Aman spanzurat.

1. In ziua aceea regele cu Aman au venit sa pranzeasca la regina Estera.
2. In timpul ospatului, regele a zis iarasi catre Estera: "Care este dorinta ta, regina Estera? Ca ea iti va fi implinita. Si care este rugamintea ta, ca ti se va implini chiar si pana la jumatate din regatul meu".

3. Regina Estera a raspuns: "De am aflat bunavointa in ochii tai, o, rege, si daca binevoieste regele, atunci sa ni se daruiasca viata mie si poporului meu, dupa ruga mea.
4. Caci suntem vanduti noi, eu si poporul meu, spre ucidere, spre nimicire si pieire. De am fi vanduti ca sa fim robi eu as fi tacut, desi vrajmasul nu ar fi acoperit paguba regelui".
5. Si regele Artaxerxe a raspuns: "Cine este acela si unde este omul care a indraznit a gandi sa faca asa?
6. Iar Estera a raspuns: "Asupritorul Si vrajmasul este rautaciosul Aman!" si s-a cutremurat Aman inaintea regelui si a reginei.
7. Si s-a sculat regele de la ospat plin de manie si s-a dus in gradina palatului; iar Aman a ramas sa roage pe regina Estera, pentru viata sa, caci vedea bine ca regele hotarase pieirea lui.
8. Cand s-a intors regele din gradina palatului, Aman tocmai se aruncase pe patul pe care se afla Estera. Si a zis regele: "Vrei inca sa si siluiesti pe regina aici, in casa mea?" Acest cuvant, iesit din gura regelui, acoperi de tulburare fata lui Aman.
9. Atunci Harbona, unul din eunucii regelui, a zis: "Iata si spanzuratoarea pe care a pregatit-o Aman pentru Mardoheu, care a grait de bine pe rege, sta la casa lui Aman, inalta de cincizeci de coti". Iar regele a zis: "Spanzurati-l acolo!"
10. Si au spanzurat pe Aman in spanzuratoarea pregatita de el. Numai asa s-a potolit mania regelui.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 212

Voteaza:

Aman spanzurat. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE