Proorocie pentru Tir.

1. Tanguiti-va voi, corabii ale Tarsisului, caci limanul vostru a fost nimicit. Venitu-le-a aceasta stire din tara Chitim.
2. Amutiti voi, locuitori ai coastei pe care o umpleau negutatorii din Sidon care strabateau marea!
3.
Veniturile lui erau graul Nilului, secerisul din valea lui, adus pe ape mari; el era targul neamurilor.
4. Rusineaza-te, Sidonule, ca marea iti zice: "Tu n-ai avut dureri de mama, tu n-ai nascut si nici n-ai crescut baieti si nici n-ai ridicat fete".
5. Cand Egiptul va prinde de veste, va tremura la auzul nenorocirilor Tirului.
6. Treceti in Tarsis, bociti-va, voi, locuitori de pe tarmuri!
7. Aceasta este, oare, cetatea voastra de petrecere, a carei obarsie se urca in vremuri vechi si care isi calauzea pasii spre salasuri departate?
8. Cine a poruncit acest lucru impotriva Tirului cel incercat, ai carui negutatori erau printi si ai carui vanzatori erau cei mari ai pamantului?
9. Domnul Savaot a hotarat aceasta, ca sa vestejeasca mandria a tot ce straluceste, sa smereasca pe toti cei mari ai pamantului.
10. Treci si du-te in pamantul tau, tu fiica a Tarsisului, caci portul tau nu mai este.
11. El a intins mana spre mare, a doborat regatele. Domnul a hotarat impotriva lui Canaan ruina intarituri lor lui.
12. El a zis: "Nu tresalta de bucurie, tu, fecioara necinstita a Sidonului! Scoala-te si du-te la Chitim, dar nici acolo nu vei avea odihna!"
13. Iata tara Caldeilor! Acest popor nu sunt Asirienii; El a dat-o prada fiarelor de camp. Ei si-au inaltat turnuri, au daramat palate, facut-au totul o ruina.
14. Bociti-va voi, corabii ale Tarsisului, caci portul vostru a fost daramat.
15. Si va fi in ziua aceea ca Tirul va fi uitat saptezeci de ani, ca in zilele unui singur rege, si la sfarsitul celor saptezeci de ani Tirul va fi asa cum se afla in cantecul desfranatei:
16. "Ia chitara, da ocol cetatii, tu, desfranata! Canta cat mai bine, reia cantarile ca lumea sa-si aduca aminte de tine!"
17. Si dupa cei saptezeci de ani, Domnul va cerceta iarasi cetatea Tirului si ea va reincepe sa primeasca pretul desfraului ei. Ea se va desfrana pentru toate regatele lumii de pe fata pamantului.
18.
Dar tot castigul, toate foloasele ei vor fi afierosite Domnului si nu vor fi adunate, nici puse la pastrare; ci castigul va fi pentru cei ce locuiesc inaintea Domnului, ca sa aiba hrana din belsug si haine stralucite.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 302

Voteaza:

Proorocie pentru Tir. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE