Slava poporului lui Dumnezeu

1. Lumineaza-te, lumineaza-te, Ierusalime, ca vine lumina ta, si slava Domnului peste tine a rasarit!
2. Caci iata intunericul acopera pamantul, si bezna, popoarele; iar peste tine rasare Domnul, si slava Lui straluceste peste tine.
3. Si vor umbla regi intru lumina ta si neamuri intru stralucirea ta.

4. Ridica imprejur ochii tai si vezi, ca toti se aduna si se indreapta catre tine. Fiii tai vin de departe si fiicele tale sunt aduse pe umeri.
5. Atunci vei vedea, vei straluci si va bate tare inima ta si se va largi, caci catre tine se va indrepta bogatia marii si avutiile popoarelor catre tine vor curge.
6. Caravane de camile te vor acoperi, si dromadere din Madian si Efa. Toate sosesc din Seba, incarcate cu aur si cu tamaie, cantand laudele Domnului.
7. Toate turmele Chedarului la tine se vor aduna, berbecii din Nebaiot te vor sluji pe tine si ca o jertfa bineplacuta se vor urca pe jertfelnicul Meu, si templul rugaciunii Mele se va slavi.
8. Cine zboara ca norii si ca porumbita spre salasul ei?
9. Caci pentru Mine se aduna corabiile, in frunte cu cele din Tarsis, ca sa aduca de departe pe feciorii tai; aurul si argintul lor pentru numele Dumnezeului tau si pentru Sfantul lui Israel, Care te preamareste.
10. Feciorii de neam strain zidi-vor zidurile tale si regii lor in slujba ta vor fi, ca intru mania Mea te-am lovit si in indurarea Mea M-am milostivit de tine.
11. Portile tale mereu vor fi in laturi, zi si noapte vor ramane deschise, ca sa se care la tine bogatiile neamurilor, iar regii lor in fruntea lor vor fi.
12. Caci neamul si regatul care nu vor sluji tie vor pieri si neamurile acelea vor fi nimicite.
13. Marirea Libanului, chiparosul, ulmul si merisorul la tine vor veni, cu totii laolalta, ca sa impodobeasca locasul cel sfant al Meu, si Eu voi slavi locul unde se odihnesc picioarele Mele.
14. Si feciorii asupritorilor tai smeriti la tine vor veni si se vor inchina la picioarele tale toti cei ce te-au urat si pe tine te vor numi: cetatea Domnului, Sionul Sfantului lui Israel.
15. Din parasita si defaimata ce erai pe veci, voi face din tine mandria veacurilor, bucurie din neam in neam.
16. Tu vei suge laptele neamurilor si vei manca bunatatile regilor. Si vei sti ca Eu, Domnul, sunt Mantuitorul tau, ca Cel puternic al lui Iacov este Rascumparatorul tau.
17. In loc de arama iti voi aduce aur, in loc de fier, argint, in loc de lemn, arama si in loc de pietre, fier. Si voi pune judecator al tau pacea si stapanitor peste tine dreptatea.
18. Si nu se va mai auzi de silnicie in tara ta, de pustiire si de ruina in hotarele tale. Zidurile tale le vei numi mantuire si portile tale lauda.
19. Nu vei mai avea soarele ca lumina in timpul zilei si stralucirea lunii nu te va mai lumina; ci Domnul va fi pentru tine o lumina vesnica si Dumnezeul tau va fi slava ta.
20. Soarele tau nu va mai asfinti si luna nu va mai descreste; ca Domnul va fi pentru tine lumina vesnica si zilele intristarii tale se vor sfarsi.
21. In poporul tau vor fi numai drepti si vor stapani tara pentru totdeauna; vlastar pe care l-am sadit Eu, lucrul mainilor Mele facut spre slava Mea.
22.
Cel mai mic va fi cat o mie, cel mai neinsemnat va fi cat un neam puternic: Eu, Domnul, am hotarat acestea si la vreme voi fi implinitorul lor.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 360

Voteaza:

Slava poporului lui Dumnezeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE