Jertfele placute Domnului si amenintarea cu pedepse pentru faradelegi.

1. Ascultati deci ce zice Domnul: "Scoala-te! Fa judecata cu muntii, iar colinele sa auda glasul tau".
2. Ascultati, voi muntilor, certarea Domnului si voi, neclintite temelii ale pamantului! Ca Domnul este in judecata cu poporul Sau si va grai impotriva lui Israel.
3.
Poporul Meu! Ce ti-am facut si cu ce te-am impovarat? Raspunde-Mi!
4. Eu sunt Cel care te-am scos din tara Egiptului si din casa robiei te-am rascumparat si ti-am trimis inainte pe Moise, pe Aaron si pe Mariam!
5. Poporul Meu! Adu-ti aminte de sfatul lui Balac, regele Moabului, si ce i-a raspuns lui Balaam, feciorul lui Peor - cand tu ai mers de la Sitim pana la Ghilgal - ca sa cunosti dreptatea lui Dumnezeu".
6. "Cu ce ma voi infatisa inaintea Domnului si ma voi pleca inaintea Dumnezeului celui Preainalt? Infatisa-ma-voi cu arderi de tot, cu vitei de un an?
7. Dar, oare, Domnului Ii vor placea miile de berbeci, zecile de mii de rauri de untdelemn? Oare Ii voi da pe cel dintai nascut al meu ca pret pentru faradelegea mea si rodul pantecelui meu pentru pacatul sufletului meu?"
8. Ti s-a aratat, omule, ceea ce este bun si ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire si milostivire si cu smerenie sa mergi inaintea Domnului Dumnezeului tau!
9. Glasul Domnului striga catre cetate - si este intelept cine se teme de numele Tau -: "Ascultati, voi semintii si tu obste a cetatii!
10. Oare voi scapa din vedere casa celui fara de lege, comorile celui pacatos si efa cea mica blestemata?
11. Oare voi ierta pe cel cu cantare nedrepte si cu greutati inselatoare in sac?
12. Ca bogatii din cetate sunt plini de silnicie si locuitorii graiesc cuvinte mincinoase si limba lor este numai viclenie in gura lor.
13. Si Eu am inceput sa te bat si sa te pustiesc din pricina pacatelor tale.
14. Vei manca, dar nu te vei satura si foamea va roade launtrul tau; vei pune la o parte, dar nu vei putea scapa nimic, si ceea ce vei scapa, voi trece prin ascutisul sabiei.
15. Tu vei semana, dar nu vei secera; vei calca in teasc smochine, dar nu te vei unge cu untdelemn; vei face must, dar nu vei bea vin.
16.
Caci voi ati luat aminte la randuielile lui Omri si la toate faptele casei lui Ahab si v-ati purtat dupa sfaturile lor, ca sa va dau pustiirii si pe locuitorii tai, batjocurii. Pentru aceasta veti avea in sarcina voastra ocara poporului Meu!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 337

Voteaza:

Jertfele placute Domnului si amenintarea cu pedepse pentru faradelegi. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE