Asa face alte indreptari in templu.

l. Atunci s-a pogorat Duhul lui Dumnezeu asupra lui Azaria, fiul lui Oded,
2. Si i-a iesit inaintea lui Asa si i-a zis: "Ascultati-ma, Asa si tot Iuda si Veniamin: Domnul este cu voi cand si voi sunteti cu El. De-L veti cauta, va fi gasit de voi, iar de Il veti parasi, si El va va parasi.
3.
Multe zile a fost Israel fara Dumnezeul Cel adevarat si fara de preot-invatator si fara de lege;
4. Dar cand el, in stramtorarea lui, s-a intors la Domnul Dumnezeul lui Israel si L-a cautat, El S-a lasat gasit de ei.
5. In acele vremuri n-a avut pace, nici cel ce iesea, nici cel ce intra, caci mari tulburari au fost intre toti locuitorii tarilor;
6. Popor cu popor se lupta si cetate cu cetate, pentru ca Dumnezeu ii aducea la tulburari prin tot felul de necazuri.
7. Dar voi intariti-va si sa nu va oboseasca mainile, pentru ca veti avea plata pentru faptele voastre!"
8. Cand a auzit Asa cuvintele acestea si proorocia lui Azaria, fiul lui Oded, proorocul, s-a infiripat in putere si a azvarlit idolii paganesti din toata tara lui Iuda si a lui Veniamin si din cetatile pe care le luase din muntele lui Efraim, si a innoit jertfelnicul Domnului care era dinaintea pridvorului.
9. Apoi a adunat pe tot Iuda si pe tot Veniaminul si pe strainii din Efraim, din Manase si din Simeon, care locuiau cu ei, caci multi din Israel au trecut la el, cand au vazut ca Domnul Dumnezeu este cu el.
10. Acestia s-au adunat la Ierusalim in luna a treia din anul al cincisprezecelea al domniei lui Asa.
11. Si au adus in ziua aceea jertfa Domnului din prada care o adunasera: din vitele cele mari, sapte sute de jertfe, si din vitele marunte, sapte mii.
12. Dupa aceea au facut legamant intre ei, ca sa caute pe Domnul Dumnezeul parintilor lor, cu toata inima lor si cu tot sufletul lor;
13. Iar tot cel ce nu va cauta pe Domnul Dumnezeul lui Israel sa moara, ori mic de va fi, ori mare, ori barbat de va fi, ori femeie.
14. Si s-au legat ei cu juramant catre Domnul cu glas tare si cu strigate mari si in sunetul trambitelor si al buciumelor.
15. Si le-a parut bine la toti Iudeii de acest juramant, pentru ca cu toata inima lor s-au jurat si cu toata staruinta L-au cautat, si El S-a dat lor sa fie gasit. Si le-a dat lor Domnul odihna din toate partile.
16. Pe Maaca, mama sa, regele Asa a lipsit-o de vrednicia de regina, pentru ca ea facuse un chip turnat pentru Astarte. Asa a rasturnat chipul cel turnat, pe care-l facuse ea, l-a sfaramat in bucati si l-a ars in valea Chedronului.
17. Desi inaltimile din Israel n-au fost de tot departate, ci au mai durat inca in Israel, totusi Asa si-a avut inima sa intreaga la Domnul in toate zilele vietii sale.
18. Si a adus el in templul lui Dumnezeu lucrurile care le afierosise tatal sau si lucrurile care le afierosise el: adica aurul, argintul si vasele.
19.
Si razboi n-a mai fost pana in anul al treizeci si cincilea al domniei lui Asa.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 211

Voteaza:

Asa face alte indreptari in templu. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE