Razbunarea lui Samson.

1. Peste cateva zile, in timpul seceratului graului, a venit Samson sa se vada cu femeia sa, aducand cu sine un ied. Iar cand a zis: "Ma duc la femeia mea in odaia de dormit", tatal ei nu l-a lasat sa intre.
2. Si a zis tatal ei: "Eu am socotit ca ai urat-o si am maritat-o cu un prieten al tau; iata sora ei mai mica e mai frumoasa decat ea; sa fie aceasta in locul aceleia".

3. Samson insa le-a zis: "De acum eu voi fi drept inaintea Filistenilor, daca ma voi apuca sa le fac rau".
4. Apoi Samson s-a dus si a prins trei sute de vulpi, a luat faclii, a legat cate doua vulpi de coada si intre ele cate o faclie;
5. Dupa aceea a aprins facliile si a dat drumul vulpilor prin granele Filistenilor si a aprins si claile si graul nesecerat, viile si livezile de maslini.
6. Si ziceau Filistenii: "Cine oare a facut aceasta?" Si li s-a spus: "Samson, ginerele Timneanului, caci acesta i-a luat femeia si a dat-o dupa un prieten al lui". Atunci Filistenii s-au dus si au ars-o cu foc si pe ea si casa tatalui ei.
7. Dar Samson le-a zis: "Cu toate ca ati facut aceasta, eu tot am sa ma razbun pe voi si numai atunci am sa ma linistesc".
8. Si le-a sfaramat fluierele picioarelor si soldurile si apoi s-a dus si a sezut in pestera de la stanca Etam.
9. Filistenii insa s-au dus si si-au asezat tabara in Iuda si s-au intins pana la Lehi.
10. Iar locuitorii lui Iuda au zis: "Pentru ce ati iesit voi asupra noastra?" Si ei au zis: "Am venit sa legam pe Samson, ca sa facem cu el cum a facut si el cu noi".
11. Atunci s-au dus trei mii de oameni din Iuda la pestera de la stanca Etam si au zis catre Samson: "Nu stii tu, oare, ca Filistenii domnesc peste noi? De ce ne-ai facut tu una ca asta?" El insa a zis: "Cum s-au purtat ei cu mine, asa m-am purtat si eu cu ei".
12. I-au zis lui: "Noi am venit sa te legam, ca sa te dam in mainile Filistenilor". Atunci Samson le-a zis: "Jurati-va mie ca nu ma veti ucide!"
13. Si ei au raspuns: "Nu, noi numai te vom lega si te vom da in mainile lor, dar de omorat nu te vom omori". Si l-au legat cu doua funii noi si l-au dus din pestera.
14. Dar cand s-a apropiat el de Lehi, Filistenii l-au intampinat cu strigate. Atunci s-a coborat peste el Duhul Domnului si funiile care erau peste mainile lui s-au facut ca niste calti arsi de foc si au cazut legaturile de pe mainile lui.
15. Iar el gasind o falca sanatoasa de asin, si-a intins mana, a luat-o si a ucis cu ea o mie de oameni.
16. Apoi a zis Samson: "Cu o falca de magar o ceata, doua cete am stins, Cu o falca de magar o mie de oameni am ucis".
17. Si zicand acestea, a aruncat falca din maini si a numit locul acela Ramat-Lehi.
18. Simtind insa sete mare, a strigat catre Domnul si a zis: "Tu ai facut prin mana robului Tau aceasta mare izbavire; iar acum eu mor de sete si voi cadea in mainile celor netaiati imprejur".
19. Atunci a deschis Domnul o crapatura intr-o stanca din Lehi si a curs din ea apa. Si a baut Samson si si-a astamparat setea si duhul lui s-a inviorat. De aceea s-a si numit locul acela: "Izvorul celui ce striga", care este in Lehi pana in ziua de astazi.
20.
Si a fost el judecator in Israel pe vremea Filistenilor douazeci de ani.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 316

Voteaza:

Razbunarea lui Samson. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE