Cucerirea Ierusalimului

1. In anul al noualea al lui Sedechia, regele lui Iuda, in luna a zecea, Nabucodonosor, regele Babilonului, a venit cu toata ostirea sa la Ierusalim si l-a impresurat.
2. Iar in anul al unsprezecelea al lui Sedechia, in luna a patra, in ziua a noua a lunii acesteia, cetatea a fost luata.
3.
Si au intrat in ea si s-au asezat la portile de la mijloc toate capeteniile regelui Babilonului: Nergal-Sareter, Samgar-Nebu, Sarsehim, capetenia eunucilor, Nergal-Sareter, capetenia vrajitorilor, si toate celelalte capetenii ale regelui Babilonului.
4. Cand Sedechia, regele lui Iuda, si toti oamenii de oaste i-au vazut, au fugit si au iesit noaptea din cetate prin gradina regelui, pe poarta dintre cele doua ziduri, si au apucat pe calea sesului.
5. Dar ostirea Caldeilor a alergat dupa ei si a ajuns pe Sedechia in sesul Ierihonului, l-au prins si l-au dus la Nabucodonosor, regele Babilonului, la Ribla, in tara Hamat, unde acesta a rostit judecata asupra lui.
6. Atunci regele Babilonului a junghiat pe fiii lui Sedechia in Ribla, inaintea ochilor acestuia, si pe toti dregatorii lui Iuda i-a junghiat regele Babilonului.
7. Iar lui Sedechia i-a scos ochii si l-a pus in catuse, ca sa-l duca la Babilon.
8. Casa regelui si casele poporului le-au ars Caldeii cu foc, iar zidurile Ierusalimului le-au daramat.
9. Restul poporului, care ramasese in cetate, pe fugarii, care trecusera la el si pe celalalt popor ce mai ramasese, Nebuzaradan, capetenia garzii regelui, i-a dus robi in Babilon.
10. Pe cei saraci din popor, care nu aveau nimic, Nebuzaradan, capetenia garzii, i-a lasat in pamantul lui Iuda si tot atunci le-a dat viile si tarinile.
11. Iar cu privire la Ieremia, Nabucodonosor, regele Babilonului, a dat lui Nebuzaradan, capetenia garzii, porunca aceasta:
12. "Ia-l si sa ai purtare de grija pentru el; sa nu-i faci nici un rau, ci sa te porti cu el asa cum iti va zice el!"
13. Nebuzaradan, capetenia garzii, Nebuzaradan, capetenia eunucilor, Nergal-Sareter, capetenia vrajitorilor, si toate capeteniile regelui Babilonului
14. Au trimis si au luat pe Ieremia din curtea temnitii si l-au incredintat lui Godolia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, ca sa-l duca acasa. Asa a ramas el sa locuiasca in mijlocul poporului.
15. Atunci a fost cuvantul Domnului catre Ieremia, pe cand era el inca tinut in curtea temnitii, si i-a zis:
16. "Mergi si spune lui Ebed-Melec, Etiopianul: Asa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Iata, Eu voi implini cuvintele Mele despre cetatea aceasta spre raul, iar nu spre binele ei, si se vor implini ele in ziua aceea inaintea ochilor tai.
17. Dar pe tine te voi izbavi, zice Domnul, si nu vei fi dat in mainile oamenilor de care te temi.
18.
Te voi izbavi si nu vei cadea in sabie; sufletul tau va ramane la tine ca si cand ai fi dobandit o prada, pentru ca tu ti-ai pus nadejdea in Mine", zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 1105

Voteaza:

Cucerirea Ierusalimului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE