Apa din piatra.

1. Dupa aceea a plecat la drum toata obstea fiilor lui Israel din pustia Sin, dupa porunca Domnului, si a tabarat la Rafidim, unde poporul nu avea apa de baut.
2. Si poporul cauta cearta lui Moise, zicand: "Da-ne apa sa bem!" Iar Moise le-a zis: "De ce ma banuiti si de ce ispititi pe Domnul?"
3. Atunci poporul, apasat de sete, cartea împotriva lui Moise si zicea: "Ce este aceasta? Ne-ai scos din Egipt ca sa ne omori cu sete pe noi, pe copiii nostri si turmele noastre?"
4.
Iar Moise a strigat catre Domnul si a zis: "Ce sa fac cu poporul acesta? Caci putin lipseste ca sa ma ucida cu pietre".
5. Zis-a Domnul catre Moise: "Treci pe dinaintea poporului acestuia, dar ia cu tine cativa din batranii lui Israel; ia în mana si toiagul cu care ai lovit Nilul si du-te.
6. Iata Eu voi sta înaintea ta acolo la stanca din Horeb, iar tu vei lovi în stanca si va curge din ea apa si va bea poporul". Si a facut Moise asa înaintea batranilor lui Israel.
7. De aceea s-a pus locului aceluia numele: Masa si Meriba, pentru ca acolo cartisera fiii lui Israel si pentru ca ispitisera pe Domnul, zicand: "Este, oare, Domnul în mijlocul nostru sau nu?"
8. Atunci au venit Amalecitii sa se bata cu Israelitii la Rafidim.
9. Iar Moise a zis catre Iosua: "Alege-fi barbati voinici si du-te de te lupta cu Amalecitii! Iar eu ma voi sui maine în varful muntelui si toiagul lui Dumnezeu va fi în mana mea".
10. A facut deci Iosua cum îi zisese Moise si s-a dus sa bata pe Amaleciti; iar Moise cu Aaron si Or s-au suit în varful muntelui.
11. Cand îsi ridica Moise mainile, biruia Israel; iar cand îsi lasa el mainile, biruiau Amalecitii.
12. Dar obosind mainile lui Moise, au luat o piatra si au pus-o langa el si a sezut Moise pe piatra; iar Aaron si Or îi sprijineau mainile, unul de o parte si altul de alta parte. Si au stat mainile lui ridicate pana la asfintitul soarelui.
13. Si a zdrobit Iosua pe Amalec si tot poporul lui cu ascutisul sabiei.
14. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Scrie acestea în carte spre pomenire si spune lui Iosua ca voi sterge cu totul pomenirea lui Amalec de sub cer!"
15.
Atunci a facut Moise un jertfelnic Domnului si i-a pus numele: "Domnul este scaparea mea!"
16. Caci zicea: "Pentru ca mi-au fost mainile ridicate spre scaunul Domnului, de aceea va bate Domnul pe Amalec din neam în neam!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 338

Voteaza:

Apa din piatra. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE