Regatul lui Ahaz.

1. In anul al saptesprezecelea al lui Pecah, fiul lui Remalia, a fost facut rege Ahaz, fiul lui Ioatam, regele lui Iuda.
2. Ahaz era de douazeci de ani cand s-a facut rege si a domnit in Ierusalim saisprezece ani, dar n-a facut fapte placute in ochii Domnului Dumnezeului sau, ca David, stramosul sau,
3. Ci a pasit pe urmele regilor lui Israel si chiar si pe fiul sau l-a trecut prin foc, urmand uraciunile popoarelor pe care le alungase Domnul de la fata fiilor lui Israel;
4.
Si a adus jertfe si tamaieri pe inaltimi si dealuri si sub tot pomul umbros.
5. Atunci s-au dus Raton, regele Siriei, si Pecah, fiul lui Remalia, regele lui Israel, asupra Ierusalimului, ca sa-l cuprinda si au tinut pe Ahaz impresurat, dar nu l-au putut birui.
6. In vremea aceea Raton, regele Siriei, a intors Elatul la Siria si a izgonit pe Iudei din Elat; apoi au intrat in Elat Edomitii si traiesc acolo pana in ziua de astazi.
7. Atunci a trimis Ahaz soli la Tiglatfalasar, regele Asiriei, sa-i spuna: "Robul tau si fiul tau sunt eu; vino si ma apara de mana regelui Siriei si de mana regelui lui Israel, care s-au ridicat impotriva mea!"
8. Cu acel prilej a luat Ahaz argintul si aurul care s-a gasit in templul Domnului si in vistieria casei domnesti si l-a trimis dar regelui Asiriei.
9. Deci l-a ascultat regele Asiriei si s-a dus regele Asiriei la Damasc, unde a prins pe Raton si pe locuitorii lui i-a stramutat in Chir, iar pe Raton l-a ucis.
10. Atunci a iesit regele Ahaz intru intampinarea lui Tiglatfalasar, regele Asiriei, la Damasc; si a vazut jertfelnicul cel din Damasc si a trimis regele Ahaz lui Urie preotul chipul jertfelnicului si planul alcatuirii lui.
11. Iar preotul Urie a facut un jertfelnic dupa planul ce i-l trimisese regele Ahaz din Damasc; asa a facut preotul Urie pana a venit regele de la Damasc.
12. Iar daca a venit regele de la Damasc si a vazut jertfelnicul, s-a apropiat regele de jertfelnic,
13. A adus jertfa pe el si a ars arderea de tot a sa cu darul de paine; a savarsit turnarea sa si l-a stropit cu sangele jertfei de impacare.
14. Iar jertfelnicul cel de arama, care era inaintea Domnului, l-a mutat din fata templului, dintre jertfelnicul cel nou si templul Domnului, si l-a pus in partea dinspre miazanoapte a acestuia.
15. Apoi regele Ahaz a dat porunca preotului Urie, zicand: "Pe jertfelnicul cel mare sa arzi arderea de tot cea de dimineata si darul de paine cel de seara, arderea de tot a regelui si darul lui de paine, arderea de tot din partea intregului popor al tarii si darul lui cel de paine, turnarea lui si cu tot sangele arderii de tot si cu tot sangele jertfei sa-l stropesti, iar jertfelnicul cel de arama va ramane pana voi vedea ce este de facut cu el".
16. Si a facut preotul Urie asa cum a poruncit regele Ahaz.
17. Dupa aceea a desprins regele Ahaz pervazurile postamentelor, a luat bazinele de pe ele si a luat si marea de pe boii cei de arama, care erau sub ea si a asezat-o pe o temelie de piatra;
18. A desfiintat de asemenea pridvorul acoperit numit al zilei de odihna, care fusese facut la templul Domnului si pridvorul din afara al templului Domnului, care se numea al regelui, numai ca sa placa regelui Asiriei.
19. Celelalte stiri despre Ahaz si cele ce a facut el sunt scrise in cartea Cronicilor regilor lui Iuda.
20.
Apoi a raposat Ahaz cu parintii sai in cetatea lui David; iar in locul lui a fost facut rege Iezechia, fiul sau.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 280

Voteaza:

Regatul lui Ahaz. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE