Felurite jertfe. Pedeapsa pentru calcarea zilei odihnei.

l. În vremea aceea a grait Domnul cu Moise si a zis:
2. "Vorbeste fiilor lui Israel si le spune: Când veti intra în pamântul vostru de locuit, pe care Eu îl voi da voua,
3. Si când veti face jertfe Domnului din oi sau din boi, ardere de tot, sau jertfa de fagaduinta sau de buna voie, sau când veti face la sarbatorile voastre mireasma placuta Domnului,
4. Atunci cel ce aduce darul sau Domnului sa aduca jertfa de pâine a zecea parte de efa de faina de grâu curata, amestecata cu un sfert de hin de untdelemn,
5.
Si vin pentru turnare, a patra parte de hin la ardere de tot sau la jertfa de fagaduinta, la fiecare miel va face la fel întru miros bine-placut Domnului.
6. Iar când veti aduce berbec, adu jertfa de pâine doua zecimi de efa de faina de grâu curata, amestecata cu a treia parte de hin de untdelemn;
7. Si vin de turnare sa aduci a treia parte de hin, întru miros de buna mireasma Domnului.
8. Daca aduceti junc, ardere de tot, sau jertfa de fagaduinta, sau jertfa de împacare,
9. Atunci cu juncul sa aduci prinos de pâine trei zecimi de efa de faina de grâu, amestecata cu jumatate de hin de untdelemn.
10. Si vin pentru turnare, jumatate de hin la jertfa, întru miros de buna mireasma Domnului.
11. Asa sa faci totdeauna, când aduci junc sau berbec, miel sau capra,
12. Dupa numarul jertfelor pe care le faceti; asa sa aduceti la fiecare, dupa numarul lor.
13. Tot bastinasul sa faca asa când aduce jertfe de acestea întru mireasma placuta Domnului.
14. De va trai însa printre voi în pamântul vostru un strain si ar fi între voi din neam în neam, si va voi sa aduca jertfa pentru miros placut Domnului, sa faca asa cum faceti voi.
15. Pentru voi obstea Domnului si pentru strainul care locuieste între voi, o singura lege sa fie, lege vesnica din neam în neam. Cum sunteti voi asa sa fie si strainul înaintea Domnului.
16. O singura lege si aceleasi drepturi sa fie pentru voi si pentru strainul care locuieste la voi".
17. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
18. "Vorbeste fiilor lui Israel si le spune: Când veti intra în pamântul în care va duc,
19. Si veti mânca pâinea tarii aceleia, sa înaltati prinos Domnului.
20. Pârga din aluatul vostru sa înaltati dar Domnului o azima; dar s-o înaltati asa ca prinosul din arie;
21. Pârga din aluatul vostru sa înaltati dar Domnului din neam în neam.
22. Daca însa veti gresi din nestiinta si nu veti împlini toate poruncile acestea, pe care le-a rostit Domnul lui Moise,
23. Si tot ce v-a poruncit Domnul prin Moise din ziua în care a început Domnul a va porunci, ?????
24. Daca greseala e din nebagarea de seama a obstii, atunci toata obstea sa aduca din cireada un junc fara meteahna, ardere de tot, întru miros bineplacut Domnului, cu dar de pâine, cu turnarea lui dupa rânduiala, si din turma de capre, un tap ca jertfa pentru pacat
25. Si se va ruga preotul pentru toata obstea fiilor lui Israel si li se va ierta, caci aceasta a fost greseala si ei au adus darul lor Domnului si jertfa pentru pacatul lor înaintea Domnului, pentru greseala lor.
26. Atunci se va ierta întregii obsti a fiilor lui Israel si strainului care traieste între ei, pentru ca tot poporul a facut aceasta din nestiinta.
27. Daca vreun suflet a gresit din nestiinta, sa aduca o capra de un an jertfa pentru pacat
28. Si se va ruga preotul pentru sufletul care a facut pacat din nestiinta înaintea Domnului si va afla mila si i se va ierta.
29. Si pentru bastinasul din Israel si pentru strainul care traieste între voi, o singura lege sa fie când cineva va pacatui din nestiinta.
30. Iar daca cineva dintre bastinasi sau dintre straini va face ceva din îndrazneala, acela huleste pe Domnul si sufletul lui se va stârpi din poporul sau,
31. Caci a dispretuit cuvântul Domnului si a calcat poruncile Lui; sa se stârpeasca sufletul acela si pacatul lui va fi asupra lui".
32. Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au gasit un om adunând lemne în ziua odihnei;
33. Si cei ce l-au gasit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise si Aaron si la toata obstea fiilor lui Israel;
34. Si l-au pus sub paza, pentru ca nu era înca hotarât ce sa faca cu el.
35. Atunci a zis Domnul catre Moise: "Omul acesta sa moara; sa fie ucis cu pietre de catre toata obstea fiilor lui Israel, afara din tabara!"
36. L-au scos deci toata obstea fiilor lui Israel afara din tabara si l-au ucis cu pietre toata obstea, afara din tabara, cum poruncise Domnul lui Moise.
37. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
38. "Vorbeste fiilor lui Israel si le spune sa-si faca ciucuri la poalele hainelor lor, din neam în neam, si pe deasupra ciucurilor de la poalele hainelor lor sa puna un siret de matase violeta.
39. Ciucurii acestia sa fie ca, uitându-va la ei, sa va aduceti aminte de toate poruncile Domnului si sa le împliniti si sa nu umblati dupa inima voastra si dupa ochii vostri care va îndeamna la desfrânare;
40. Ca sa va aduceti aminte si sa pliniti toate poruncile Mele si sa fiti sfinti înaintea Dumnezeului vostru.
41. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru, Care v-am scos din pamântul Egiptului, ca sa fiu Dumnezeul vostru.
Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 299

Voteaza:

Felurite jertfe. Pedeapsa pentru calcarea zilei odihnei. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE