Rasplatirile Domnului.

1. Cautat am fost de cei ce nu intrebau de Mine, gasit am fost de cei ce nu Ma cautau. Si am zis: "Iata-Ma, iata-Ma aici, la un neam care nu chema numele Meu!
2. Tins-am mainile Mele in toata vremea catre un popor razvratit, care mergea pe cai silnice, dupa cugetele sale,
3. Oameni care intaratau fara incetare fata Mea jertfind in gradini si pe lespezile acoperisului ardeau miresme;
4.
Stateau in morminte si mancau in crapaturi de stanca, mancau carne de porc, ale caror vase erau pline de mancaruri spurcate
5. Si care ziceau: "Da-te inapoi, nu te apropia de mine, caci eu sunt sfant fata de tine!" - Acestia sunt ca un fum care se urca in narile Mele, o vapaie care arde fara sfarsit.
6. Iata este scris inaintea Mea: "Nu voi tacea pana ce nu voi rasplati
7. Faradelegile voastre si faradelegile parintilor vostri laolalta, - zice Domnul - ale celor care au adus jertfa de tamaie pe munti si pe dealuri si au ras de Mine. Eu ii voi rasplati dupa faptele lor si cu masura plina.
8. Asa zice Domnul: "Ca atunci cand gasesti must intr-un strugure si zici: "Nu-l rupe, ca in acesta se afla o binecuvantare", tot astfel voi face si cu slujitorii Mei; Ma voi feri sa stric tot!
9. Si voi face sa rasara din Iacov o odrasla si din Iuda un mostenitor peste muntii Mei; si cei alesi ai Mei li vor stapani si slujitorii Mei vor locui acolo.
10. Si Saronul va ajunge pasune pentru turme si Acorul, imas pentru vite, pentru poporul Meu care M-a cautat pe Mine.
11. Si voi, cei ce ati parasit pe Domnul, care ati uitat de muntele Meu cel sfant, care intindeti masa pentru dumnezeul Gad si umpleti o cupa pentru Meni;
12. Pe toti va voi da in ascutisul sabiei si junghierii va veti pleca, pentru ca am strigat catre voi si nu Mi-ati raspuns, am grait si nu M-ati auzit, ci ati facut cele rele in ochii Mei si ceea ce nu am binevoit ati ales".
13. Pentru aceasta, asa zice Domnul Dumnezeu: "Iata, slugile Mele vor manca si voua va va fi foame, vor bea si voi veti fi insetati, se vor bucura, iar voi veti fi infruntati!
14. Iata slugile Mele vor salta de veselie, iar voi veti striga de intristata ce va va fi inima, si de frant ce va va fi sufletul veti urla!"
15. Si veti lasa numele vostru alesilor Mei spre blestem: "Domnul Dumnezeu sa te ucida!. Dar slujitorii Mei vor fi numiti cu alt nume.
16. Cine se va binecuvanta pe pamant se va binecuvanta de Dumnezeul adevarului, si cel ce se va jura pe pamant se va jura pe Dumnezeul adevarului; ca nenorocirile din vremurile de demult au fost uitate si ei stau departe de ochii Mei.
17. Pentru ca Eu voi face ceruri noi si pamant nou. Nimeni nu-si va mai aduce aminte de vremurile trecute si nimanui nu-i vor mai veni in minte,
18. Ci se vor bucura si se vor veseli de ceea ce Eu voi fi facut, caci iata intemeiez Ierusalimul pentru bucurie si poporul lui pentru desfatare.
19. Si Ma voi bucura de Ierusalim si Ma voi veseli de poporul Meu si nu se va mai auzi in acesta nici plans, nici tipat.
20. Sa nu mai fie acolo copii care mor in floarea varstei si nici batrani care nu ajung la capatul vietii lor! Asa ca cine va muri la o suta de ani va fi tanar si cine nu o va ajunge va fi blestemat.
21. Si ei vor zidi case si vor locui si vor sadi vii si din rodul lor vor manca.
22. Dar nu vor cladi ca altul sa locuiasca, nici nu vor sadi ca altul sa manance. Intr-adevar varsta poporului Meu va fi ca varsta copacilor, si cei alesi ai Mei se vor bucura de osteneala mainilor lor.
23. Nu se vor trudi in zadar si nu vor naste feciori pentru moarte fara de vreme, ca ei vor fi un neam binecuvantat de Domnul si impreuna cu ei si odraslele lor.
24. Si inainte de a Ma chema pe Mine, Eu le voi raspunde, si graind ei inca, Eu ii voi fi ascultat.
25. Lupul va paste la un loc cu mielul, leul va manca paie ca boul si sarpele cu tarana se va hrani.
Nimic rau si vatamator nu va fi in muntele Meu cel sfant", zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 594

Voteaza:

Rasplatirile Domnului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE