Nasterea, numele si imparatia lui Mesia.

l. Poporul care locuia intru intuneric va vedea lumina mare si voi cei ce locuiati in latura umbrei mortii lumina va straluci peste voi.
2. Tu vei inmulti poporul si vei spori bucuria lui. El se va veseli inaintea Ta, cum se bucura oamenii in timpul secerisului si se veselesc la impartirea prazilor.

3. Caci jugul ce-l apasa, si toiagul ce-l loveste, si nuiaua ce-l asupreste, Tu le vei sfarama, ca in zilele lui Madian.
4. Incaltamintea cea zgomotoasa de om razboinic si haina cea stropita de sange vor fi aruncate in foc si mistuite in flacari!
5. Caci Prunc s-a nascut noua, un Fiu s-a dat noua, a Carui stapanire e pe umarul Lui si se cheama numele Lui: Inger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al pacii, Parinte al veacului ce va sa fie.
6. Si mare va fi stapanirea Lui si pacea Lui nu va avea hotar. Va imparati pe tronul si peste imparatia lui David, ca s-o intareasca si s-o intemeieze prin judecata si prin dreptate, de acum si pana-n veac. Ravna Domnului Savaot va face aceasta.
7. Cuvant va trimite Domnul peste Iacob, si el se va pogori peste Israel.
8. Ca sa stie tot poporul, Efraim si locuitorii Samariei, care intru mandria lor si intru semetia inimii lor zic:
9. "Caramizile au cazut, sa zidim cu piatra cioplita; smochinii au fost taiati, sa punem cedri in locul lor!"
10. Ridica-va Domnul impotriva lui pe vrajmasii lui Retin si pe dusmanii lui ii va inarma:
11. Pe Sirienii de la rasarit si pe Filistenii de la asfintit; si vor manca acestia pe Israel cu toata gura. Cu toate acestea mania Lui nu se va potoli si mana Lui tot intinsa va fi;
12. Dar poporul nu se va intoarce la Cel care il lovise si nu va cauta pe Domnul Savaot.
13. Si Domnul va taia din Israel, intr-o singura zi, capul si coada, ramura de finic si trestia.
14. Batranii si capeteniile sunt capul; proorocul si invatatorul mincinos sunt coada.
15. Capeteniile acestui popor il duc in ratacire si cei condusi de ei vor pieri.
16. Pentru aceasta, Domnul nu se bucura de cei tineri si de orfanii lui si de vaduve nu-i este mila, fiindca toti sunt nelegiuiti si rai si gura lor graieste vorbe nesocotite. Pentru toate acestea, mania Lui nu se va potoli si mana Lui mereu intinsa va fi.
17. Ca faradelegea arde ca focul, care mistuie spinii si balariile uscate; el arde tot maracinisul padurii, iar fumul se inalta in rotocoale.
18. Din pricina iutimii maniei Domnului Savaot, pamantul va fi ca un jeratic, iar poporul va ajunge prada focului. Nimeni nu va cruta pe vecinul sau.
19. Jefui-vor la dreapta si vor ramane flamanzi; la stanga vor manca si nu se vor satura; fiecare va manca din carnea aproapelui sau:
20. Manase pe Efraim, Efraim pe Manase, si amandoi sunt impotriva lui Iuda.
Pe langa toate acestea, mania Lui nu se va potoli si bratul Lui mereu intins va fi.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 225

Voteaza:

Nasterea, numele si imparatia lui Mesia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE