu, pentru a trai in monahism; caci fiind milostiva cu saracii si ducand o viata curata si sfanta, Dumnezeu ti-a daruit puterea de a vindeca bolnavii.

Bucura-te, Sf. Mc. Sevastiana , ucenica Ap. Pavel, caci ai fost botezata de dansul, si fiind gata a muri pentru Hristos, ai patimit muceniceste. Caci fiind chiar imbarbatata din cer cu vorbele "Bucura-te, si nu te mahni”, ai trecut nevatamata prin chinuri, incat s-au minunat toti. Caci rugandu-te si fiind chinuita in foc, s-a facut glas mare din cer cu fulgere si tunete si a cazut grindina stingand focul, iar ingerul Domnului aratandu-se, ti-a zis: "Indrazneste, fiica lui Dumnezeu, ca trebuie sa stai de fata inaintea guvernatorului Pompian, si eu sunt cu tine", si ai capatat cununa muceniceasca.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Leptina , Capitolina , Erotiida, Neonilla, Ana, Fevronia , Anastasia romana, Sf. Maria facatoarea de minuni, Sf.-lor Mc. Melitina, Zenovia, Eutropia si Neonila , caci patimind pentru marturisirea credintei voastre, ati dat sufletul lui Dumnezeu.

Bucura-te, Sf. Maica Ana , caci vazandu-ti pacatul propriu, te-ai tuns in monahism pentru a afla pe Dumnezeu bland si milostiv la ziua judecatii. Caci pentru ingereasca petrecere si vietuire Dumnezeu, te-a inzestrat de nespuse minuni facatoare, daruind tamaduiri celor ce veneau la tine.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Chiriena, Iuliana , Chiriachi, Domnina, Doamna , Teodota si Casina , caci ati capatat cununa biruintei.

Bucura-te, Sf Mc. Epistimi , caci ai ales sa-ti dedici viata monahismului, traind in munca, rugaciune si post. Caci Domnul ti-a descoperit in vis mucenicia pe care urma sa o suferi, aratandu-ti ca impreuna cu sotul tau va aflati intr-un palat minunat, in fata unui rege stralucitor care va punea niste coroane de aur pe cap.

Bucura-te, Preacuv. Maica Matroana , caci aprinzandu-te de caldura dragostei si credintei spre Dumnezeu, ai intrat in viata monahala ca barbat; si indeletnicindu-te cu postul si privegherea, ai rabdat multe ispite de la demoni. Caci prin rugaciune, ai scos izvor de apa intr-un loc sec si uscat, iar la sfarsitul vietii pamantesti, ai urcat cu pace catre Domnul.

Bucura-te, Cuv. Teoctista , caci ai petrecut fericita treizeci de ani, cu rea patimire, luptandu-te cu foamea, cu gerul, cu arsura, hranindu-te cu ierburi si cu verdeturi salbatice, traind si vorbind prin rugaciune doar cu Dumnezeu si cu Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, de la care ai si primit dumnezeiestile Taine.

Bucurati-va, Sf.-lor Eustolia si Sopatra , fiica de imparat, caci v-ati calugarit si ati sporit intru nevointe si osteneli duhovnicesti. Caci zidind o casa de rugaciuni, ati fost pricina de mantuire, pentru multe fecioare si femei evlavioase care veneau acolo.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Stefanida , Marato , Teodora imparateasa, Eufimia , Tecla, Vautha, Denahida si Cecilia din Roma, caci v-ati dat muceniceste duhul lui Dumnezeu.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Eufimia , Ana si Miropa , caci v-ati dat muceniceste duhul lui Dumnezeu.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 5
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, prin ravna voastra v-ati facut stalpi ai dreptei credinte. Eu am iubit mai mult viata lumeasca decat viata intru Dumnezeu, nepastrand dreapta credinta, si cazand in inselarea ispitelor vrasmasului, nu mi-am purtat cu demnitate crucea. Nu am postit, nu am citit spre indreptare Sfintele Scripturi si nici pe altii nu am ajutat duhovniceste. Cerand de la voi ajutor in indreptare, va cant: Aleluia.

Icosul 5
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, va rugam ajutati-ne sa ne crestem copii cu dragoste de Dumnezeu si sa ne traim toata viata implinind poruncile Scripturilor; ajutati-ne sa va urmam exemplul in a ne purta cu rabdare pe umeri, propria cruce; ajutati-ne sa ramanem neclintiti in dragostea pentru Hristos si sa nu cadem in cursele vrajmasului, iar cand vom pleca din trup si din lume, sa dam in pace lui Dumnezeu sufletele noastre. De aceea, va cantam:

Bucura-te, Sf. M. Mc. Ecaterina , caci ai facut pe multi sa creada in Hristos cu intelepciunea si cu buna ta graire, iar pentru marturisirea cea in Hristos, ai luat fericita cununa muceniceasca a marturisirii.

Bucura-te, Sf. M. Mc. Varvara , caci marturisindu-ti credinta in Sf. Treime, ai starnit mania paganilor, si fugind, te-ai ascuns intr-o stanca ce s-a deschis ca prin minune, pentru ca apoi, fungind in munti si fiind prinsa sa iei cununa marturisirii.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Iuliana si Hristodula , caci ati castigat cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc. Filofteia , fecioara, frumoasa stalpare, caci de mica copila, ai fost invatata a merge la biserica, a asculta dumnezeiestile Scripturi cu luare aminte, a posti, a pazi neintinata fecioria cea trupeasca si cea sufleteasca, si a ajuta aproapele la nevoie. Caci pentru dragostea ta crestineasca, ai platit cu moarte muceniceasca, dandu-ti sfantul si fericitul suflet in mainile lui Dumnezeu, slava cereasca stralucind in acel loc.

Bucura-te, Sf. Pr. Ana , caci fiind stearpa, prin rugaciune la Domnul, ai primit a putea face copii, scapand de ocara, iar pentru credinta ta ai primit si darul prorociei.

Bucurati-va, Sf. Mc. Vevea , Sf. Mc. Lucia , fecioara, Sf. Antia si Sf. Sofia , cea facatoare de minuni, caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Suzana , caci imbracandu-te in haine barbatesti si schimbandu-ti numele in Ioan, ai intrat intr-o manastire de calugari, unde ai facut multe minuni in numele lui Hristos. Caci fiind supusa la felurite chinuri, ti-ai dat lui Dumnezeu duhul.

Bucura-te, Sf. si facatoare de minuni Teofana imparateasa, caci de dragul lui Hristos, te-ai lepadat de lume si de toate cele din lume si ai luat jugul cel bun al Domnului. Caci ridicand pe umerii propria cruce si traind ingereste pe pamant, nu-ai fost lipsita de bunatatile cele fagaduite, iar cand ai plecat din trup si din lume, ai dat in pace lui Dumnezeu sufletul.

Bucura-te, Sf. Aglaia romana, caci prin descoperire ingereasca, ai vazut ce s-a intamplat cu Sf. Bonifaciu si ai zidit o biserica mareata in numele lui. Caci traind de atunci cu cuviinta si bineplacut lui Dumnezeu, ti-ai dat cu pace lui Dumnezeu duhul.

Bucura-te, Sf. Mc. Iuliana , caci pentru marturisirea credintei, ai suferit multe chinuri si fiind aruncata in temnita, ai dezlegat inchipuirea inselatoare a vrajmasului in inger, nefiind inselata de el pentru a te inchina la idoli. Caci ramanand neclintita in dragostea pentru Hristos, ti-ai dat viata primind astfel cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Tesalonica , Teodota, Anastasia romana, Vasila , Domna , Anisia si Cuv. Teodora , caci ati dobandit viata vesnica.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 6
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, voi ati ales sa ascultati cuvantul Domnului si sa urmati calea dreptatii, sa paziti poruncile si sa faceti voia Lui. Eu, pana acum am trait dupa voia mea, cea lumeasca. Caile Domnului imi sunt necunoscute, iar demonii patimilor au putere asupra mea. Cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 6
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, fiti pentru noi calauzitori pe drumul cel drept si ajutati-ne sa patrundem pe calea lui Dumnezeu, sa invatam indreptarile sale si sa ne intarim in pazirea poruncilor. Ajutati-ne sa ne traim viata potrivit voii lui Dumnezeu, avand incredere in caile Domnului, caci ele sunt necunoscute de om, dar duc la desavarsire.

Bucura-te, Sf. Mc. Eugenia , fecioara, caci primind sfantul botez, te-ai tuns in monahism ca barbat, traind in nevointe, in trude, in privegheri de toata noaptea, savarsind toata virtutea si stralucind ca un mare luminator. Caci fiind aprinsa de dragoste pentru Hristos, ai suferit pentru marturisirea ta, luand cununa muceniciei.
Bucurati-va, Cuv.-lor Melania romana, Teodota , Genoveva, Eufimia , Tatiana si Domnina , caci in pace v-ati savarsit.

Bucura-te, Sf. Cuv. Apolinaria din Sinclit, caci din dragoste de Dumnezeu, ai daruit averea ta si te-ai calugarit ca barbat la Ierusalim. Caci pentru silinta ta, Dumnezeu ti-a dat darul vindecarii si scoaterii demonilor, savarsind prin tine numeroase minuni.

Bucura-te, Sf. Cuv. Sinclitichia , caci ai renuntat la averea si viata lumeasca, si alegand asceza, ai biruit in lupta cu viclenii demoni si ti-ai mutat mintea la Dumnezeu inca din timpul vietii, capatand cununa biruintei.

Bucura-te, Sf. Cuv. Domnica facatoare de minuni, caci urmand calea calugariei ai primit darul prorociei.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Olimpiodora, Nemia , Vasilisa , Eutasia, Tatiana , Ana, Agni , Neonila, Xenia si Sf. Cuv. Teodosia , caci ati luat fericite cununile muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc. Agni , cea curata la suflet si la trup si datatoare de intelepciune, caci pentru a fi pazita a ta curatie, Dumnezeu a trimis pe ingerul Sau. Caci prin credinta ta, ridicand mainile spre cer si facand rugaciuni, mortul a inviat. Caci vrand sa te omoare necredinciosii, in Semnul Sfintei Cruci ai intrat cu indrazneala in mijlocul focului si cu rugaciunea pe buze, ai urcat catre Domnul.

Bucura-te, Sf. Cuv. Xenia din Roma, caci pentru asceza ta, ai primit cununa Domnului si la moartea ta, pe cer, a aparut o Cruce de stele.

Bucura-te, Sf. Xenia din Saint-Petersburg, caci la moartea sotului tau, ai pierdut interesul pentru lucrurile lumesti si ai urmat calea grea a nebuniei pentru Hristos, capatand darul prorociei.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Eufrasia , Medula , Trifina, Mc. Haris si Vevea , caci ati dobandit viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Cuv. Maria din Constantinopol, caci impreuna cu familia, ai trait viata potrivit voii lui Dumnezeu, urmand caile Sale care duc la desavarsire si ai primit darul de a face minuni.

Bucurati-va, Sf. Marciana imparateasa, Sf.-lor Atanasia, Teodota, Teoctista si Eudoxia , Perpetua si Teodula , caci ati castigat viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Pr. Ana , caci te rogi pentru cei nedreptatiti si care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

Bucura-te, Sf. Mc. Agata , caci ai crezut doar in Domnul nostru Iisus Hristos, care cu voia si cu cuvantul Sau, tamaduieste si ridica pe cei cazuti.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 7
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, voi cunoasteti puterea pocaintei si indreptarii, caci Bunul Dumnezeu, pe toti vrea sa ii intoarca la calea Sa cea dreapta si sa ii faca vrednici de Ierusalimul Ceresc. Eu sunt prins de lantul patimilor si nu reusesc sa ma ridic prin pocainta, nu sa tin post si nici nu urmez calea curatiei. Sufletul imi este bolnav si vindecarea lui este grea, caci credinta mea e mica. Cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 7
Tu, Doamne, cunosti aplecarea noastra spre patimi si de aceea, precum fiul risipitor, ne intoarcem catre Tine Bunule sa ne primesti si pe noi. Sfintelor femei, scoate-ti-ne din marea pacatelor, cereti de la Sf. Treime lumina si intelepciune mintii noastre si invatati-ne sa ne pocaim. Caci departandu-ne de la firea omeneasca, vrem sa dobandim ca si voi, vietuirea cea mai presus de om, aici pe pamant, iar la sfarsitul zilelor, sa intram cu voi intru Imparatia Cereasca. Cu nadejde va cantam:

Bucura-te, Sf. Mc. Fausta , caci ai trait in nestricaciune, in post si in rugaciune, si avand gandul pururea la dumnezeiestile Scripturi. Caci precum o vita ce face rod bun si mult, ai adus pe oameni la credinta, cand erai muncita de chinuri pentru ca erai crestina; iar cerurile deschizandu-se, s-a auzit „Veniti la Mine cei osteniti intru nevointa si insarcinati cu patimirile, pentru numele Meu, si va voi odihni pe voi intru imparatia cereasca”.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Marta, Maria , Enata, Valentina si Priscila , caci arzand cu dreapta credinta si dragoste spre Hristos, ati primit cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf.-lor Imparatese Teodora , sprijinitoare a ortodoxiei, si Pulcheria , cea binecredincioasa, caci ati urcat la Domnul.

Bucura-te, Preacuv. Maria , caci te-ai tuns in monahism ca barbat si ai trecut cu barbatie peste toate cursele vrajmasului.

Bucura-te, Sf. Mariamna , caci ai propovaduit cuvantul lui Hristos si ai facut pe multi sa se boteze.

Bucura-te, Cuv. Maica Filoteia , caci de mica fiind educata in dreapta credinta si adanca evlavie, cand te-ai tuns in monahism, ai crescut duhovniceste prin post, priveghere si rugaciune, dobandind darul facerii de minuni.

Bucura-te, Sf. Gorgonia , mama a cinci copii, caci te-ai remarcat prin inalta ta virtute, piosenie, blandete, intelepciune si osteneala. Iar cand ai urcat la Domnul, ai spus: "Cu pace ma voi culca si voi adormi ".

Bucura-te, Sf. Mc. Doroteia, caci ai biruit trupul si pe diavolul, slujind in toate zilele lui Dumnezeu intru curatie, in trezire si intru intreaga si neasemuita intelepciune, cu smerenie, cu blandete, postind si rugandu-te neincetat, si astfel te-ai facut vrednica de camara Lui cereasca.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Antusa , Tea , Chirana cea preaintelepta, Hristina si Calista, caci sfarsindu-va intru pocainta, muceniceste, ati luat iertare si cununa de biruinta de la Hristos Dumnezeul nostru.

Bucura-te, Sf. Mc. Fotini , caci tu esti femeia samariteanca numita asa chiar de Mantuitorul nostru, cand l-ai intalnit la fantana lui Iacob. Caci impreuna cu surorile tale Anatoli, Foto, Fotida, Paraschevi si Chiriachi , te-ai botezat; si marturisindu-va credinta ca Isus este Hristosul, ati fost supuse la chinuri si fiind ucise, ati primit cununa muceniciei.

Bucurati-va, Sf.-lor Chira si Marana , caci prin sfanta vietuire, ati impodobit neamul femeiesc, renuntand la avere si petrecand in tacere; in postire si cu infranarea rabdarii.

Bucura-te, Preacuv. Mc. Evdochia , samariteanca, caci fiind deprinsa cu reaua faptuire, te-ai pocait si ai ales credinta cea adevarata. Caci fiind botezata, ai fost rapita cu mintea si te-ai vazut fiind luata de mana de un inger si ridicata la cer unde ingerii se bucurau de intoarcerea ta, in timp ce ceva negru si infiorator la vedere scrasnea din dinti si striga, pentru ca nu mai erai sub puterea lui. Caci intrand in manastire, ti-ai impartit toata averea si ai trait in nevointe duhovnicesti, iar Domnul a facut mari minuni prin tine, precum invierea unui copil.

Bucura-te, Sf. Domnina din Cir, caci te-ai dedat inca din copilarie nevointelor pustnicesti si infranarii tuturor pornirilor trupului. Caci traind in post, ti-ai petrecut toata viata aducand lui Dumnezeu cantare de lauda, pana cand te-ai ridicat la Mirele tau cel iubit, Hristos.

Bucura-te, Sf. Mc. Antonina din Niceea, caci nu te-ai lepadat de credinta chiar suferind chinuri, fiind aparata de ingerii domnului, pana cand ai capatat cununa muceniciei.
Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Eutalia, Atanasia, Calinica, Vasilisa , Iuliana sora Sf. Pavel, caci ati castigat viata vesnica.

Bucura-te, Preacuv. Piamun din apropierea Alexandriei, caci ai trait in feciorie si rugaciune si ai primit darul clarviziunii de la Dumnezeu.

Bucura-te, Sf. Anastasia patriciana, caci te-ai deosebit prin marea ta curatie sufleteasca, fiind tematoare de Dumnezeu, umbland mereu pe caile Domnului si fiind plina de bunatate. Caci nevoindu-te aspru cu vegherea rugaciunea, postul, si invingand cu vitejie barbateasca razvratirile demonilor, ai ajuns vas ales al Duhului Sfant.

Bucura-te, credincioasa Maria sora lui Lazar, caci ai uns cu mir picioarele Mantuitorului.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Cristina , Ilaria , Alexandra, Claudia, Rufrasia, Matrona, Iuliana, Eufimia si Teodosia , caci ati urcat muceniceste la Domnul.

Bucura-te, Sf. Drosida , fiica imparatului Traian, caci renuntand la imparatia lumeasca, ai castigat-o pe cea cereasca. Caci rugandu-te la Domnul sa te boteze in numele Sf. Treimi, ai intrat singura in apa, si apoi postind, ai primit hrana ingereasca sapte zile, pana cand cerand luminare de la Domnul, sufletul tau a urcat la cer.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Calinica, Vasilisa , Pelaghia, Teodosia , Ana, Alla, Varis, Moico, Mamica, Birgo, Animais si Matroana , caci ati primit cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Maria Egipteaca , caci ai ales o viata spre nevointe si virtute, desi in tinerete, te-ai deprins cu faptele cele rele. Caci cu ajutorul lui Dumnezeu, te-ai departat de la firea omeneasca si ai dobandit vietuirea ingereasca, cea mai presus de om, pe pamant.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 8
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, prin aspiratia voastra v-ati facut vrednice de dobandirea harului si a multor daruri spirituale pe care mintea omeneasca nu le poate pricepe: scaunul in Imparatia cerurilor, crucea luminoasa, mantia luminoasa, cununa credintei, cununa curatiei, cununa fecioriei, rugaciunea de foc, darul prorociei, darul facerii de minuni, darul tamaduirii si multe daruri greu de inchipuit. Viata mea este saraca in credinta si izbanda spirituala. Cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 8
Sfintelor lui Dumnezeu, intariti-ne in credinta in Dumnezeul cel adevarat, ajutati-ne sa ne pastram sufletul curat si sa avem taria de a indura orice chin pentru El, pentru a ne darui Lui din iubire, si a ne face partasi Harului Sau, iar la sfarsitul vietii pamantesti sa bem din paharul vietii si al nemuririi, cel pregatit credinciosilor. De aceea, va cant:

Bucura-te, Preacuv. Maica Teodora din Tesalonic, caci din tanara varsta iubind pe Hristos, te-ai lepadat de lume si ai intrat in monahism, si lucrand toate virtutile, pe toate impreuna le-ai izbutit.

Bucura-te, Preacuv. Maica Platonida , caci ai organizat o manastire de maici si ai fost un exemplu viu de viata monahiceasca, sfintenie, smerenie si dragoste de aproapele, avand la mare cinste patimile Mantuitorului pe Cruce.

Bucurati-va, Sf. Evula , Sf. Mc. Fervuta , Sf. Mc. Teodora din Didim, Sf. Mc. Achilina cea noua, Sf. Pr. Olda , Preacuv. Trifina din Cizic si Cuv. Antusa , caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Tomaida , caci te-ai nevoit prin sange, te-ai savarsit pentru curatie, si ne esti de mare ajutor in luptele impotriva patimilor trupului, iar cu bincuvantarea ta, ne dai putere sa izbavim.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Vasilisa, Anastasia , Harisa, Nichi, Galini, Calida, Nunehia, Vasilisa, Teodora , Sf.-lor Mc. fecioare Agapia, Irina, Hionia si Sf. Mc Irina , caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Preacuv. Maica Atanasia , caci traind in sihastrie, in post si cu infranare, ai secerat roadele linistii, fiind aleasa stareta de manastire pana cand te-ai mutat la Domnul.

Bucura-te, Sf. Mc. Alexandra imparateasa, caci ai dispretuit vremelnica imparatie lumeasca, si crezand in Hristos, ai murit pentru El primind astfel cununa muceniciei.

Bucura-te, Preacuv. Maica Elisabeta , caci a ta nastere s-a aratat prin dumnezeiasca descoperire, si din frageda varsta, ai ales osteneli sihastresti; si petrecand patruzeci de zile nemancand, iar trei ani avand gandul numai la Dumnezeu, ai luat de la Hristos har de tamaduiri.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Filipia si Nichi , Sf. Glafira, Preacuv. Iusta , Sf.-lor Mc. Cherchira si Arghira , caci ati urcat la Domnul.

Bucura-te, Cuv. Isidora , cea nebuna in Hristos, caci despre tine ingerul Domnului a spus: “Ea slujeste tuturor cu dragoste si indura mila lor fara sa se planga iar inima si gandurile ei sunt numai la Dumnezeu.”

Bucura-te, Sf. Mc. Zoe , caci ai marturisit cu tarie pe Domnul Iisus Hristos ca Stapan sufletului tau, spunand ca este o mare cinste acest lucru, si ca Lui trebuie sa ne supunem vointa.

Bucura-te, Sf. Mc. Mavra , caci fiind chinuita pe cruce pentru credinta ta, nu ai dorit decat sa bei din paharul vietii si al nemuririi pregatit de Hristos. Caci venind ingerul lui Dumnezeu la tine, ai fost dusa la cer unde ti-a aratat un scaun, o haina luminoasa si o cununa, spunandu-ti-se: „Acestea ti s-au gatit tie”.

Bucura-te, Sf. Mc. Pelaghia din Tars, caci ai hotarat sa fii mireasa lui Hristos, Imparatul Cerurilor si la al tau botez un izvor de apa a tasnit din pamant. Caci facandu-se semnul crucii peste tine in timpul Sfintei Taine a Botezului, ingerii te-au acoperit cu o mantie stralucitoare, te-au impartasit si impreuna ati inaltat rugaciuni de multumire lui Dumnezeu. Caci pentru marturisirea credintei si refuzul coroanei imparatiei lumesti, ai sfarsit muceniceste primind de la Domnul, in cer, trei coroane care nu vor pieri niciodata, pentru: curatie, credinta si mucenicie.

Bucura-te, Sf. Monica cea cu firea blanda.

Bucura-te, Sf. M. Mc. Irina , caci ai fost numita asa chiar de ingerul Domnului care te-a invatat credinta in Dumnezeu. Caci tu, fiind supusa la nenumarate chinuri, ramaneai nevatamata. Caci prin rugaciunea ta la Domnul, ai inviat pe tatal tau, ai adus pe multi la credinta si ai facut multe minuni, crezand in Dumnezeu pentru care toate sunt cu putinta, cele ce la oameni sunt cu neputinta.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Calinica, Achilina , Glicheria , Iunia , fecioara Hristina , Tecusa, Alexandra, Claudia, Faini, Eufrasia, Matroana si Iulia, Eufrasia , Chiriachi, Teotimi , Sofia doctorita, Marchiana, Paladia, Sosona, Cristina , Elena si Eliconida , caci v-ati suit la ceruri purtatoare de cununa.

Bucurati-va, Sf.-lor Eufimia , Anastaso , Elena imparateasa si Maria lui Cleopa, purtatoare de mir, caci cu pace v-ati savarsit.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 9
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, ati luptat cu toata fiinta sa primiti lumina cea care curateste sufletul de pacate, duhul care izbaveste. Eu, am trait pana acum sub umbra intunericului, in cultivarea buruienilor patimilor in trupul meu, robindu-mi sufletul. De aceea, cer de la voi ajutor si intarire in cultivarea virtutilor crestinesti. Pentru pretuirea ce o port pentru voi, va cant: Aleluia.

Icosul 9
Va rugam sa ne dati putere ca, inlaturand neputinta si patimile, sa ne impodobim sufletul cu stralucirea virtutilor crestinesti: dragostea, credinta, taria sufleteasca, speranta, inteligenta, cumpatarea si dreptatea. Caci dobandind astfel de virtuti, putem ajunge si noi la frumusetea si curatenia cea neasemanata a sufletului mult iubit de Dumnezeu. De aceea, va cant:

Bucura-te, Sf. Mc. Teodosia fecioara din Tir, caci pentru marturisirea credintei tale, ai fost supusa la multe chinuri, si cand parintii tai care au incercat sa te convinga sa nu te sacrifici pentru Hristos, le-ai aparut imbracata intr-o haina stralucitoare, cu o cununa pe cap si o cruce stralucitoare, de aur, in mana, spunandu-le: „Priviti gloria de care ati vrut sa ma lipsiti!”.

Bucurati-va, Sf. Mc. Teodosia din Constantinopol, Sf. Mc. Harita fecioara si Cuv. Ieria caci ati primit fericirea cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Paula fecioara, caci pentru credinta ta ai fost supusa la chinuri, dar ingerul lui Dumnezeu venea si te vindeca, pana cand ti-ai primit cununa muceniciei pentru a urca langa Domnul.

Bucura-te, Cuv Clotida , caci traind plina de virtute, ai ajuns prin umilinta, la harul Duhului Sfant si ai capatat darul prorociei. Caci crezand in botezul copilului bolnav, acesta s-a vindecat prin rugaciunile tale.

Bucura-te, Sf. Cuv. Sofia din Tracia, caci, desi ai fost ocupata cu grijile si datoriile acestei lumi, avand sase copii, ai tinut poruncile Domnului si ai trait o viata plina de virtute, iubind Psaltirea, in smerenie si dragoste fata de saraci.

Bucurati-va, Sf. Maria si Marta , care ati raspandit Vestea cea Buna a Invierii, Sf. Esia, Sf. Sosana, Sf. Sevastiana si Cuv. Melania , caci cu pace v-ati savarsit.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Zinaida cea facatoare de minuni si Potamiani , caci ati dobandit cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Mc. Caliopia , caci te-ai remarcat pentru frumusetea sufletului si ai primit cununa muceniciei pentru ca nu ai vrut sa renunti la dragostea si credinta in Hristos.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Tecla, Mariamni, Marta, Maria si Enata , cele impodobite si stralucite cu lumina virtutilor, caci sporeati in credinta lucrand poruncile lui Dumnezeu neincetat ziua si noaptea. Caci alegand sa va inchinati doar Domnului Iisus Hristos, ati suferit muceniceste capatand viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Antonina , caci ai trait in curatie si cinste, suferind multe chinuri pentru credinta ta si castigand cununa muceniciei. Caci suferind pentru Hristos fara sa mananci trei zile, ti s-a aratat noaptea lumina, si facandu-se tunet mare, s-au deschis usile casei, auzindu-se glas din cer si indemnandu-te sa mananci.

Bucura-te, Cuv. Pansemnia , caci luminandu-ti-se mintea, te-ai pocait desi ai trait in rautate si desfranare, si in umilinta venind, ai primit sfantul botez. Caci trecand la o viata infranata si cinstita, atat ai bineplacut lui Dumnezeu, de ti-a dat puterea izgonirii demonilor si vindecarii feluritelor boli.

Bucura-te, Sf. Mc. Antonina din cetatea Niceii, caci nu te-ai lasat zdrobita duhovniceste de chinurile pe care le-ai indurat, marturisindu-L pe Hristos pana in clipa mortii tale.
Bucura-te, Preacuv. Ana , caci ai purtat haine barbatesti, schimbandu-ti numele in Eftimie, ai trait in asceza pana la sfarsitul vietii.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Achilina , Gravs , Vasilisa , Iuliana , Leonida, Livia si Evtropia , caci ati dobandit viata cea vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Agripina , caci impodobindu-ti sufletul cu fecioria si cu barbatia, te-ai facut mireasa lui Dumnezeu. Caci ai alergat cu indraznire si cu vitejie la mucenicie si de fiecare data cand erai legata, de un inger erai dezlegata.

Bucurati-va, Sf.-lor Iulita , Vasa, Paula, Agatonica si Elisabeta , caci in pace v-ati savarsit.

Bucura-te, Sf. Mc. Fevronia cea mult-patimitoare, caci ai ales calea sihastriei si te-ai deosebit prin intelepciune. Caci ti-ai daruit viata facerilor de bine si milosteniei, si esti cinstita ca ocrotitoarea celor casatoriti.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 10
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, voi ati nadajduit in Mantuitorul Nostru si v-ati ascuns sub acoperamantul Maicii lui Dumnezeu. Eu am patat Chipul lui Dumnezeu din mine pentru ca sunt lipsit de lumina intelepciunii cea de sus. Caci fiind rob al trandaviei si uitarii, voi ajunge in locul intunecat al suferintei. Cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 10
Cu smerenie, va rugam ajutati-ne sa invingem ca si voi balaurul patimilor, sa biruim raul cu iubirea de Hristos, sa fim treji si sa intelegem ca faradelegile noastre ne duc in locul de suferinta, caci ridicandu-ne, vom reusi sa inviem Hristosul din noi, Omul cel dintai si sa ne daruim facerilor de bine, iar la sfarsitul vietii, sa luam ca si voi, har de la Dumnezeu pentru a trai cu voi intru lumina si in bucuria de negrait. De aceea, va cant:

Bucura-te, Sf. Ioana mironosita, caci mergand la mormantul Mantuitorului ca sa ungi trupul sfant cu mir dupa moartea Sa pe Cruce, ai auzit de la ingeri despre minunea invierii lui Hristos.

Bucura-te, Preacuv. Marta , caci ai iubit cu multa credinta pe Maica lui Dumnezeu, care ti-a vestit vesnica fericire care te astepta. Caci mutandu-te de la cele pamantesti, ne-ai marturisit ca ai luat mare har de la Dumnezeu si traiesti intru lumina si in bucurie de negrait.

Bucurati-va, Sf. Mc. Teodota , Chiprila, Aroa si Luchia , Sf. Asclipia , facatoarea de minuni si Sf.-lor Mc. Marta , Chiriachi si Eufimia , caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Lucia fecioara, caci de mica ti-ai daruit viata lui Dumnezeu, traind in saracie si castitate; caci ai marturisit cu curaj credinta crestina, fiind gata sa induri multe chinuri pentru Hristos.

Bucura-te, Sf. Olga , imparateasa Rusiei, caci esti intocmai cu apostolii, inzestrata cu o frumusete rara si o inteligenta stralucita; caci ai strabatut tara pentru a raspandi credinta in Hristos.

Bucura-te Sf. Veronica , caci ai fost vindecata de Hristos si ducand o viata sfanta, cu pace te-ai dus la Dumnezeu la sfarsitul vietii, ca si in ceruri sa te bucuri de Chipul Domnului.

Bucura-te, Sf. Mc. Golinduh , botezata Maria, caci in vedenie ai fost condusa de ingerul lui Dumnezeu sa vezi locul intunecat si plin de foc in care ajung cei fara credinta; caci ai vazut apoi locul luminat in care ajung cei care i-au slujit lui Dumnezeu, loc pazit de inger care nu lasa sa intre decat credinciosii. Caci ai primit de la Dumnezeu darul deosebirii credintei adevarate si facerii de minuni.

Bucurati-va, Cuv. Sara , caci cu pace te-ai savarsit si Sf. Mc Iulita , caci marturisindu-ti credinta ai capatat cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. M. Mc. Marina , caci cu rugaciune la Dumnezeu, ai invins balaurul care venise cu cutremur si varsa foc in jurul tau, in temnita in care erai inchisa pentru credinta, si nerenuntand, ai capatat cununa muceniciei.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 11
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, eu sunt rob al omului cel vechi, al trupului cel pieritor, si strain este mintii mele numele lui Dumnezeu, caci sunt departe de cunostinta cea dumnezeiasca. Nu iubesc citirea Sfantei Scripturi si nici nu fac nimic pentru nasterea din nou, dupa cum ne-a invatat Mantuitorul. Pentru luminarea mintii mele cerand ajutor de la voi, va cant: Aleluia.

Icosul 11
Invatati-ne ca pe niste copii si ajutati-ne in intelegerea Sfintelor Scripturi si dobandirea cugetarii curate si intelepte, dati-ne spor in chemarea cu credinta a Numelui lui Hristos, pentru a invia in noi Omul Interior. Ajutati-ne sa ne vindecam trupeste si sufleteste si sa ne biruim patimile si necazurile. De aceea, va cantam:

Bucura-te, Preacuv. Maica Macrina , caci ai trait cu cuviinta, sihastreste si nevoindu-te cu dumnezeiestile Scripturi, pana la cea de apoi rasuflare, cand catre Domnul te-ai dus.

Bucura-te, Sf. Maria Magdalena mironosita si cea intocmai cu Apostolii, caci ai renuntat la bunurile tale si la orice atasament la lume, pentru a-L urma pe Mantuitorul, care a scos din tine sapte duhuri.

Bucurati-va, Sf. Mc. Marcela si Cuv. Ana , caci ati castigat viata cea vesnica.

Bucura-te Sf. Mc. Hristina , caci fiind inzestrata de Domnul cu cuget drept, ai vazut cerul, si din fapturi intelegand pe Facatorul, ai marturisit credinta cea adevarata. Caci fiind aruncata in temnita, primeai hrana ingereasca fiind tamaduita de durerile ranilor. Caci fiind aruncata in mare, de la Domnul ai primit dumnezeiescul botez, fiind scoasa la uscat de un inger.

Bucura-te, Cuv. Olimpiada , caci te-ai aratat plina de intelepciune si credinta; caci ai trait in asceza si virtute o viata dedicata in intregime lui Dumnezeu.

Bucura-te, Sf. Mc. Parascheva din Roma, caci inca din frageda copilarie te-ai consacrat cu totul celor dumnezeiesti, si prin chemarea Numelui lui Hristos, ai vindecat bolnavii adusi la tine. Caci fiind ocrotita de inger, ai ramas nevatamata la toate chinurile pentru credinta ta, iar prin rugaciune, ai provocat moartea unui balaur.

Bucurati-va, Cuv. Maica Eupraxia , Cuv. Mc. Oreozila , Sf. Mc. Ierusalima , Sf. Mc. Drosis si Cuv. Maica Antuza marturisitoarea, caci va bucurati acum in cer langa Mantuitorul.
Bucura-te, Cuv. Maica Irina , din Capadocia, caci ai taiat legatura de lume si te-ai consacrat cu sarguinta lucrarii cele frumoase, stiind ca in masura in care trupul este slabit, Omul Interior se reinnoieste si se apropie de Dumnezeu. Caci ai primit de la Dumnezeu Darul Intelepciunii, iar printr-un inger, darul de a fi vazatoare cu duhul si darul facerii de minuni.

Bucura-te, Sf. Mc. Teodota , caci ti-ai invatat pruncii spre cunostinta dumnezeiasca.

Bucura-te, Sf. Mc. Iulita , caci ai marturisit credinta si nu te-ai lepadat de Facatorul si Ziditorul tuturor.

Bucura-te, Sf. Mc. Solomonia , caci ai castigat cununa muceniciei.

Bucura-te, Sf. Salomeea mironosita, caci L-ai urmat pe Mantuitor si, cu curaj mai mare decat al uceniclor, tu nu L-ai parasit pe Domnul in timpul Patimilor, ci ai privit crucificarea.

Bucura-te, Sf. Mc. Evdochia , maica noastra, caci te-ai inteleptit prin rugaciune si citirea dumnezeiestilor Scripturi; caci, aducand pe multi la cunostinta lui Dumnezeu, ai capatat cununa muceniciei.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 12
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, ati trait cu multa purtare de grija spre inaltarea sufletului. Eu, nu am atata rabdare si iubire de Dumnezeu, pentru a ma ruga pentru mantuirea mea, nu tin post si nu implinesc deloc poruncile scripturilor, lasandu-mi sufletul prada lucrarii demonilor, si mai mult de atat, nici nu le ofer copiilor educatia crestineasca pentru salvarea sufletelor. Pentru ca voi ati urcat in Imparatia Tatalui ceresc, va cant: Aleluia.

Icosul 12
Sfinte femei, ajutati-ne sa avem puterea sa traim in curatie, sa uitam inselatoarele griji lumesti si sa ne rugam cu nadejde si indrazneala spre inaltarea sufletului. Ajutati-ne sa dobandim darul rugaciunii de foc, care se lucreaza cu inima, pentru a dobandi atata curatie incat sa se poata reflecta in noi chipul lui Dumnezeu. De aceea, va cantam:

Bucura-te, Sf. Nona , caci intr-un trup de femeie, ai avut un suflet barbatesc si brav, lucrand toata viata spre inaltarea sufletului si arzand de o singura dorinta: sa faci totul mai curat, inchinat numai lui Dumnezeu. Caci dupa multa asceza, ai primit de la Dumnezeu, Chipul Sau stralucitor in sufletul tau.

Bucura-te, Preacuv. Potamia , cea facatoare de minuni, caci te-ai savarsit muceniceste.

Bucura-te, Sf. Teodora de la Sihla, floare duhovniceasca de mare pret, caci arzand de dorinta unei vieti cu totul curate, ai ales sihastria, primind darul rugaciunii de foc, care se lucreaza in inima, darul lacrimilor, al rabdarii si al negraitei iubiri de Dumnezeu. Caci atunci cand te rugai, erai inconjurata de vapaie de foc ceresc.

Bucurati-va, Pr. Cuv. Potamia , facatoare de minuni, Sf. Mc. Maria Patrichia , Sf. Xeni , Sf. Evdochia imparateasa si Sf. Mc. Iuliana , caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Mc. Vasa , caci fiind inchisa pentru marturisirea credintei, ai primit hrana din mana ingerului si dupa multe chinuri ti-ai dat sufletul in mana lui Dumnezeu.

Bucura-te, Sf. Teoclita , facatoare de minuni, caci ai fost crescuta cu dragoste de Dumnezeu, toata viata implinind poruncile Scripturilor si facand milostenie aproapelui.

Bucura-te, Sf. Mc. Antusa , caci pentru botezul tau, episcopul Atanasie a fost adus inaintea ta fiind ridicat de ingeri; si nefiind apa, a facut episcopul rugaciune, si indata a iesit de jos o fantana. Caci aratandu-se doi ingeri in chip de slujitori, ti-au dat vesmant alb. Caci ridicand Crucea Domnului, te-ai calugarit traind in pustie cu fiarele care iti aduceau hrana prin dumnezeiasca pronie. Caci suferind multe bantuieli de la demoni, ai invins in credinta, urcand cu pace la Dumnezeu.

Bucurati-va, Sf.-lor Mc. Natalia , Eutalia , Antusa cea noua, Cuv. Teodora din Tesalonic si Preacuv. Vriena , caci ati dobandit viata vesnica.

Bucura-te, Sf. Pr. Ana , caci l-ai vazut pe pruncul Iisus la Templul din Ierusalim. Caci neparasind Templul si traind o viata stricta si pioasa, in post si rugaciune, L-ai slujit pe Dumnezeu zi si noapte.

Preasfanta Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu, impreuna cu sfintele femei iubitoare de Dumnezeu, rugati-va pentru noi, pacatosii, acum si in ceasul mortii noastre. Amin.

Condacul 13
Sfinte femei iubitoare de Dumnezeu, ati ascultat dumnezeiestile Scripturi cu luare aminte, ati postit, ati pazit neintinata fecioria cea trupeasca si cea sufleteasca, ati iubit mai mult viata intru Dumnezeu decat viata lumeasca, ati pastrat dreapta credinta, si in ciuda ispitelor vrajmasului, v-ati purtat cu demnitate crucea si ati dobandit Intelepciunea cea neasemanata. Pentru asta ati fost imbracate de Bunul Dumnezeu cu haina luminoasa si impodobita cu stralucitoare virtuti, iar pe cap ati purtat cununile curatiei, fecioriei si muceniciei. Sufletele noastre cele mahnite si cuprinse de intristare, va rugam sa le fericiti cu nadejdea in sfanta inviere.
Va rugam sa ne primiti sub adapostul izbanzii voastre, ca intarindu-ne, sa va putem urma exemplul si sa putem fi si noi izbaviti. (Condacul 13 se citeste de trei ori si apoi Icosul 1 si Condacul 1)

.

Despre autor

Marius Codrici Marius Codrici

Colaborator
1 articole postate
Publica din 15 Noiembrie 2011

Pe aceeaşi temă

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 30448

Voteaza:

Acatistul Sfintelor Femei iubitoare de Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE