Plagile Egiptului.

1. Raspuns-a Domnul lui Moise si i-a zis: "Iata, Eu fac din tine un dumnezeu pentru Faraon, iar Aaron, fratele tau, îti va fi prooroc.
2. Tu dar vei grai lui Aaron toate cate îti voi porunci, iar Aaron, fratele tau, va spune lui Faraon, ca sa lase pe fiii lui Israel sa iasa din pamantul lui.
3.
Eu însa voi învartosa inima lui Faraon si voi arata multimea semnelor Mele si a minunilor Mele în pamantul Egiptului.
4. Faraon nu va va asculta, dar Eu îmi voi pune mana asupra Egiptului si voi scoate ostirile Mele, pe poporul Meu, pe fiii lui Israel din pamantul Egiptului, cu mare izbanda.
5. Cand voi întinde mana Mea asupra Egiptului si voi scoate pe fiii lui Israel din mijlocul lui, atunci vor cunoaste toti Egiptenii ca Eu sunt Domnul".
6. Moise si Aaron s-au supus; cum le-a poruncit Domnul, asa au facut.
7. Cand au început a grai lui Faraon, Moise era de optzeci de ani, iar Aaron, fratele lui, de optzeci si trei de ani.
8. Si a grait Domnul cu Moise si cu Aaron si a zis:
9. "Daca Faraon va va zice: Da-ne vreun semn sau vreo minune, atunci tu sa zici fratelui tau Aaron: Ia toiagul si-l arunca jos înaintea lui Faraon si înaintea slujitorilor lui, si se va face sarpe".
10. S-au dus deci Moise si Aaron la Faraon si la slujitorii lui si au facut cum le poruncise Domnul: a aruncat Aaron toiagul sau înaintea lui Faraon si înaintea slujitorilor lui si s-a facut sarpe.
11. Atunci a chemat si Faraon pe înteleptii Egiptului si pe vrajitori si au facut si vrajitorii Egiptenilor asemenea lucru cu vrajile lor:
12. Fiecare din ei si-a aruncat toiagul si s-a facut sarpe. Dar toiagul lui Aaron a înghitit toiegele lor.
13. De aceea s-a învartosat inima lui Faraon si nu i-a ascultat, dupa cum spusese Domnul.
14. Zis-a Domnul catre Moise: "Inima lui Faraon se îndaratniceste si nu lasa poporul.
15. Du-te dar la Faraon dimineata; iata el are sa iasa la apa, iar tu sa stai în calea lui, pe malul raului, si toiagul acesta, care s-a prefacut în sarpe, sa-l iei în mana ta;
16. Si sa zici lui Faraon: Domnul, Dumnezeul Evreilor m-a trimis la tine sa-ii spun: Lasa pe poporul Meu sa-Mi faca slujba în pustie; si iata pana acum nu M-ai ascultat.
17. Asa zice Domnul: Din aceasta vei cunoaste ca Eu sunt Domnul: iata, cu acest toiag, care e în mana mea, voi lovi apa din rau si se va preface în sange;
18. Pestele din rau va muri, raul se va împuti si Egiptenii nu vor putea bea apa din rau".
19. Si a mai zis Domnul catre Moise: "Sa zici lui Aaron, fratele tau: Ia toiagul în mana si întinde-ti mana asupra apelor Egiptului: asupra raurilor lui, asupra lacurilor lui si asupra oricarei adunari de apa; si se vor preface în sange si va fi sange în toata tara Egiptului, în vasele de lemn si în cele de piatra!"
20. Si au facut Moise si Aaron cum le-a poruncit Domnul: a ridicat Aaron toiagul sau si a lovit apa raului, înaintea ochilor lui Faraon si înaintea ochilor slujitorilor lui, si toata apa din rau s-a prefacut în sange.
21. Atunci pestele din rau a murit, raul s-a împutit si Egiptenii nu puteau sa bea apa din rau; si era sange în toata tara Egiptului.
22. Si au facut asa si magii Egipteni cu vrajile lor. De aceea s-a învartosat inima lui Faraon si nu i-a ascultat, precum le spusese Domnul.
23. Întorcandu-se, Faraon a intrat în casa sa si nu a pus la inima aceasta.
24. Atunci au sapat toti Egiptenii în preajma raului, ca sa gaseasca sa bea apa, caci din rau nu puteau sa bea apa.
25.
Se împlinisera sapte zile de cand lovise Domnul apa.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 280

Voteaza:

Plagile Egiptului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE