Drepturile preotilor. Vraji. Mesia.

1. "Preotii, levitii si toata semintia lui Levi nu va avea parte si mostenire cu Israel; acestia sa se hraneasca cu jertfele Domnului si cu partea Lui;
2. Iar mostenire nu va avea el intre fratii sai, caci Domnul insusi este mostenirea lui, precum i-a grait El.
3. Iata ce sa se dea preotilor de la popor: cei ce aduc ca jertfa boi sau oi sa dea preotului spata, falcile si stomacul.

4. De asemenea parga de la graul tau, de la vinul tau si de la untdelemnul tau, parga de lana de la oile tale sa i-o dai lui,
5. Ca pe el 1-a ales Domnul Dumnezeul tau din toate semintiile tale, ca sa stea inaintea Domnului Dumnezeului tau si sa slujeasca intru numele Domnului, el si fiii lui in toate zilele.
6. De va pleca levitul din una din cetatile tale, din tot pamantul fiilor lui Israel, unde locuieste, si va veni, dupa dorinta sufletului sau, la locul ce 1-a ales Domnul,
7. Si va sluji in numele Domnului Dumnezeului tau, ca toti fratii sai leviti care stau inaintea Domnului,
8. Sa se foloseasca de aceeasi parte ca si ceilalti, pe langa cele primite din vanzarea mostenirii parintesti.
9. Cand vei intra tu in pamantul ce ti-l da Domnul Dumnezeul tau, sa nu te deprinzi a face uraciunile pe care le fac popoarele acestea.
10. Sa nu se gaseasca la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicator, sau ghicitor, sau vrajitor, sau fermecator,
11. Nici descantator, nici chemator de duhuri, nici mag, nici de cei ce graiesc cu mortii.
12. Caci uraciune este inaintea Domnului tot cel ce face acestea, si pentru aceasta uraciune ii izgoneste Domnul Dumnezeul tau de la fata ta.
13. Iar tu fii fara prihana inaintea Domnului Dumnezeului tau;
14. Caci popoarele acestea, pe care le izgonesti tu, asculta de ghicitori si de prevestitori, iar tie nu-ti ingaduie aceasta Domnul Dumnezeul tau.
15. Prooroc din mijlocul tau si din fratii tai, ca si mine, iti va ridica Domnul Dumnezeul tau: pe Acela sa-L ascultati.
16. Ca tu la Horeb, in ziua adunarii, ai cerut de la Domnul Dumnezeul tau si ai zis: Sa nu mai aud glasul Domnului Dumnezeului meu si focul acesta mare sa nu-l mai vad, ca sa nu mor.
17. Atunci mi-a zis Domnul: Bine este ceea ce ti-au spus ei.
18. Eu le voi ridica Prooroc din mijlocul fratilor lor, cum esti tu, si voi pune cuvintele Mele in gura Lui si El le va grai tot ce-I voi porunci Eu.
19. Iar cine nu va asculta cuvintele Mele, pe care Proorocul Acela le va grai in numele Meu, aceluia ii voi cere socoteala.
20. Iar proorocul care va indrazni sa graiasca in numele Meu ceea ce nu i-am poruncit Eu sa graiasca, si care va grai in numele altor dumnezei, pe un astfel de prooroc sa-l dati mortii.
21. De vei zice in inima ta: Cum vom cunoaste Cuvantul pe care nu-l graieste Domnul?
22.
Daca proorocul vorbeste in numele Domnului, dar Cuvantul acela nu se va implini si nu se va adeveri, atunci nu graieste Domnul Cuvantul acela, ci-l graieste proorocul din indrazneala lui; nu te teme de el".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 353

Voteaza:

Drepturile preotilor. Vraji. Mesia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE