Israelitii infricosati de Olofern; marele preot Ioachim ii incurajeaza si, smerindu-se toti, cer ajutorul lui Dumnezeu.

1. Când au auzit fiii lui Israel care locuiau in Iudeea, de tot ceea ce Olofern, capetenia lui Nabucodonosor, regele Asirienilor, a facut popoarelor si cum le-a jefuit toate templele lor si le-a nimicit,
2. S-au inspaimântat grozav in fata lui si s-au tulburat pentru Ierusalim si pentru templul Domnului Dumnezeului lor,
3. Fiindca nu trecuse multa vreme de când se intorsesera ei din robie si abia de curând tot poporul Iudeii se strânsese la un loc si, dupa pângarirea care se intâmplase, odoarele sfinte, jertfelnicul si templul fusesera iarasi sfintite.
4.
Si ei au trimis in tinutul Samariei si in sate si la Bet-Horon si la Belmain si la Ierihon si la Hoba si la Hator si in valea Salemului;
5. Si au ocupat toate vârfurile muntilor celor mai inalti si au intarit toate satele muntelui si au adunat in sate merinde, pregatindu-se de razboi, caci lanurile lor fusesera secerate de curând.
6. Ioachim, marele preot din zilele acelea in Ierusalim, a scris locuitorilor din Betulia si din Betomestaim din preajma Esdrelonului, catre câmpia de lânga Dotain,
7. Sa intareasca trecatorile muntelui, fiindca prin ele drumul razbea spre Iudeea si era usor sa impiedice trecerea, caci o trecatoare era ingusta, cât pentru doi oameni alaturi.
8. Si fiii lui; Israel au facut intocmai dupa porunca marelui preot Ioachim si a batrânilor poporului lui Israel, care tineau sfat in Ierusalim.
9. Atunci intreg Israelul a strigat catre Dumnezeu cu mare râvna si s-a smerit cu ardoare.
10. Atât ei cât si femeile si copiii lor, vitele si strainii si simbriasii si robii cumparati s-au incins cu sac peste coapsele lor.
11. Si tot Israelul, barbati, femei si copii, locuitori ai Ierusalimului, au cazut cu fata la pamânt in templu, si-au presarat cenusa in cap si au intins mâinile inaintea Domnului.
12. De asemenea au imbracat si jertfelnicul cu sac si au strigat catre Dumnezeul lui Israel intr-un cuget si cu infocare, ca sa nu lase prada pe copiii lor uciderii si pe femeile lor rapirii, cetatile mostenirii lor nimicirii, si templul pângaririi si ocarii si batjocurii neamurilor.
13. Si Domnul a auzit glasul lor si a vazut supararea lor, si poporul din toata Iudeea si locuitorii Ierusalimului au postit mai multe zile in fata templului Domnului celui Atotputernic.
14. Si marele preot Ioachim, impreuna cu toti preotii statatori si slujitori inaintea Domnului, incinsi cu sac peste coapse, aduceau arderea de tot de fiecare zi si juruintele si darurile de buna voie ale poporului.
15.
Si cu cenusa presarata pe mitrele lor strigau catre Domnul din toata puterea lor, ca sa caute cu indurare catre intregul neam al lui Israel.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 294

Voteaza:

Israelitii infricosati de Olofern; marele preot Ioachim ii incurajeaza si, smerindu-se toti, cer ajutorul lui Dumnezeu. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE