Vedenia proorocului.

l. Apoi mi-a zis: "Fiul omului, mananca ceea ce ai dinainte, mananca aceasta hartie si mergi de graieste casei lui Israel!"
2. Atunci eu mi-am deschis gura si Acela mi-a dat sa mananc cartea aceea,
3. Si mi-a zis: "Fiul omului, hraneste-ti pantecele si-ti satura launtrul tau cu aceasta carte pe care ti-o dau Eu!" Si eu am mancat-o si era in gura mea dulce ca mierea.
4.
Apoi Acela mi-a zis: "Fiul omului, scoala si mergi la casa lui Israel si le spune cuvintele Mele;
5. Caci nu esti trimis la un popor cu grai necunoscut si cu limba neinteleasa, ci catre casa lui Israel;
6. Nici la mai multe popoare cu grai necunoscut si cu limba neinteleasa, ale caror cuvinte nu le-ai pricepe. Si chiar la unele ca acestea de te-as trimite, ele tot te-ar asculta;
7. Casa lui Israel insa nu va vrea sa te asculte, pentru ca nu vrea sa Ma asculte pe Mine, ca toata casa lui Israel are fruntea incruntata si inima impietrita.
8. Pentru aceasta voi impietri chipul tau ca si chipurile lor si fruntea ta intocmai ca fruntile lor;
9. Voi face fruntea ta ca diamantul, mai tare decat stanca. Sa nu te temi de ei si de fata lor sa nu te sperii, caci ei sunt un neam de razvratiti.
10. Fiul omului - imi zice iar Acela, - primeste in inima ta si asculta cu urechile tale toate cuvintele ce am sa-ti vorbesc.
11. Scoala si mergi la cei dusi in robie, la fiii poporului tau si, ori te-or asculta, ori nu te-or asculta, tu graieste-le si le spune: Asa zice Domnul Dumnezeu".
12. Atunci m-a ridicat Duhul si am auzit la spatele meu un glas mare ca de tunet care zicea: "Binecuvantata fie slava Domnului in locul unde salasluieste El!"
13. Si am mai auzit zgomotul fiarelor care bateau din aripi si huruitul rotilor de langa ele si bubuit puternic de tunet.
14. Si Duhul m-a luat si m-a dus. Si am mers eu amarat si cu sufletul intristat, dar mana Domnului lucra puternic asupra mea.
15. Apoi am sosit in Tel-Aviv, la robii care locuiau aproape de raul Chebar, si m-am oprit acolo unde traiau ei si am stat intre ei sapte zile in uimire.
16. Iar dupa ce s-au implinit cele sapte zile, a fost catre mine cuvantul Domnului si mi-a zis:
17. "Fiul omului! Iata, te-am pus strajer casei lui Israel; vei asculta deci cuvantul ce-Mi va iesi din gura si-l vei vesti ca din partea Mea.
18. De voi zice celui rau: Vei muri! si tu nu-l vei instiinta, nici nu-i vei grai, pentru a abate pe cel rau de la calea lui cea rea, ca sa traiasca, cel rau va pieri in nelegiuirea sa si Eu voi cere sangele lui din mana ta.
19. Iar daca tu vei instiinta pe cel rau si el nu se va intoarce de la rautatea lui si de la calea sa cea rea, acela va pieri de pacatul sau, iar tu iti vei mantui sufletul tau.
20. De asemenea, cand cel drept se va abate de la dreptatea sa si va savarsi raul cand voi pune inaintea lui o cursa si va muri, daca tu nu l-ai instiintat, acela va muri pentru pacatul sau, iar faptele lui de dreptate, pe care le-a facut el, nu i se vor pomeni, si Eu voi cere sangele lui din mainile tale.
21. Iar daca tu vei instiinta pe cel drept sa nu pacatuiasca si el nu va pacatui, atunci va fi si el viu, pentru ca a fost instiintat si iti vei mantui si tu sufletul tau".
22. Apoi a fost iarasi acolo mana Domnului peste mine si mi-a zis Domnul: "Scoala-te si iesi la camp, ca am sa-ti vorbesc acolo".
23. Atunci m-am sculat, am iesit la camp, si iata mi s-a aratat acolo slava Domnului, pe care o vazusem la raul Chebar, si am cazut cu fata la pamant.
24. Dar a intrat in mine Duhul si m-a ridicat in picioare, iar Domnul mi-a grait si mi-a zis: "Mergi si te inchide in casa ta!
25. Fiul omului, iata se vor pune asupra ta franghii cu care vei fi legat, ca sa nu mai iesi in mijlocul lor.
26. Si limba ta o voi lipi de cerul gurii tale, ca sa fii mut si sa nu-i mai poti mustra, ca acestia sunt un neam razvratit.
27.
Dar cand iti voi grai, voi deschide gura ta si tu le vei zice: Asa graieste Domnul Dumnezeu! Cine va vrea sa asculte, sa asculte, si cine nu va vrea sa asculte, sa nu asculte, caci sunt un neam indaratnic".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 206

Voteaza:

Vedenia proorocului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE