Imprejurimile templului

1. Dupa aceea m-a scos spre curtea cea din afara spre miazanoapte si m-a dus la camerele din fata curtii, din fata cladirii, spre miazanoapte,
2. La acel loc care este spre poarta de miazanoapte a curtii dinauntru si care are in lungime o suta de coti, iar in latime cincizeci de coti;
3. Adica in dreptul locului de douazeci de coti al curtii dinauntrul si in dreptul caldaramului curtii din afara, unde era o galerie cu trei randuri in fata altei galerii cu trei randuri.
4.
Pe dinaintea camerelor era un loc de trecere de zece coti lat si de o suta de coti lung. Usile erau spre miazanoapte.
5. Camerele cele de sus erau mai stramte decat cele de jos si cele de la mijloc ale cladirii, pentru ca galeriile le rapeau o parte din intinderea lor.
6. Ele aveau trei caturi, dar nu aveau stalpi ca in curte. De aceea, plecand de la pamant, camerele de sus erau mai stramte decat cele de jos si decat cele de la mijloc.
7. Zidul din afara, paralel cu camerele, dinspre curtea cea din afara, din fata camerelor, avea in lungime cincizeci de coti,
8. Pentru ca si camerele dinspre curtea cea din afara aveau o lungime tot numai de cincizeci de coti. Si aceste doua cladiri care erau in dreptul templului aveau o suta de coti.
9. Iar de jos, intrarea la aceste camere era dinspre rasarit, cum veneai din curtea cea din afara.
10. Se aflau de asemenea camere si in lungul zidului curtii dinauntru, din partea dinspre miazazi, in fata curtii si a cladirii templului;
11. Dinaintea lor era un loc de trecere intocmai ca si la camerele cele dinspre miazanoapte si avea aceeasi lungime ca si acelea si aceeasi latime; toate iesirile lor, intocmirea lor si usile lor erau la fel;
12. Tot asa era si cu usile camerelor de la miazazi. Apoi era o usa de la capatul locului de trecere, ce mergea de-a lungul zidului drept spre rasarit.
13. Si mi-a zis barbatul acela: "Camerele dinspre miazanoapte si camerele dinspre miazazi, care sunt in fata curtii, sunt camere sfinte, in care preotii care se apropie de Domnul mananca cele mai sfinte jertfe; tot acolo pun ei cele mai sfinte jertfe si prinosul de paine, jertfa pentru pacat si jertfa pentru vina, caci acesta este loc sfant.
14. Cand preotii intra acolo, nu se cuvine sa iasa din acest loc sfant in curtea cea din afara, pana nu lasa acolo hainele lor cu care au fost imbracati la slujba, ca acestea sunt sfintite; ei trebuie sa se imbrace cu alte haine si numai dupa aceea sa iasa la popor.
15. Dupa ce a ispravit el de masurat templul si curtile cele dinauntrul zidurilor, m-a scos pe poarta dinspre rasarit si a inceput sa masoare imprejur.
16. Si a masurat latura cea dinspre rasarit cu prajina de masurat si a gasit in total cinci sute de coti.
17. Pe latura de miazanoapte cu aceeasi prajina a masurat cinci sute de coti.
18. Pe latura de miazazi a masurat cu prajina de masurat tot cinci sute de coti.
19. Apoi, apucand pe latura de apus, a masurat cu prajina de masurat cinci sute de coti.
20.
A masurat in cele patru laturi zidul de jur imprejurul locasului sfant; lungimea era de cinci sute de coti si latimea de cinci sute de coti; zidul acesta despartea locul sfant de cel ce nu este sfant.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 228

Voteaza:

Imprejurimile templului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE