Surparea imparatiei Siriei si a lui Israel. Vremea lui Mesia.

1. Si a zis Domnul catre mine: "Ia o carte mare si scrie deasupra ei cu slove omenesti: "Maher-Salal-Has-Baz" (grabnic-prada-apropiat-jaf).
2. Adu-Mi martori credinciosi pe Urie preotul si pe Zaharia, fiul lui Ieberechia".
3.
Atunci m-am apropiat de proorocita si a luat in pantece si a nascut un fiu. Si a zis Domnul catre mine: "Pune-i numele Maher-Salal-Has-Baz".
4. Caci inainte ca baiatul sa zica: "tata si mama!", toata bogatia Damascului si prada Samariei vor fi duse inaintea regelui Asiriei".
5. Si mi-a mai grait Domnul astfel:
6. "Fiindca poporul acesta a nesocotit apele Siloamului, care curg lin, si a tremurat inaintea lui Retin, feciorul Remaliei,
7. Iata acum ca Domnul va aduce peste ei apele cele mari si furioase ale Eufratului: pe regele Asiriei si toata stralucirea lui. Ele vor trece peste toate zagazurile si vor da afara peste malurile lui.
8. Si se va revarsa in Iuda, il va ineca si il va umple de apa, va ajunge pana la gat si cu revarsarile lui intinse va acoperi toata tara.
9. Cu noi este Dumnezeu, intelegeti neamuri si va plecati. Auziti pana la marginile pamantului, cei puternici plecati-va. De va veti intari, iarasi veti fi biruiti.
10. Si orice sfat veti sfatui, il va risipi Domnul, si cuvantul pe care il veti grai nu va ramane intru voi, caci cu noi este Dumnezeu!"
11. Asa imi zicea mie Domnul, tinand peste mine mana Sa cea tare si insuflandu-mi sa nu umblu pe caile acestui popor. Apoi mi-a zis:
12. "Nu numiti uneltire tot ceea ce poporul acesta socoteste uneltire, si nu va temeti, nici nu va infricosati de ceea ce se tem ei.
13. Numai pe Domnul Savaot socotiti-L sfant, de El sa va temeti si sa va infricosati.
14. El va fi pentru voi piatra de incercare si stanca de poticnire pentru cele doua case ale lui Israel, cursa si lat pentru cei ce locuiesc in Ierusalim.
15. Si multi se vor poticni, vor cadea si se vor sfarama, vor fi prinsi in cursa si vor fi dusi in robie!"
16. Voi strange laolalta aceasta marturie si voi sigila aceasta invatatura pentru ucenicii mei.
17. Voi astepta deci pe Domnul, Care isi ascunde fata Sa de la casa lui Iacov si voi nadajdui intru El.
18. Iata eu si pruncii pe care mi i-a dat Dumnezeu spre semne si minuni in Israel, din partea Domnului Savaot, Care locuieste in Muntele Sionului.
19. Si cand va vor zice: "Intrebati pe cei ce cheama mortii si ghicitorii care soptesc si bolborosesc", sa le raspundeti: "Nu se cuvine oare poporului sa alerge la Dumnezeul sau? Sa intrebe oare pe morti pentru soarta celor vii?"
20. Intrebati legea si descoperirea! De nu va vor vorbi asemenea cuvantului acesta, atunci nu-i lumina in ei.
21. Vor rataci pe pamant flamanzi si cumplit apasati, si in vremea foametei isi vor arata coltii si vor huli pe regele lor si pe Dumnezeul lor.
22. Apoi isi vor intoarce privirea spre pamant si iata ca acolo va fi stramtorare, intuneric si scarba si nevoie! Dar noaptea va fi alungata!
23. Caci nu va mai fi intuneric pentru tara care era in nevoie.
In vremurile de dedemult el a supus pamantul Zabulonului si tinutul lui Neftali; in vremurile cele de pe urma el va acoperi de slava calea marii, celalalt tarm al Iordanului, Galileea neamurilor.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 388

Voteaza:

Surparea imparatiei Siriei si a lui Israel. Vremea lui Mesia. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE