Alte trei plagi asupra Egiptului: broaste, tantari si tauni.

l. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Intra la Faraon si-i zi: Asa graieste Domnul: Lasa pe poporul Meu, ca sa-Mi slujeasca.
2. Iar de nu vei vrea sa-l lasi, iata Eu voi lovi toate tinuturile tale cu broaste.
3.
Raul va misuna de broaste si, iesind, acestea se vor sui în casele tale, în dormitoarele tale, pe paturile tale, în casele slujitorilor tai si ale poporului tau, în cuptoarele tale si în aluaturile tale;
4. Pe tine, pe poporul tau si pe toate slugile tale se vor sui broaste".
5. Si a mai zis Domnul catre Moise: "Spune lui Aaron, fratele tau: întinde toiagul cu mana ta spre rauri, spre lacuri si spre balti si fa sa iasa broaste în pamantul Egiptului!"
6. Si si-a întins Aaron mana sa asupra apelor Egiptului si ele au scos broaste; si au iesit broaste si au acoperit pamantul Egiptului.
7. Dar au facut asemenea si vrajitorii Egiptenilor cu vrajile lor si au scos broaste în pamantul Egiptului.
8. Atunci a chemat Faraon pe Moise si pe Aaron si a zis: "Rugati-va pentru mine Domnului sa departeze broastele de la mine si de la poporul meu si voi lasa poporul lui Israel sa jertfeasca Domnului!"
9. Moise însa a zis catre Faraon: "Soroceste-mi însuti cand sa ma rog pentru tine, pentru slugile tale si pentru poporul tau, ca sa piara broastele de la tine, de la poporul tau si din casele voastre si sa ramana numai în rau",
10. Iar el a zis: "Maine". Zis-a Moise: "Va fi cum ai zis, ca sa stii ca nu este altul ca Domnul Dumnezeul nostru.
11. Se vor departa broastele de la tine, din casele tale, din tarine, de la slugile tale si de la poporul tau si numai în rau vor ramane".
12. Iesind deci Moise si Aaron de la Faraon, a strigat Moise catre Domnul ca sa piara broastele pe care le trimisese împotriva lui Faraon.
13. Si a facut Domnul dupa cuvantul lui Moise si au murit broastele de prin case, de prin curti si ds prin tarini;
14. Si le-au adunat gramezi, gramezi, si s-a împutit pamantul.
15. Vazand însa ca s-a facut usurare, Faraon si-a învartosat inima si nu i-a ascultat, dupa cum spusese Domnul.
16. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Spune lui Aaron: Întinde-ti toiagul tau cu mana si loveste tarana pamantului si vor fi tantari pe oameni, pe vite, pe Faraon si în casa lui si pe slugile lui; toata tarana pamantului se va face tantari în tot pamantul Egiptului".
17. Si au facut ei asa: Aaron si-a întins toiagul cu mana sa si a lovit tarana pamantului si s-au ivit tantari pe oameni si pe vite. Toata tarana pamantului s-a facut tantari în tot pamantul Egiptului.
18. Au încercat atunci si magii cu vrajile lor sa faca tantari, dar n-au putut. Si au ramas tantari pe oameni si pe vite.
19. Si au zis magii catre Faraon: "Acesta e degetul lui Dumnezeu!" Dar inima lui Faraon s-a învartosat si nu i-a ascultat, dupa cum spusese Domnul.
20. Zis-a Domnul catre Moise: "Scoala maine de dimineata si iesi înaintea lui Faraon în vremea cand el are sa iasa la apa, iar tu sa-i zici: Asa graieste Domnul: Lasa pe poporul Meu ca sa-Mi slujeasca în pustie!
21. Daca însa nu vei lasa pe poporul Meu, iata Eu voi trimite asupra ta, asupra slujitorilor tai, asupra poporului tau si asupra caselor voastre tauni si se vor umple casele Egiptenilor de tauni si pamantul pe care traiesc ei.
22. Si voi osebi în ziua aceea pamantul Gosen în care locuieste poporul Meu, ca acolo nu vor fi tauni ca sa stii ca Eu sunt Domnul, în mijlocul acestei tari.
23. Voi face deosebire între poporul Meu si poporul tau si chiar maine va fi semnul acesta pe pamant".
24. Si a facut Domnul asa si a venit multime de tauni în casa lui Faraon, în casele slujitorilor lui si în tot pamantul Egiptului, încat s-a pustiit tara de tauni.
25. Atunci a chemat Faraon pe Moise si pe Aaron si a zis: "Mergeti si aduceti jertfa Domnului Dumnezeului vostru în tara!"
26. Moise însa a zis: "Nu este cu putinta sa se faca asa, pentru ca cele ce aducem noi jertfa Domnului Dumnezeului nostru sunt uraciune înaintea Egiptenilor. Si de vom jertfi noi înaintea Egiptenilor cele ce sunt uraciune pentru ei, nu ne vor ucide, oare, cu pietre?
27. De aceea ne vom duce în pustie cale de trei zile si vom aduce acolo jertfa Domnului Dumnezeului nostru, dupa cum ne va zice Domnul".
28. Zis-a Faraon: "Eu va voi lasa sa aduceti jertfa Domnului Dumnezeului vostru, în pustie, dar sa nu va duceti departe. Rugati-va dar Domnului pentru mine!"
29. Iar Moise a zis: "Iata, cum voi iesi de la tine, ma voi ruga Domnului Dumnezeu si maine se vor îndeparta taunii de la Faraon, de la slujitorii lui si de la poporul lui, dar Faraon sa înceteze a mai însela, nedand drumul poporului sa aduca jertfa Domnului!"
30. Si iesind Moise de la Faraon, s-a rugat lui Dumnezeu.
31. Si a facut Domnul dupa cum zisese Moise: a îndepartat taunii de la Faraon, de la slujitorii lui si de la poporul lui si n-a mai ramas nici unul.
32.
Dar Faraon si-a învartosat inima si de data aceasta si n-a lasat poporul sa se duca.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 312

Voteaza:

Alte trei plagi asupra Egiptului: broaste, tantari si tauni. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE