Lepadarea jertfelor. Judecata si Imparatia Domnului.

1. Asa zice Domnul: "Cerul este scaunul Meu si pamantul asternut picioarelor Mele! Ce fel de casa Imi veti zidi voi si ce loc de odihna pentru Mine?"
2. "Toate acestea mana Mea le-a facut si sunt ale Mele, zice Domnul. Spre unii ca acestia Imi indrept privirea Mea: spre cei smeriti, cu duhul umilit si care tremura la cuvantul Meu!
3. Cel ce junghie un bou si in acelasi timp omoara un om, cel ce jertfeste o oaie si in acelasi timp rupe gatul unui caine, cel ce aduce prinos si in acelasi timp aduce sange de porc, cel ce aduce jertfa de tamaie si in acelasi timp se inchina la idoli, - toti acestia si-au ales cai nelegiuite si in uraciunile lor traieste sufletul lor.

4. Pentru aceasta si Eu voi alege pentru ei soarta cea rea si cele ce ii infricoseaza le voi aduce peste ei; ca am strigat si nu Mi-au raspuns, am grait si nu M-au auzit, au facut faradelegi inaintea ochilor Mei si ceea ce Eu nu binevoiesc intru Mine, au ales.
5. Luati aminte la cuvantul Domnului, voi care tremurati de El! Iata ce graiesc fratii vostri care va urasc si va prigonesc pentru numele Meu: "Sa-Si arate Domnul slava Sa si noi sa o vedem din bucuria voastra!" Dar ei se vor face de ocara.
6. Un glas! Un vuiet din cetate! Un glas din templu! Este glasul Domnului! El rasplateste vrajmasilor Sai dupa faptele lor.
7. Inainte de a se zvarcoli in dureri de nastere, ea a nascut; inainte de a simti chinul, ea a nascut un fiu.
8. Cine a auzit sau cine a vazut unele ca acestea? Oare o tara se naste intr-o singura zi si un popor dintr-odata? Abia au apucat-o durerile nasterii si fiica Sionului a si nascut fii!
9. Oare, Eu voi deschide pantecele fara sa-l lat sa nasca? Zice Domnul. Sau Eu, Cel ce fac sa nasca, il voi inchide?
10. Bucura-te, Ierusalime, si voi, cei care il iubiti, saltati de veselie. Fiii in culmea veseliei, voi cei care il plangeati!
11. Astfel ca voi sa fiii alaptati si sa va saturati la pieptul mangaierilor sale, sa sorbiti si sa va desfatati la sanul slavei sale!
12. Acestea zice Domnul: "Varsa-voi pacea peste el ca un rau si slava popoarelor ca un suvoi iesit din albia lui. Pruncii lui vor fi purtati in brate si dezmierdati pe genunchi.
13. Dupa cum mama isi mangaie pe fiul ei si Eu va voi mangaia pe voi, si voi veti fi mangaiati in Ierusalim.
14. Cand veti vedea, inima voastra va tresari de bucurie si oasele voastre vor odrasli ca iarba. Si mana Domnului se va arata slujitorilor Sai, iar urgia, peste vrajmasii Sai.
15. Caci Domnul vine in vapaie si carele Lui sunt ca o vijelie, ca sa dezlantuie cu fierbinteala mania Lui si certarea Lui cu vapai de foc.
16. Domnul va judeca cu foc si cu sabie pe tot omul si multi vor fi cei ce vor cadea de bataia Domnului!
17. Faptele si gandurile celor ce se sfintesc si se curatesc pentru inchinaciunile din gradini, intr-un loc ascuns, in mijlocul unei adunari de ucenici, ale celor care mananca din carnea de porc, mancaruri scarnave si soareci, vor fi zadarnicite, zice Domnul.
18. Dar Eu vin ca sa strang la un loc popoarele si toate limbile. Ele vor veni si vor vedea slava Mea,
19. Si le voi da un semn. Si pe cei scapati cu viata ii voi trimite catre popoarele din Tarsis, Put, Lud, Mesec, Ros, Tubal, Iavan, catre tinuturile cele mai departate care n-au auzit despre Mine si nu au vazut slava Mea. Si la aceste neamuri vor vesti slava Mea.
20. Si din toate neamurile vor aduce pe fratii vostri prinos Domnului: pe cai, in carute, pe paturi, pe catari si pe camile, pana la muntele cel sfant al Meu, la Ierusalim, zice Domnul, precum fiii lui Israel aduc prinoase in vase curate pentru templul Domnului.
21. Si din ei voi lua preoti si leviti, zice Domnul.
22. Intr-adevar, precum cerul cel nou si pamantul cel nou pe care le voi face, zice Domnul, vor ramanea inaintea Mea, asa va dainui totdeauna semintia voastra si numele vostru.
23. Si din luna noua in luna noua si din zi de odihna in zi de odihna vor veni toti si se vor inchina inaintea Mea, zice Domnul.
24. Si cand vor iesi, vor vedea trupurile moarte ale celor care s-au razvratit impotriva Mea, ca viermele lor nu va muri si focul lor nu se va stinge.
Si ei vor fi o sperietoare pentru toti.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 510

Voteaza:

Lepadarea jertfelor. Judecata si Imparatia Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE