Proorocie pentru Egipt.

1. Iata Domnul vine pe nor usor si ajunge in Egipt. Idolii Egiptului tremura inaintea fetei Lui si inima Egiptenilor se topeste in ei.
2. Voi intarata pe Egipteni unii impotriva altora si se vor razboi frate cu frate si prieten cu prieten, cetate cu cetate, imparatie cu imparatie.

3. Egiptul isi va pierde mintea si voi incurca istetimea lui si vor merge ei sa intrebe pe idoli si pe vrajitori, pe fermecatori si pe ghicitori.
4. Si voi da Egiptul in mana unui stapanitor crud si un imparat puternic il va stapani, zice Domnul Dumnezeu Savaot.
5. Apele marii se vor sfarsi si fluviul va seca si se va usca de tot.
6. Canalele se vor preface in ape statatoare. Raurile Egiptului vor scadea si se vor usca, papura si trestia se vor vesteji.
7. Lunca Nilului si toata verdeata de pe malurile lui se vor usca, vor cadea si nu vor mai fi!
8. Pescarii vor suspina si se vor tangui; toti cei care arunca undita in Nil, cei care arunca navodul pe fata apelor, vor fi deznadajduiti.
9. Cei care lucreaza inul vor fi nedumeriti si pieptanatoarele si tesatorii vor fi in mare incurcatura.
10. Tesatorii vor fi tulburati si toti lucratorii, in intristare mare.
11. Mai-marii Toanului au ajuns nebuni, sfatuitorii cei intelepti ai lui Faraon dau sfaturi fara de minte! Cum indrazniti voi sa ziceti lui Faraon: "Eu sunt ucenicul celor intelepti, al regilor de altadata?"
12. Unde sunt oare inteleptii tai? Sa te vesteasca si sa-ti dea de stire ceea ce a hotarat Domnul Savaot impotriva Egiptului.
13. Mai-marii Toanului au ajuns nebuni, mai-marii Nofului si-au pierdut mintea si capeteniile semintiilor duc Egiptul pe cai gresite.
14. Domnul a aruncat peste ei un duh de zapaceala; in orice fapta a lor ei ratacesc Egiptul si nu-si dau seama, cum nu-si da seama betivul cand varsa.
15. Si nu va fi nici un lucru in Egipt cu rostul lui: nici cap, nici coada, nici inceput, nici sfarsit.
16. In ziua aceea, Egiptenii vor fi ca femeile fricoase si tremuratoare, din pricina amenintarii mainii Domnului Savaot pe care o va ridica peste ei.
17. Atunci pamantul lui Iuda va fi pentru Egipt infricosare mare; ori de cate ori i se va aminti numele; Egiptul va tremura, din pricina hotararii luate impotriva lui de Domnul Savaot.
18. In vremea aceea, vor fi numai cinci cetati in pamantul Egiptului care vor grai limba Canaanului si vor jura in numele Domnului Savaot; una se va numi "Cetatea Soarelui".
19. In ziua aceea, va fi un jertfelnic in mijlocul pamantului Egiptului si un stalp de pomenire la hotarul lui, pentru Domnul.
20. Acesta va fi un semn si o marturie pentru Domnul Savaot in pamantul Egiptului. Cand vor striga catre Domnul in stramtorarile lor, atunci El le va trimite un mantuitor si un razbunator oare-i va mantui.
21. Domnul se va face stiut in Egipt si Egiptenii vor cunoaste pe Domnul in ziua aceea. Si vor aduce arderi de tot si prinoase si vor face fagaduinte Domnului si le vor implini.
22. Si Domnul va bate Egiptul, il va lovi si apoi il va vindeca. Si ei se vor intoarce la Domnul si El se va indupleca si ii va tamadui.
23. In vremea aceea, va fi un drum din Egipt in Asiria si Asiria va merge in Egipt si Egiptul in Asiria si Egiptenii si Asirienii vor sluji pe Domnul.
24.
In ziua aceea, Israel va fi al treilea in legamantul cu Egiptul si cu Asiria, ca o binecuvantare in mijlocul pamantului,
25. Binecuvantare a Domnului Savaot, Care zice: "Binecuvantat sa fie poporul Meu, Egiptul si Asiria, lucrul mainilor Mele si Israel, mostenirea Mea!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 291

Voteaza:

Proorocie pentru Egipt. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE