Cirus elibereaza pe Iudei din robie.

1. In anul intai al domniei lui Cirus, regele Persilor, ca sa se implineasca cuvantul Domnului, cel grait prin gura lui Ieremia, a desteptat Domnul duhul lui Cirus, regele Persilor si acesta a poruncit sa se faca stiut in tot regatul sau, prin grai si prin scris, acestea:
2. "Asa graieste Cirus, regele Persilor: Toate regatele pamantului mi le-a dat mie Domnul Dumnezeul cerului si mi-a poruncit sa-I fac locas la Ierusalim in Iuda.
3. Asadar, aceia dintre voi, din tot poporul Lui, care voiesc - fie cu ei Dumnezeul lor - sa se duca la Ierusalim in Iuda si sa zideasca templul Domnului Dumnezeului lui Israel, a Acelui Dumnezeu Care este in Ierusalim;
4.
Si tot celui ramas in toate locurile, oriunde ar trai, sa-i ajute locuitorii locului aceluia cu argint si cu aur si cu alta avere si cu vite, cu daruri de buna voie pentru templul lui Dumnezeu care este la Ierusalim".
5. Atunci s-au ridicat capeteniile semintiilor lui Iuda si ale lui Veniamin, si preotii si levitii si toti aceia carora Dumnezeu le desteptase duhul sa se duca sa inalte templul Domnului care este la Ierusalim.
6. Si toti vecinii lor i-au ajutat cu vase de argint, cu aur si cu alta avutie si cu vite si cu lucruri scumpe si cu tot felul de daruri de buna voie pentru templu.
7. Iar regele Cirus a scos vasele templului Domnului, pe care Nabucodonosor le luase din Ierusalim si le pusese in casa dumnezeului sau;
8. Pe acestea le-a scos Cirus, regele Persilor, prin mana lui Mitridat, vistiernicul, care le-a dat pe seama lui Sesbatar, capetenia lui Iuda.
9. Si numarul lor era: treizeci de vase de aur, o mie de vase de argint, douazeci si noua de cutite,
10. Treizeci de cupe de aur, patru sute zece cupe de argint de mana a doua, o mie alte felurite vase;
11. Iar de toate erau cinci mii patru sute de vase de argint si de aur. Toate acestea le-a luat cu el Sesbatar, cand au plecat robii cei ce voiau sa se intoarca din Babilon la Ierusalim.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 210

Voteaza:

Cirus elibereaza pe Iudei din robie. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE