Sfatuirea cea din urma a lui David pentru zidirea templului Domnului.

1. Apoi a adunat David la Ierusalim pe toate capeteniile lui Israel, pe mai marii triburilor, capeteniile cetelor care slujeau regelui, capeteniile peste mii, peste sute, ingrijitorii mosiilor si turmelor regelui, pe fiii sai cu eunucii, capeteniile ostirii si pe toti vitejii lui.
2. Si sculandu-se, regele David a zis: "Ascultati-ma, fratilor si poporul meu! Am avut la inima mea gand sa zidesc locas de odihna pentru chivotul legamantului Domnului si asternut picioarelor Dumnezeului nostru si cele de trebuinta pentru zidire le-am pregatit.
3.
Dar Dumnezeu mi-a zis: Sa nu zidesti locas numelui Meu, pentru ca tu esti om razboinic si ai varsat sange.
4. Cu toate acestea m-a ales Domnul Dumnezeul lui Israel din toata casa tatalui meu, ca sa fiu rege peste Israel in veci, pentru ca pe Iuda l-a ales El domn, iar din casa lui Iuda a ales casa tatalui meu si din casa tatalui meu si dintre fiii tatalui meu a binevoit a ma pune pe mine rege peste tot Israelul;
5. Iar din toti fiii mei - caci multi fii mi-a dat Domnul - a ales pe Solomon, fiul meu, sa sada pe tronul regatului Domnului, peste Israel.
6. Si mi-a zis: Solomon, fiul tau, va zidi locasul Meu si curtile Mele, pentru ca Mi l-am ales pe el de fiu si Eu ii voi fi lui tata.
7. Si voi intari domnia lui pe veci, daca va fi tare in implinirea poruncilor Mele si a asezamintelor Mele, ca pana astazi.
8. Si acum inaintea ochilor a tot Israelul, a adunarii Domnului si in auzul Dumnezeului nostru va graiesc: Paziti si tineti toate poruncile Domnului Dumnezeului vostru, ca sa stapaniti tot pamantul cel bun si sa-l lasati dupa voi mostenire copiilor vostri pe veci.
9. Si tu, Solomon, fiul meu, cunoaste pe Dumnezeul tatalui tau si ii slujeste din toata inima si din tot sufletul, caci Domnul cerceteaza toate inimile si cunoaste toata miscarea gandurilor. De Il vei cauta pe El, Il vei gasi, iar de Il vei parasi si El te va parasi.
10. Baga de seama insa, de vreme ce Domnul te-a ales sa zidesti locas sfinteniei Lui, fii tare si fa ceea ce a randuit El".
11. Si a dat David lui Solomon, fiul sau, planul pridvorului si al caselor lui, al camarilor lui, al odailor celor mari de primire, al odailor celor mai dinauntru de odihna si al casei chivotului legii.
12. A dat de asemenea planul tuturor celor ce avea el in gandul sau: Planul curtii templului Domnului, al tuturor camarilor dimprejur, al vistieriilor lucrurilor sfinte
13. Al incaperilor preotilor si levitilor, al tuturor slujitorilor din templul Domnului si al tuturor vaselor sfinte din templul Domnului,
14. Al lucrurilor de aur, cu aratarea greutatii, al tuturor vaselor de slujba, al tuturor lucrurilor de argint, cu aratarea greutatii lor si al tuturor celorlalte vase de slujba.
15. Apoi i-a dat aurul pentru sfesnicele si pentru candelele de aur ale lor, cu insemnarea greutatii fiecaruia din sfesnice si din candelele lui; de asemenea si argintul pentru sfesnicele de argint, cu insemnarea greutatii fiecaruia din sfesnice si din candelele lui, potrivit cu menirea de slujba a fiecaruia din sfesnice;
16. Si aurul pentru mesele painilor punerii inainte, cu insemnarea greutatii fiecareia din mesele de aur si argintul pentru mesele de argint.
17. I-a dat aurul pentru furculitele, castroanele si cupele cele de aur curat si pentru vasele de aur, cu insemnarea greutatii fiecarui vas si argintul pentru vasele de argint, cu insemnarea greutatii fiecarui vas,
18. Precum si aurul pentru jertfelnicul tamaierii, turnat din aur, cu insemnarea greutatii. I-a dat modelul carului divin, al heruvimilor de aur, cu aripile intinse pentru acoperirea chivotului legamantului Domnului.
19. "Toate acestea sunt in scrisoarea insuflata de la Domnul - a zis David - cum m-a luminat El pentru toate lucrarile zidirii".
20. Apoi a zis David catre fiul sau Solomon: "Fii tare si curajos si paseste la lucru, nu te teme, nici te speria, caci Domnul Dumnezeu, Dumnezeul meu, este cu tine. El nu se va departa de tine, nici nu te va parasi, pana nu vei ispravi toata lucrarea ce se cere la templul Domnului.
21. Iata si cetele de preoti si de leviti pentru toate slujbele cele de la templul lui Dumnezeu.
Ai de asemenea oameni sarguinciosi pentru orice lucru si iscusiti pentru orice lucrare; si capeteniile si tot poporul sunt gata sa implineasca toate poruncile tale".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 305

Voteaza:

Sfatuirea cea din urma a lui David pentru zidirea templului Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE