Jertfelnicul arderii de tot. Sarbatoarea corturilor. Punerea temeliei templului.

1. Iar cand a venit luna a saptea si cand fiii lui Israel erau prin orasele lor, s-a strans poporul ca un singur om la Ierusalim;
2. Si s-a sculat Iosua, fiul lui Iotadac, si fratii lui, preotii si Zorobabel, fiul lui Salatiel, si fratii lui si au facut jertfelnic Dumnezeului lui Israel, ca sa aduca pe el arderi de tot, cum se scrie in legea lui Moise, omul lui Dumnezeu.
3. Si au asezat jertfelnicul pe temeliile lui, desi se temeau de popoarele straine, si au inceput sa aduca pe el arderi de tot Domnului, arderi de tot dimineata si seara.

4. Si au savarsit sarbatoarea corturilor, dupa cum este scris, cu ardere de tot zilnica, dupa numarul hotarat si dupa randuiala fiecarei zile.
5. Dupa aceea au inceput sa savarseasca arderea de tot cea obisnuita, si cea de la luna noua, si cea de la sarbatorile inchinate Domnului, si jertfele pe care le aducea Domnului fiecare de buna voie.
6. Chiar din ziua intai a lunii a saptea au inceput sa aduca Domnului arderi de tot. Iar temelia templului Domnului nu se pusese inca.
7. Si au inceput a da argint pietrarilor si dulgherilor, iar Sidonienilor si Tirienilor bucate si bautura si untdelemn, ca sa aduca pe mare la Iafa lemn din Liban, dupa invoirea data lor de Cirus, regele Persilor.
8. Si in anul al doilea dupa sosirea lor la templul lui Dumnezeu din Ierusalim, in luna a doua, Zorobabel, fiul lui Salatiel, si Iosua, fiul lui Iotadac, si ceilalti frati ai lor, preotii si levitii, si toti cei ce venisera din robie la Ierusalim au facut inceput si au pus pe levitii de la douazeci de ani in sus sa supravegheze lucrarile templului Domnului.
9. Si asa Iosua cu fiii si fratii lui, si Cadmiel cu fiii lui, fiii lui Iuda, precum si fiii lui Henadad cu fiii lor si cu fratii lor, levitii, au stat sa supravegheze pe cei ce lucrau la templul lui Dumnezeu.
10. Si cand ziditorii puneau temelia templului Domnului, atunci preotii, imbracati in vesmintele lor si cu trambite, si levitii, fiii lui Asaf, cu chimvale, au fost pusi sa laude pe Domnul, dupa randuiala lui David, regele lui Israel.
11. Si au inceput ei sa cante pe rand "laudati" si "slaviti pe Domnul, ca este bun, ca in veac este mila Lui spre Israel". Si tot poporul striga cu glas mare, slavind pe Domnul, pentru ca a ajutat sa se puna temeliile templului Domnului.
12. In vremea aceasta multi din preoti si din leviti si din capii de familie si din batranii care vazusera vechiul templu, vazand punerea temeliei acestui templu, plangeau cu hohote, multi insa cantau tare de bucurie;
13.
Insa poporul nu putea osebi strigatele de bucurie de bocetele de plans ale multimii, pentru ca poporul striga tare si glasul se auzea departe.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 361

Voteaza:

Jertfelnicul arderii de tot. Sarbatoarea corturilor. Punerea temeliei templului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE