Uciderea lui Godolia.

1. Prin luna a saptea, Ismael, fiul lui Netania, fiul lui Elisama, din neam regesc, a venit cu dregatorii regelui si cu zece oameni la Godolia, fiul lui Ahicam, in Mitpa, si au mancat acolo paine impreuna.
2. Apoi s-a sculat Ismael, fiul lui Netania, si cei zece oameni care erau cu el, si au lovit cu sabia pe Godolia, fiul lui Ahicam, fiul lui Safan, si au ucis pe acela pe care regele Babilonului il pusese capetenie peste tara.
3.
De asemenea a ucis Ismael si pe toti Iudeii care erau cu Godolia, in Mitpa, precum si pe Caldeii osteni care se aflau acolo.
4. Iar a doua zi dupa uciderea lui Godolia, pe cand nu stia nimeni de aceasta,
5. Au venit din Sihem, din Silo si din Samaria optzeci de oameni cu barbile rase si cu hainele sfasiate si cu taieturi pe trup, aducand daruri si tamaie in mainile lor pentru jertfa in templul Domnului.
6. Iar Ismael, fiul lui Netania, din Mitpa, a iesit intru intampinarea lor; si mergand el plangand, s-a intalnit cu ei si le-a zis: "Duceti-va la Godolia, fiul lui Ahicam".
7. Si dupa ce au ajuns ei in mijlocul cetatii, Ismael, fiul lui Netania, i-a ucis si i-a aruncat intr-o groapa, ajutat de oamenii care erau cu el.
8. Dar s-au gasit printre acestia zece oameni care au zis lui Ismael: "Nu ne ucide, caci noi avem agoniseli de grau, de orz, de untdelemn si de miere, ascunse la camp". Si el s-a oprit si nu i-a omorat pe aceia impreuna cu ceilalti frati ai lor.
9. Groapa insa in care a aruncat Ismael toate trupurile oamenilor, pe care el i-a ucis pentru Godolia, era chiar aceea pe care o facuse regele Asa, temandu-se de Baesa, regele lui Israel. Pe aceasta a umplut-o Ismael, fiul lui Netania, cu cei ucisi.
10. Apoi Ismael a luat c, prizonieri tot restul de popor, ce era in Mitpa, pe fiicele regelui si tot poporul ce mai ramasese in Mitpa, pe care Nebuzaradan, capetenia garzii, il incredintase lui Godolia, fiul lui Ahicam; si luandu-i pe acestia, Ismael, fiul lui Netania, s-a indreptat spre fiii lui Amon.
11. Dar cand Iohanan, fiul lui Carea, si toti capitanii ostirii, care erau cu el, au auzit de nelegiuirile ce savarsise Ismael, fiul lui Netania, au luat toti oamenii lor si s-au dus sa se bata cu Ismael, fiul lui Netania,
12. Si I-au ajuns la iazul cel mare din Gabaon.
13. Cand tot poporul ce era cu Ismael a vazut pe Iohanan, fiul lui Carea, si pe toate capeteniile ostirii care erau cu dansul, s-au bucurat.
14. Si s-a intors tot poporul pe care Ismael il ducea in robie din Mitpa si, plecand, s-a dus la Iohanan, fiul lui Carea,
15. Iar Ismael, fiul lui Netania, a fugit de Iohanan cu opt oameni si s-a dus la fiii lui Amon.
16. Atunci Iohanan, fiul lui Carea, si toate capeteniile ostirii, care erau cu el, au luat din Mitpa tot poporul ce ramasese si pe care el il scapase de Ismael, fiul lui Netania, dupa ce acesta ucisese pe Godolia, fiul lui Ahicam - barbatii, ostenii, femeile, copiii si eunucii pe care ii scosese din Gabaon,
17. Si s-a dus si s-a oprit in satul Chimham, langa Betleem,
18.
Ca apoi sa plece in Egipt de frica Caldeilor, caci se temea de ei, pentru ca Ismael, fiul lui Netania, ucisese pe Godolia, fiul lui Ahicam, pe care regele Babilonului il pusese capetenie peste tara.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 324

Voteaza:

Uciderea lui Godolia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE