Rugaciunea poporului.

l. Ca un foc care arde vreascurile, ca o valvataie care fierbe apa in clocot, fa pe vrajmasii Tai sa cunoasca numele Tau si sa tremure inaintea Ta neamurile, vazandu-Te
2. Facand minuni neasteptate,
3. Despre care niciodata nu s-a auzit graind. Nici urechea n-a auzit, nici ochiul n-a vazut un dumnezeu, afara de Tine, care ar savarsi unele ca acestea pentru cei ce nadajduiesc in el.

4. Tu Te duci intru intampinarea celor ce savarsesc faptele dreptatii si isi aduc aminte de caile Tale. Iata, Tu Te-ai pornit cu manie si noi eram vinovati prin necredinta si faradelegea, noastra!
5. Toti am ajuns ca necuratii si toate faptele dreptatii noastre ca un vesmant intinat. Noi toti am cazut ca frunzele uscate si faradelegile noastre ne luau ca vantul.
6. Nimeni nu chema numele Tau si nici unul nu se destepta ca sa se intareasca intru Tine. Caci Tu ai ascuns fata Ta de la noi si ne-ai lasat in voia faradelegilor noastre.
7. Si acum, Doamne, Tu esti Tatal nostru, noi suntem lutul si Tu olarul, toti lucrul mainilor Tale suntem!
8. O, Doamne! Nu Te mania pe noi foarte si nu-ti aduce aminte la nesfarsit de faradelegea noastra! Priveste, caci noi toti suntem poporul Tau!
9. Cetatile Tale sfinte au ajuns pustii, Sionul este ca un desert, Ierusalimul ca un loc pustiit!
10. Templul nostru sfant si marit in care Te-au preaslavit parintii nostri a ajuns prada focului Si toate cele scumpe noua, daramaturi!
11. Poti Tu oare sa Te stapanesti, sa taci, Doamne, si sa ne intristezi atat de mult?
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 433

Voteaza:

Rugaciunea poporului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE