Faradelegea Israelitilor si prezicerea pedepsei lor.

l. Ascultati cuvantul acesta pe care Domnul il graieste catre voi, fii ai lui Israel, si catre tot neamul pe care l-a scos din pamantul Egiptului, zicand:
2. "Numai pe voi v-am cunoscut dintre toate neamurile pamantului; pentru aceasta va voi pedepsi pe voi pentru toate faradelegile voastre.
3. Oare pot merge doi laolalta fara sa se fi inteles?
4.
Oare urla leul in padure fara a fi gasit prada? Oare puiul de leu face sa-i rasune glasul din culcusul sau fara sa fi prins ceva?
5. Pasarea cade oare in lat fara sa fi fost el intins? Si se ridica oare cursa de pe pamant fara sa se fi prins ceva in ea?
6. Suna oare trambita in cetate fara ca poporul sa nu se inspaimante? Se intampla vreo nenorocire in cetate fara ca Domnul sa nu o fi pricinuit?
7. Domnul nu face nimic fara sa fi descoperit taina Sa proorocilor, slujitorii Lui!
8. Daca leul mugeste, cine nu se va infricosa? Si daca Domnul graieste, cine nu va prooroci?
9. Dati de stire de pe acoperisurile palatelor din Asdod, de pe palatele din tara Egiptului si ziceti: Adunati-va pe muntele Samariei si vedeti cate neoranduieli sint in aceasta cetate si ce asupriri in sanul ei.
10. Ei nu stiu sa lucreze cu dreptate, zice Domnul, strang comori din silnicie si din jaf in palatele lor.
11. Pentru aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu: "Vrajmasul va cutreiera prin tara si te va despuia de puterea ta si va jefui palatele tale!"
12. Asa graieste Domnul: "Precum ciobanul scapa din gura leului doua solduri de carne sau un varf de ureche, asa vor scapa fiii lui Israel! Voi care stati in Samaria pe un colt de pat si in Damasc in asternuturi,
13. Ascultati si marturisiti impotriva casei lui Iacov, zice Domnul Dumnezeu, Dumnezeul Savaot;
14. Ca in ziua in care voi pedepsi faradelegile lui Israel, voi rasturna altarele cele din Betel si coarnele jertfelnicului vor fi sfaramate si vor cadea pe pamant.
15. Si casa cea de iarna o voi darama si lacasurile cele de fildes vor pieri si case fara de numar nu vor mai fi", zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 234

Voteaza:

Faradelegea Israelitilor si prezicerea pedepsei lor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE