Moartea lui Eli si a fiilor sai.

1. In vremea aceea s-au sculat Filistenii sa se razboiasca cu Israelitii si a fost cuvantul lui Samuel catre tot Israelul. Si au pasit Israelitii impotriva Filistenilor cu razboi si au tabarat la Eben-Ezer, iar Filistenii au tabarat la Afec.
2. Apoi Filistenii s-au asezat in randuiala de razboi in fata Israelitilor si, dandu-se batalia, au fost batuti Israelitii de catre Filisteni, care au ucis pe campul de lupta ca la patru mii de oameni.

3. Dupa aceea au venit oamenii in, tabara si au spus batranilor lui Israel: "Pentru ce oare ne-a lovit pe noi Domnul inaintea Filistenilor? Sa luam cu noi din Silo chivotul legii Domnului, ca sa mearga in mijlocul nostru si sa ne izbaveasca din mainile vrajmasilor nostri!"
4. Si a trimis poporul la Silo, de au adus de acolo chivotul legii Domnului Savaot, Cel ce sade pe heruvimi; iar pe langa chivotul legii Domnului erau si cei doi fii ai lui Eli: Ofni si Finees.
5. Iar daca a sosit chivotul legii Domnului in tabara, tot Israelul a ridicat strigat asa de mare, incat s-a cutremurat pamantul.
6. Si auzind Filistenii rasunetul strigatelor, au zis: "Ce inseamna aceste strigate puternice in tabara Evreilor?" Si au aflat ca a sosit in tabara chivotul legii Domnului.
7. Atunci s-au inspaimantat Filistenii, caci ziceau: "Dumnezeul lor a venit la ei in tabara". Apoi au zis: "Vai de noi! Caci n-a mai fost asemenea lucru nici ieri, nici alaltaieri!
8. Vai de noi! Cine ne va scapa din mainile acestui Dumnezeu puternic? Acesta este acel Dumnezeu Care a batut pe Egipteni cu tot felul de pedepse in pustiu.
9. Intariti-va si fiti curajosi, Filistenilor, ca sa nu cadeti in robie la Evrei, cum sunt ei in robie la noi! Fiti curajosi si va luptati cu ei!"
10. Si s-au luptat Filistenii cu Israelitii si au fost infranti acestia, si a fugit fiecare in cortul sau; batalia aceasta a fost foarte mare, cazand dintre Israeliti treizeci de mii de pedestrasi.
11. Si a fost luat chivotul legii Domnului, iar cei doi fii ai lui Eli, Ofni si Finees, au murit.
12. Atunci a alergat un veniaminean de la locul bataliei si a venit la Silo in aceeasi zi, avand hainele de pe el rupte si pulbere pe cap.
13. Iar cand a venit acela, Eli sedea pe scaun langa drum la poarta si privea, caci i se batea inima pentru chivotul lui Dumnezeu. Si dupa ce a sosit omul acela si a spus in cetate, atunci s-a tanguit strasnic toata cetatea.
14. Auzind Eli rasunetele tanguirilor, a intrebat: "Pentru ce este acest bocet?" Dar a sosit indata omul acela si i-a spus toate lui Eli.
15. Eli insa era atunci de nouazeci si opt de ani; ochii i se intunecasera si nu mai putea sa vada.
16. Si a zis omul acela catre Eli: "Eu vin din tabara. Chiar astazi am fugit de pe campul de lupta". Iar Eli a zis: "Ce s-a intamplat, fiul meu?" Vestitorul insa a raspuns si a zis: "Israelitii au fugit din fata Filistenilor si s-a facut in popor ucidere mare; amandoi fiii tai, Ofni si Finees, au murit si chivotul lui Dumnezeu a fost luat".
17. Cand a pomenit el de chivotul Domnului, Eli a cazut de pe scaun pe spate la poarta, si-a rupt spinarea si a murit, caci era batran si greoi.
18. El a fost judecator in Israel patruzeci de ani.
19. Iar nora lui, femeia lui Finees, era insarcinata si aproape de nastere. Cand a auzit vestea despre luarea chivotului Domnului si despre moartea socrului sau si a barbatului sau, a cazut in genunchi si a nascut, caci o apucasera durerile ei.
20. Si pe cand murea ea, femeile care stateau imprejur ii zisera: "Nu te teme, ca ai nascut baiat". Ea insa nu a raspuns si nu a dat semn de luare aminte.
21. Si au pus copilului numele: Icabod, zicand: "S-a dus slava din Israel, din pricina pierderii chivotului Domnului si a mortii socrului si a barbatului ei.

22. Si a zis ea: "S-a dus slava din Israel, caci s-a luat chivotul Domnului!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 593

Voteaza:

Moartea lui Eli si a fiilor sai. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE