David mustrat de Simei.

l. Dupa ce David a trecut putin de varful muntelui, iata il intampina Tiba, sluga lui Mefiboset, cu o pereche de asini incarcati, pe care se aflau doua sute de paini, o suta de legaturi de stafide, o suta de legaturi de smochine si un burduf de vin.
2. Si regele a zis catre Tiba: "Ce sunt acestea?"Asinii, a raspuns Tiba, sunt pentru rege, ca sa umble, painile si fructele pentru hrana oamenilor, iar vinul, ca sa bea cei ce vor slabi in pustie".
3.
"Unde este fiul stapanului tau?" a intrebat regele. "A ramas in Ierusalim", a raspuns Tiba regelui; caci a zis: "Acum casa lui Israel imi va intoarce mie domnia tatalui meu".
4. "Ale tale sa fie toate cate are Mefiboset", a zis regele catre Tiba. "Sa aflu mila in ochii domnului meu, regele", a raspuns Tiba, inchinandu-se.
5. Iar cand a ajuns regele David la Bahurim, iesea de acolo un om din neamul casei lui Saul, cu numele de Simei, fiul lui Ghera. El mergea si blestema,
6. Aruncand cu pietre asupra lui David si asupra tuturor robilor lui David; Iar poporul tot si toti oamenii de lupta erau la dreapta si la stanga regelui.
7. "Pleaca, pleaca, ucigasule si nelegiuitule, zicea Simei, blestemand pe rege.
8. Domnul a intors asupra ta tot sangele casei lui Saul, in locul caruia te-ai facut tu rege si a dat Domnul domnia in mainile lui Abesalom; fiul tau; si iata tu esti in necaz, pentru ca esti bautor de sange".
9. "Pentru ce acest caine lesinat blesteama pe domnul meu, rege?, a zis Abisai, fiul Teruiei. Ma duc sa-i iau capul".
10. "Fiii Teruiei, a zis regele, ce ne priveste aceasta pe mine si pe voi? Lasati-l sa blesteme, caci Domnul i-a poruncit sa blesteme pe David. Cine deci poate sa-i zica: "De ce faci tu asa?"
11. Apoi David a mai zis lui Abisai si tuturor slugilor sale: "Iata, daca fiul; meu, care a iesit din coapsele mele, cauta sufletul meu, cu atat mai vartos fiul unui veniaminean. Lasati-l sa blesteme, caci Domnul i-a poruncit.
12. Poate va cauta Domnul la umilirea mea si-mi va rasplati cu bine pentru acest blestem al lui".
13. Si s-a dus David si oamenii lui in drumul lor, iar Simei mergea pe coasta muntelui in preajma lui, mergea si blestema, aruncand spre el cu pietre si cu praf.
14. Apoi, ajungand regele si tot poporul ce era cu el la Aiefim, s-a odihnit acolo.
15. Abesalom insa si tot poporul lui Israel au venit in Ierusalim si impreuna cu ei a venit si Ahitofel.
16. Si cand Husai Archianul, prietenul lui David, a venit la Abesalom si i-a zis: "Traiasca regele!"
17. Abesalom a zis catre Husai: "Asa dragoste ai tu catre prietenul tau? De ce nu te-ai dus si tu cu prietenul tau?"
18. "Nu, a zis Husai catre Abesalom, eu urmez pe acela pe care l-a ales Domnul si acest popor si tot Israelul; cu acela sunt eu si cu acela raman.
19. Si apoi cui am sa slujesc? Oare nu fiului sau? Cum am slujit tatalui tau, asa am sa-ti slujesc si tie".
20. "Dati-mi sfat, a zis Abesalom catre Ahitofel, ce sa facem!"
21. "Intra la concubinele tatalui tau, a raspuns Ahitofel, pe care le-a lasat el sa pazeasca casa sa; si vor auzi toti Israelitii ca tu ai ajuns sa fii urat de tatal tau si se vor intari mainile tuturor celor ce sunt cu tine".
22. Atunci au intins pentru Abesalom un cort pe acoperisul casei. Si a intrat Abesalom la concubinele tatalui sau, inaintea ochilor a tot Israelul.
23. Iar sfaturile lui Ahitofel, pe care le dadea el, se socoteau atunci ca si cum ar fi cerut cineva povata de la Dumnezeu.
Asa fusese orice sfat al lui Ahitofel atat pentru David, cat si pentru Abesalom.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 322

Voteaza:

David mustrat de Simei. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE