Pregatiri pentru zidirea templului Domnului.

l. Atunci a trimis Hiram, regele Tirului, pe slugile sale la Solomon, cand a auzit ca l-au uns rege in locul tatalui sau. Caci Hiram fusese prieten cu David toata viata.
2. ti a trimis si Solomon la Hiram ca sa-i spuna:
3.
"Tu stii ca David, tatal meu, n-a putut sa inalte casa numelui Domnului Dumnezeului sau, din pricina razboaielor cu popoarele dimprejur, pana ce Domnul nu le-a supus sub talpa picioarelor lui.
4. Acum insa Domnul Dumnezeul meu mi-a daruit odihna din toate partile; n-am nici potrivnic, nici alte primejdii.
5. Si iata eu ma gandesc sa zidesc templu numelui Domnului Dumnezeului meu, dupa cum a grait Domnul catre tatal meu David, zicand: Fiul tau pe care Eu il voi pune in locul tau pe tron, acela va zidi templu numelui Meu.
6. Asadar porunceste sa taie pentru mine cedri din Liban; si iata robii mei vor fi impreuna cu robii tai; si eu iti voi da plata pentru robii tai cat vei hotari tu, ca tu cunosti ca la noi nu sunt oameni care sa stie a taia lemnele asa ca Sidonienii".
7. Cand a auzit Hiram cuvintele lui Solomon, s-a bucurat foarte si a zis: "Binecuvantat fie astazi Domnul, Care a dat lui David fecior intelept pentru povatuirea acestui popor nesfarsit de mare!
8. Si a trimis Hiram la Solomon sa-i spuna: "Am auzit pentru ce ai trimis la mine si iti indeplinesc toata dorinta ta pentru lemnul de cedru si lemnul de chiparos.
9. Robii mei le vor scoate din Liban la mare si eu cu plutele le voi duce pe mare la locul care ni-l vei hotari; si acolo le voi descarca si tu le vei lua; insa si tu sa plinesti dorinta mea: sa aduci paine pentru casa mea!"
10. A dat deci Hiram lui Solomon lemn de cedru si lemn de chiparos, toate tocmai dupa dorinta lui.
11. Iar Solomon a dat lui Hiram douazeci de mii de core de grau pentru hrana casei iui si douazeci de core de untdelemn de masline curat. Atat ii da Solomon lui Hiram pe fiecare an.
12. Domnul i-a dat intelepciune lui Solomon dupa cum i-a fagaduit. Si a fost pace intre Hiram si Solomon si amandoi intre ei au facut legamant.
13. Si a pus regele Solomon o corvoada peste tot Israelul si corvoada era de treizeci de mii de oameni.
14. Si-i trimetea la Liban, cate zece mii pe luna, cu schimbul: o luna erau la Liban, iar doua luni la casa lor. Iar Adoniram era capetenie mai mare peste ei.
15. Si mai avea Solomon inca saptezeci de mii de salahori si optzeci de mii de oameni taietori de piatra in munte,
16. Afara de cele trei mii si trei sute de capetenii, care erau puse de Solomon, sa supravegheze poporul care facea lucrul.
17. Si a poruncit regele sa pregateasca pietre mari, pietre cu ciubuce pentru temelia templului si pietre cioplite
18. Si le-au lucrat lucratorii lui Solomon, lucratorii lui Hiram si lucratorii din Biblos.
Si asa s-a pregatit lemnul si piatra pentru ridicarea templului, timp de trei ani.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 280

Voteaza:

Pregatiri pentru zidirea templului Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE