Roboam si dezbinarea regatului.

1. Atunci s-a dus Roboam la Sichem, pentru ca la Sichem se adunasera toti Israelitii, ca sa-l faca rege.
2. Cand a auzit de aceasta Ierobnam, fiul lui Nabat, care se afla in Egipt, unde fugise de regele Solomon, s-a intors Ieroboam din Egipt.
3.
Iar Israelitii au trimis si l-au chemat. Venind deci Ieroboam si tot Israelul, au grait lui Roboam asa:
4. "Tatal tau a pus jug greu pe noi. Tu insa usureaza-ne de munca silnica a tatalui tau si de jugul cel greu, care d-a pus el pe noi si iti vom sluji".
5. Iar Roboam le-a zis: "Veniti peste trei zile la mine!" Si s-a imprastiat poporul.
6. Atunci s-a sfatuit regele Roboam eu batranii care fusesera sfetnicii lui Solomon, tatal lui, cat a trait el si le-a zis: "Cum ma sfatuiti sa raspund poporului acestuia?"
7. Iar ei i-au zis: "De vei fi bun acum cu poporul acesta, de le vei face pe plac si le vei vorbi cu blandete, atunci ei iti vor fi robi in toate zilele".
8. Dar el n-a tinut seama de sfatul ce i-au dat batranii, ci a inceput sa se sfatuiasca cu oamenii cei tineri care crescusera cu el si-i avea ca sfetnici pe langa sine
9. Si le-a zis: "Ce ma sfatuiti sa raspund poporului acestuia, care mi-a grait asa: Usureaza-ne jugul pe care tatal tau l-a pus pe noi?"
10. Oamenii cei tineri, care crescusera cu el, i-au raspuns si i-au zis: "Poporului care ti-a vorbit: Tatal tau a pus jug greu peste noi, iar tu usureaza-ni-l, spune-le asa: Degetul meu cel mic e mai gros decat mijlocul tatalui meu.
11. Tatal meu a pus jug greu pe voi, eu insa voi mari jugul vostru; tatal meu v-a pedepsit cu biciul, eu insa va voi bate cu scorpioane".
12. Si a venit Ieroboam impreuna eu tot poporul la Roboam, in ziua a treia, dupa cum le poruncise regele, cand zisese: "Veniti la mine peste trei zile".
13. Atunci regele le-a raspuns cu asprime, caci n-a tinut seama regele Roboam de sfatul batranilor, ci le-a grait dupa sfatul oamenilor tineri asa:
14. "Tatal meu pus jug greu peste voi, eu insa il voi mari; tatal meu v-a pedepsit cu biciul; eu insa va voi bate cu scorpioane".
15. Si n-a ascultat regele de popor, pentru ca asa fusese randuit de la Dumnezeu, ca sa-si implineasca Domnul cuvantul Sau, pe care-l graise prin Ahia Silonitul lui Ieroboam, fiul lui Nabat.
16. Cand tot Israelul a vazut ca regele nu-l asculta, atunci poporul a raspuns regelui, zicand: "Ce parte mai avem noi cu David? Nu mai avem nimic cu fiul lui Iesei. La corturi, Israele! Davide, vezi de casa ta!" Si s-au imprastiat toti Israelitii pe la corturile lor.
17. Iar Roboam a ramas rege numai peste fiii lui Israel care locuiau in cetatile Iudei.
18. Atunci regele Roboam a trimis impotriva lor pe Adoniram, care era capetenie peste stransul darilor; dar fiii lui Israel l-au batut cu pietre si el a murit. Iar regele Roboam s-a grabit sa se suie in carul sau, ca sa fuga la Ierusalim.
19.
Asa s-a despartit Israel de casa lui David, pana in ziua de astazi.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 307

Voteaza:

Roboam si dezbinarea regatului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE