Randuiala zidirii templului

1. Dupa aceea m-a dus in templu, a masurat stalpii si a gasit sase coti in latime de o parte si sase coti de cealalta parte; aceasta era largimea cortului adunarii.
2. Largimea usii era de zece coti si de amandoua partile usii cate cinci coti. A masurat apoi lungimea templului si a gasit-o de patruzeci de coti, iar latimea de douazeci de coti.

3. A mers inauntrul templului si a masurat stalpii de la usa si i-a gasit de doi coti, iar usa de sase coti; de la tatanile usii pana in perete a gasit sapte coti de o parte si sapte coti de cealalta parte.
4. A masurat locasul si a gasit douazeci de coti in lungime, douazeci de coti in latime si mi-a zis: "Aceasta este Sfanta Sfintelor".
5. Apo: a masurat peretele templului si l-a gasit gros de sase coti; latimea camerelor de pe laturile templului de jur imprejur a gasit-o de patru coti.
6. In jurul templului sunt trei randuri de cate treizeci de camere, camera langa camera. Ele intra intr-un zid, care este facut imprejurul templului anume pentru aceste camere, ca ele sa fie intarite, dar de peretele templului nu se ating.
7. Camerele cu cat sunt mai sus, cu atat sunt mai incapatoare, subtiindu-se peretele. Din camerele de jos te urci la cele din mijloc si de la cele din mijloc la cele de sus; suisul este invartit, caci te sui pe o scara in chipul melcului.
8. Si am vazut un caldaram inalt imprejurul templului, care slujea de temelie pentru camerele laterale, care avea latimea de o prajina intreaga, adica de sase coti mari.
9. Grosimea zidului camerelor laterale, care ieseau in afara, era de cinci coti, iar langa camerele laterale era un loc gol.
10. Locul gol dintre camerele laterale ale templului si dintre camerele dimprejurul curtii templului are o latime de douazeci de coti de jur imprejur.
11. Usile camerelor laterale dadeau intr-un loc deschis, o usa in partea de miazanoapte, iar alta usa in partea de miazazi; iar latimea locului deschis era de cinci coti.
12. Cladirea de dinaintea locului deschis din partea de apus avea o latime de saptezeci do coti; zidul acestei cladiri era de cinci coti de jur imprejur, iar lungimea ei era de nouazeci de coti.
13. A masurat templul; el avea o suta de coti in lungime; locul liber, cladirea de la apus si zidurile lui de asemenea aveau o lungime de o suta de coti.
14. Latimea fetei templului si curtea din partea dinspre rasarit era de o suta de coti.
15. Apoi a masurat lungimea cladirii din fata locului liber din spatele templului cu camerele laterale de o parte si de alta a lui si avea o suta de coti.
16. Usorii usilor si ai ferestrelor cu gratii, camerele laterale din cele trei caturi, pe jos si de jos pana Ia ferestre, de jur imprejur erau captusite cu lemn. Ferestrele erau inchise.
17. Pana la inaltimea usilor, tot peretele, atat la despartitura cea mai dinauntru, cat si la cea mai din afara, de jur imprejur, inauntru si pe afara, era impodobit cu chipuri sapate cu anumita masura;
18. Si anume, erau sapati heruvimi si palmieri, astfel: intre fiecare doi heruvimi un. palmier si fiecare heruvim avea doua fete.
19. Heruvimul intr-o parte avea o fata de om, intoarsa spre un palmier, si in cealalta parte avea o fata de leu, intoarsa spre alt palmier. Asa erau facute chipuri in tot templul si imprejur.
20. De jos pana la inaltimea usilor erau sculptati heruvimi si palmieri ca si pe peretii templului.
21. In templu, usorii usilor erau in patru muchii. Iar in fata Sfintei Sfintelor se vedea un fel de altar de lemn.
22. Altarul era de lemn, inalt de trei coti si lung de doi coti; si coarnele lui si postamentul lui si peretii lui erau de lemn. Si mi-a zis barbatul acela: Aceasta este masa cea de dinaintea Domnului.
23. Sfanta Sfintelor avea doua usi si Sfanta avea doua usi.
24. Fiecare din acele doua usi avea cate doua canaturi, care se deschideau intr-o parte si in alta, caci doua canaturi erau la o usa si doua la cealalta usa.
25. Si pe ele, pe usile templului, erau sculptati heruvimi si palmieri, ca si pe pereti. Iar in fata pridvorului, afara, era o pardoseala de lemn.
26.
Pe o latura si pe alta a pridvorului erau ferestre cu gratii si chipuri de palmieri; asemenea erau si in camerele laterale si pe captuseala de lemn.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 306

Voteaza:

Randuiala zidirii templului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE