Iertare celor ce se pocaiesc, osanda celor impietriti.

1. "Cand vor veni asupra ta toate cuvintele acestea, binecuvantarea si blestemul, pe care ti le-am spus eu si le vei primi in inima ta in toate popoarele printre care te va imprastia Domnul Dumnezeul tau,
2. Si te vei intoarce la Domnul Dumnezeul tau si, cum ti-am poruncit eu astazi, vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tau, tu si fiii tai, din toata inima ta si din tot sufletul tau,
3. Atunci Domnul Dumnezeul tau va intoarce pe robii tai si se va milostivi asupra ta si iar te va aduna din toate popoarele printre care te-a imprastiat Domnul Dumnezeul tau.
4.
Chiar de ai fi risipit de la o margine a cerului pana la cealalta margine a cerului, si de acolo te va aduna Domnul Dumnezeul tau si te va lua si de acolo,
5. Si te va aduce Domnul Dumnezeul tau in pamantul pe care l-au stapanit parintii tai si-l vei lua in stapanire si te va face fericit si te va inmulti mai mult decat pe parintii tai.
6. Va taia Domnul imprejur inima ta si inima urmasilor tai, ca sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau, ca sa traiesti.
7. Atunci Domnul Dumnezeul tau va intoarce toate blestemele acestea asupra vrajmasilor tai si a celor ce te-au urat si te-au prigonit;
8. Iar tu te vei intoarce si vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tau si vei implini toate poruncile Lui pe care ti le spun astazi.
9. Domnul Dumnezeul tau iti va da cu prisosinta spor la tot lucrul mainilor tale, la rodul pantecelui tau, la rodul dobitoacelor tale, la rodul pamantului tau, ca se va bucura Domnul Dumnezeul tau din nou de tine, cum S-a bucurat de parinti tai, si-ti va face bine,
10. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tau, pazind si implinind toate poruncile Lui, hotararile Lui si legile Lui, si de te vei intoarce la Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta si din tot sufletul tau.
11. Caci porunca aceasta care ti-o poruncesc eu astazi nu este neinteleasa de tine si nu este departe.
12. Ea nu este in cer, ca sa zici: Cine se va sui pentru noi in cer, ca sa ne-o aduca si sa ne-o dea s-o auzim si s-o facem?
13. Si nu este ea nici peste mare, ca sa zici: Cine se va duce pentru noi peste mare, ca sa ne-o aduca, sa ne faca s-o auzim si s-o implinim?
14. Ci Cuvantul acesta este foarte aproape de tine; el este in gura ta si in inima ta, ca sa-l faci.
15. Iata eu astazi ti-am pus inainte viata si moartea, binele si raul,
16. Poruncindu-ti astazi sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa umbli in toate caile Lui si sa implinesti poruncile Lui, hotararile Lui si legile Lui, ca sa traiesti si sa te inmultesti si sa te binecuvanteze Domnul Dumnezeul tau pe pamantul pe care il vei stapani.
17. Iar de se va intoarce inima ta si nu vei asculta, ci te vei lasa ademenit si te vei inchina la alti dumnezei si le vei sluji lor,
18. Va dau de stire astazi ca veti pieri si nu veti trai mult in pamantul pe care Domnul Dumnezeu ti-l da si pentru a carui stapanire treci tu acum Iordanul.
19. Ca martori inaintea voastra iau astazi cerul si pamantul: viata si moarte Zi-am pus eu astazi inainte, si binecuvantare si blestem. Alege viata ca sa traiesti tu si urmasii tai.
20.
Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa asculti glasul Lui si sa te lipesti de El; caci in aceasta este viata ta si lungimea zilelor tale, ca sa locuiesti pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau cu juramant l-a fagaduit parintilor tai, lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov ca il va da lor".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 333

Voteaza:

Iertare celor ce se pocaiesc, osanda celor impietriti. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE