Ioiachim, Iehonia si Sedechia, regii lui Iuda.

l. In zilele lui Ioiachim a venit cu razboi Nabucodonosor, regele Babilonului, si Ioiachim a ajuns supusul lui timp de trei ani, dar apoi s-a rasculat impotriva lui.
2. Atunci Domnul a trimis asupra lui cete de Caldei, cete de Sirieni, cete de Moabiti si cete de Amoniti; si le-a trimis asupra lui Iuda, ca sa-l piarda, dupa cuvantul Domnului pe care l-a rostit prin robii Sai, proorocii.
3.
Aceasta s-a facut cu Iuda numai din porunca Domnului, ca sa fie lepadat de la fata Lui pentru pacatele lui Manase si pentru tot ce facuse acesta;
4. Si pentru sangele nevinovat pe care-l varsase el, umpland tot Ierusalimul, Domnul n-a vrut sa-l ierte.
5. Celelalte stiri despre Ioiachim si despre tot ce a facut el sunt scrise in cartea Cronicilor regilor lui Iuda.
6. Ioiachim a raposat cu parintii sai, iar in locul lui s-a facut rege Iehonia, fiul sau.
7. Regele Egiptului n-a mai iesit din tara sa, pentru ca regele Babilonului a luat regelui Egiptului tot ce avea acesta de la raul Egiptului pana la raul Eufratului.
8. Iehonia era de optsprezece ani cand s-a facut rege si a domnit in Ierusalim trei luni. Numele mamei lui era Nehusta, fiica lui Elnatan, din Ierusalim.
9. El a facut lucruri netrebnice in ochii Domnului, in toate, asa cum facuse tatal sau.
10. In vremea aceea slujitorii lui Nabucodonosor, regele Babilonului, au venit asupra Ierusalimului si au impresurat cetatea. Iar dupa ce slugile lui au inconjurat cetatea, a venit si regele Nabucodonosor.
11. Si a iesit Iehonia, regele lui Iuda, la regele Babilonului, impreuna cu mama sa, cu slujitorii sai, cu capeteniile si eunucii lui,
12. Si l-a luat rob regele Babilonului in al optulea an al domniei sale;
13. Si a scos toate comorile templului Domnului si comorile casei domnesti, si a sfaramat, dupa cum spusese Domnul, toate vasele cele de aur pe care le facuse Solomon, regele lui Israel, pentru templul Domnului, si ta dus in robie tot Ierusalimul,
14. Pe toti fruntasii si pe toti oamenii viteji, aproape zece mii de robi, cu toti dulgherii si fierarii, si n-a ramas nimeni decat numai poporul tarii cel sarac.
15. Si a dus si pe Iehonia la Babilon; de asemenea au dus robi din Ierusalim la Babilon pe mama si femeile regelui, pe eunucii lui si pe puternicii tarii;
16. Toata ostirea in numar de sapte mii, teslarii, fierarii in numar de o mie, si toti oamenii varstnici si buni de ostire i-a dus regele Babilonului robi la Babilon.
17. Atunci regele Babilonului a pus rege in locul lui Iehonia, pe Matania, unchiul lui Iehonia, schimbandu-i numele in Sedechia.
18. Sedechia era de douazeci si unu de ani cand s-a facut rege si a domnit in Ierusalim unsprezece ani. Numele mamei lui era Hamutal, fiica lui Ieremia din Libna.
19. Si a facut si acesta lucruri netrebnice in ochii Domnului, in toate, asa cum facuse si Iehonia.
20. Si mania Domnului era peste Ierusalim si peste Iuda atat de mare, incat i-a lepadat de la fata Sa.
Si s-a lepadat si Sedechia de regele Babilonului.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 387

Voteaza:

Ioiachim, Iehonia si Sedechia, regii lui Iuda. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE