Starpirea inchinarii la idoli. Ingrijirea de preoti si leviti.

l. Dupa ce s-au terminat toate acestea, s-au dus toti Israelitii care se gaseau acolo in cetatile lui Iuda si au sfaramat idolii, au taiat Aserele si au stricat locurile inalte si jertfelnicele din Iuda si din tot pamantul lui Veniamin, al lui Efraim si al lui Manase, pana la margini. Apoi s-au intors toti fiii lui Israel, fiecare la mosia sa, in cetatile lor.
2. Iar Iezechia a asezat cetele de preoti si de leviti, dupa impartirea lor, pe fiecare la slujba sa, pe care o avea de preot sau de levit, pentru ca sa faca slujbe, laude si doxologii, la timpul arderilor de tot si al jertfelor de impacare, la portile curtii templului Domnului.

3. De asemenea a hotarat regele o parte din averea sa pentru arderile de tot, adica pentru arderile de tot de dimineata si de seara; pentru arderile de tot din ziua odihnei, de la lunile noi si de la sarbatori, dupa cum este scris in legea Domnului.
4. Apoi a poruncit el si poporului din Ierusalim sa dea preotilor si levitilor intretinerea hotarata, pentru ca ei sa fie mai cu tragere de inima la implinirea legii Domnului.
5. Cand s-a adus la cunostinta tuturor aceasta porunca, atunci fiii lui Israel au adus prinoase de paine, de vin, de untdelemn, de miere si din toate roadele tarinii, din belsug; au adus de asemenea din belsug si zeciuieli din toate.
6. Dar si Israelitii si cei din Iuda, care locuiau prin cetatile lui Iuda, au adus asemenea zeciuieli din vitele mari si din vitele marunte, cum si zeciuieli din jertfele pe care le fagaduisera ei Domnului Dumnezeului lor, si le-au facut gramezi.
7. Gramezile au inceput sa le faca in luna a treia, iar in luna a saptea le-au sfarsit.
8. Atunci a venit Iezechia si cu capeteniile lui si au vazut gramezile si au binecuvantat pe Domnul si poporul lui Israel.
9. Apoi a intrebat Iezechia pe preoti si pe leviti despre aceste gramezi: "Pentru ce gramezile stau asa?"
10. Si a raspuns Azaria arhiereul, care era din casa lui Tadoc, si a zis: "De cand a inceput a se aduce prinoase in templul Domnului, de atunci am mancat si noi de ne-am saturat si a mai si ramas din belsug, pentru ca Domnul a binecuvantat pe poporul Sau. Si aceasta gramada mare este din cele ce au ramas".
11. Atunci Iezechia a poruncit sa se pregateasca in templul Domnului camari; si daca le-au pregatit,
12. Au carat acolo prinoasele de parga, zeciuielile si darurile, cu toata credinciosia. Si a pus ca ispravnic peste ele pe Conania levitul si pe fratele sau Simei, ca al doilea.
13. Iar pe Iehiel, Azazia, Nahat, Asael, Ierimot, Iozabad, Eliel, Ismachia, Mahat si pe Benaia, i-a pus ca supraveghetori sub mana lui Conania si a lui Simei, fratele sau, dupa cum randuisera regele Iezechia si Azaria, capetenia templului lui Dumnezeu.
14. Core, fiul lui Imna levitul, care era portar in partea de rasarit, era supraveghetor peste prinoasele care se aduceau de bunavoie lui Dumnezeu; ca sa imparta prinoasele de parga aduse Domnului si lucrurile mai de seama care se sfintisera.
15. Sub mana lui se aflau Eden, Miniamin, Iosua, Semaia, Amaria si Secania, in cetatile preotilor, ca sa imparta cu credinciosie fratilor lor partile ce li se cuveneau, precum celui mare, asa si celui mic,
16. In afara celor scrisi in catagrafii, tuturor celor de parte barbateasca de la trei ani in sus, tuturor celor care intrau in templul Domnului la slujba, pentru trebuintele zilnice, dupa dregatoriile lor si dupa cete,
17. Precum si preotilor inscrisi in catagrafie, dupa familiile lor, si levitilor de la douazeci de ani in sus, dupa dregatoriile lor si dupa cetele lor,
18. Celor inscrisi in catagrafie si la toti nevarstnicii lor, cu femeile lor, cu baietii lor si cu fetele lor, adica la toata obstea de neam preotesc; caci ei se aratasera cu toata credinciosia la sfanta slujba.
19. Pentru fiii lui Aaron, care erau preoti in satele dimprejurul cetatilor lor, erau pusi anume barbati, la fiecare cetate ca sa le imparta tuturor celor de parte barbateasca dintre preoti partile ce li se cuveneau; precum si la toti levitii inscrisi in catagrafie.
20. Asa a facut Iezechia in tot Iuda. El a facut lucruri care erau bune, drepte si adevarate in fata Domnului Dumnezeului sau.
21.
Si tot lucrul pe care l-a inceput pentru slujba din templul lui Dumnezeu, pentru pazirea legii si a poruncilor, fiind cu gandul la Dumnezeul sau, el l-a facut cu toata tragerea sa de inima si a avut spor la ei.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 215

Voteaza:

Starpirea inchinarii la idoli. Ingrijirea de preoti si leviti. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE