Cartea legii aflata sub Iosia.

1. Iosia era de opt ani cand s-a facut rege si a domnit treizeci si unu de ani in Ierusalim; numele mamei lui era Iedida, fiica lui Adaia din Botcat.
2. Iosia a facut fapte placute inaintea Domnului si a umblat in toate pe calea lui David, stramosul sau, neabatandu-se nici la dreapta, nici la stanga.
3.
In anul al optsprezecelea al regelui Iosia, regele a trimis pe scriitorul Safan, fiul lui Atalia, fiul lui Mesulam, in templul Domnului, zicandu-i:
4. "Du-te la Hilchia, arhiereul, ca sa socoteasca argintul adus in templul Domnului, pe care l-au strans de la popor cei ce stau de straja la prag,
5. Si sa-l dea in mana celor pusi sa faca lucrarile la templul Domnului, iar acestia sa-l dea celor ce lucreaza si repara stricaciunile lui:
6. Dulgherilor, pietrarilor si zidarilor, si la cumpararea lemnului si a pietrelor cioplite pentru repararea templului;
7. Insa sa nu le cereti socoteala de argintul ce s-a dat in mana lor, pentru ca se poarta cinstit".
8. Iar Hilchia arhiereul a zis catre Safan scriitorul: "Am gasit in templul Domnului cartea legii". Apoi Hilchia a dat lui Safan cartea si el a citit-o.
9. Si venind Safan scriitorul la rege, a adus raspuns regelui si a zis: "Robii tai au luat argintul ce s-a gasit in casa si l-au dat in mainile celor pusi sa faca lucrarile la templul Domnului".
10. Si a mai adus Safan la cunostinta regelui si acestea, zicand: "Preotul Hilchia mi-a dat o carte". Si a citit-o Safan inaintea regelui.
11. Auzind regele cuvintele cartii legii, si-a sfasiat hainele sale.
12. Apoi regele a poruncit preotului Hilchia, lui Ahicam, fiul lui Safan, lui Acbor, fiul lui Miheia, lui Safan scriitorul si lui Asaia, sluga regelui:
13. "Mergeti si intrebati pe Domnul pentru mine si pentru popor si pentru tot Iuda despre cuvintele acestei carti gasite, caci mare este mania Domnului ce s-a aprins asupra noastra, pentru ca parintii nostri n-au ascultat cuvintele cartii acesteia, ca sa se poarte dupa cele ce ni s-a poruncit".
14. Atunci s-a dus Hilchia preotul, Ahicam, Acbor, Safan si Asaia la proorocita Hulda, sotia lui Salum, fiul lui Ticva, fiul lui Harhas, pastratorul vesmintelor, care locuia in Ierusalim, in despartitura a doua, si au grait cu ea.
15. Iar ea le-a zis: "Asa graieste Domnul Dumnezeul lui Israel: Spuneti omului care v-a trimis la mine:
16. Asa zice Domnul: Voi aduce rau asupra locului acestuia si asupra locuitorilor lui, dupa toate cuvintele cartii pe care a citit-o regele Iudei.
17. Pentru ca M-au parasit si tamaiaza pe alti dumnezei, ca sa ma atate cu toate lucrurile mainilor lor, s-a aprins mania Mea asupra locului acestuia si nu se va stinge.
18. Iar regelui lui Iuda care v-a trimis sa intrebati pe Domnul, spuneti-i: Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel despre cuvintele pe care tu le-ai auzit:
19. Deoarece s-a muiat inima ta si tu te-ai smerit inaintea Domnului, cand ai auzit ce am grait Eu asupra locului acestuia si asupra locuitorilor lui, ca vor fi tinta groazei si a blestemului, si ji-ai rupt vesmintele si ai plans inaintea Mea, de aceea si Eu te-am auzit, zice Domnul.
20. De aceea iata te voi adauga la parintii tai si vei fi pus in gropnita ta cu pace; si nu vor vedea ochii tai toate acele nenorociri pe care le voi aduce asupra locului acestuia".
Si s-a adus regelui raspunsul acesta.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 324

Voteaza:

Cartea legii aflata sub Iosia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE