Ieremia lasat slobod.

l. Cuvantul care a fost de la Domnul catre Ieremia, dupa ce Nebuzaradan, capetenia garzii, i-a dat drumul din Rama, unde fusese gasit ferecat in lanturi in mijlocul celorlalti robi ai Ierusalimului si ai lui Iuda, care au fost stramutati la Babilon.
2. Atunci a luat capetenia garzii pe Ieremia si i-a zis: "Domnul Dumnezeul tau a rostit aceasta nenorocire asupra locului acestuia,
3. Si acum a adus-o peste el si a facut ceea ce zisese, pentru ca ati pacatuit inaintea Domnului si n-ati ascultat glasul Lui, de aceea v-a si ajuns pe voi aceasta.

4. Deci, iata eu iti dau drumul din lanturile ce le ai la maini! De vrei sa mergi cu mine la Babilon, vino, si eu voi avea grija de tine, iar de nu ai placere sa mergi cu mine la Babilon, ramai. Iata, toata tara e inaintea ta, unde vrei Si unde-ti place, acolo du-te!"
5. Inainte de a iesi el, Nebuzaradan i-a zis: "Du-te la Godolia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, pe care regele Babilonului l-a pus capetenie peste cetatea Ierusalimului, si ramai cu dansul in mijlocul poporului; sau du-te unde-ti place tie sa te duci!" Si capetenia garzii i-a dat merinde si daruri si l-a slobozit.
6. Deci a venit Ieremia la Godolia, fiul lui Ahicam, la Mitpa, si a trait cu el in mijlocul poporului care ramasese in tara.
7. Auzind toate capeteniile ostirilor, care erau in camp cu oamenii lor, ca regele Babilonului i pus pe Godolia, fiul lui Ahicam, capetenie peste tara si i-a incredintat lui barbatii, femeile si copiii si pe aceia din saracii tarii, care n-au fost stramutati la Babilon,
8. Au venit la Godolia, in Mitpa, Ismael, fiul lui Netania, Iohanan si Ionatan, fiii lui Carea, Seraia, fiul lui Tanhumet, si fiii lui Efai Netofitul si Iezania, fiul lui Maacat, ei si oamenii lor.
9. Iar Godolia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, li s-a jurat lor si oamenilor lor, zicand: "Nu va temeti a sluji Caldeilor; ramaneti in tara, slujiti regelui Babilonului si va va fi bine.
10. Iar eu voi ramane in Mitpa, ca sa mijlocesc inaintea Caldeilor, care vor veni la noi. Voi insa strangeti vinul si fructele verii si untdelemnul si le puneti in vasele voastre si traiti in cetatile voastre, in care va aflati".
11. De asemenea si toti Iudeii care se aflau in Moab, la Amoniti, in Idumeea si prin toate tarile, au auzit ca regele Babilonului a lasat o parte din Iudei si a pus peste ei pe Godolia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan.
12. Si s-au intors toti acesti Iudei de prin toate locurile pe unde fusesera imprastiati si au venit in pamantul lui Iuda, la Godolia, in Mitpa, si au adunat vin si fructe multe foarte.
13. Iar Iohanan, fiul lui Carea, si toate capeteniile ostirii, care erau in camp, au venit la Godolia, in Mitpa, si au zis catre dansul:
14. "Stii tu oare ca Baalis, regele Amonitilor, a trimis pe Ismael, fiul lui Netania, ca sa te ucida?" Dar Godolia, fiul lui Ahicam, nu i-a crezut.
15. Atunci Iohanan, fiul lui Carea, a spus lui Godolia in taina, la Mitpa: "Da-mi voie sa ma duc sa ucid pe Ismael, fiul lui Netania, si nimeni nu va afla.
De ce sa-l lasi sa te ucida el pe tine si sa se risipeasca toti cei din Iuda, care s-au adunat la tine si sa piara ramasita lui Iuda?"
16. Insa Godolia, fiul lui Ahicam, a zis catre Iohanan, fiul lui Carea: "Sa nu faci aceasta, caci tu graiesti neadevar despre Ismael!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 303

Voteaza:

Ieremia lasat slobod. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE