Proorocia lui Valaam

1. Vazând Valaam ca Domnul binevoieste sa se binecuvânteze Israel, n-a mai alergat dupa obicei la vrajitorii, ci s-a întors cu fata spre pustie;
2. Si ridicându-si Valaam ochii sai, a vazut pe Israel asezat dupa semintiile sale si a venit peste dânsul duhul lui Dumnezeu,
3. Si si-a rostit el cuvântul sau, zicând: "Asa zice Valaam, fiul lui Beor; asa graieste barbatul cel ce vede cu adevarat;
4. Asa glasuieste cel ce asculta cuvântul lui Dumnezeu, cel ce cunoaste gândurile Celui Atotputernic, cel ce vede descoperirile lui Dumnezeu, ca în vis, dar ochii si-i are deschisi:
5.
Cât sunt de frumoase salasurile tale, Iacove, corturile tale, Israele!
6. Se desfasoara ca niste vai, ca niste gradini pe lânga râuri, ca niste cedri pe lânga ape, ca niste corturi pe care le-a înfipt Domnul!
7. Iesi-va din samânta lui un Om, care va stapâni neamuri multe si stapânirea Lui va întrece pe a lui Agag si împaratia Lui se va înalta.
8. Dumnezeu l-a scos din Egipt si puterea lui va fi ca a taurului; mânca-va popoarele dusmane lui, va sfarâma oasele lor si cu sagetile sale va sageta pe vrajmasi.
9. Plecatu-s-a si s-a culcat ca un leu si ca o leoaica; cine-l va scula? Cel ce te binecuvânteaza, binecuvântat sa fie, si cel ce te blesteama sa fie blestemat!"
10. Atunci s-a mâniat Balac pe Valaam si, frângându-si mâinile, a zis Balac catre Valaam: "Eu te-am chemat sa-mi blestemi pe vrajmasii mei, iar tu, iata, i-ai binecuvântat de trei ori pâna acum.
11. Fugi dar în tara ta! Am zis ca te voi cinsti; dar iata ca Domnul te-a lipsit de cinste".
12. Valaam însa a zis catre Balac: "N-am spus eu oare solilor tai pe care i-ai trimis la mine:
13. Chiar de mi-ar da Balac casa sa plina de argint si de aur, nu voi putea sa calc porunca Domnului, ca sa fac ceva bun sau rau dupa placul meu; câte-mi va spune Domnul, acelea le voi grai?
14. Deci, iata, ma duc repede în tara mea; dar vino sa-ti spun ce are sa faca poporul acesta cu poporul tau în vremurile viitoare".
15. Si si-a urmat Valaam cuvântul sau si a zis: "Asa graieste Valaam, fiul lui Beor; asa graieste barbatul cel ce vede cu adevarat,
16. Cel ce asculta cuvintele lui Dumnezeu, cel ce are stiinta de la Cel Preaînalt si vede descoperirile lui Dumnezeu, ca în vis, dar ochii îi sunt deschisi:
17. Îl vad, dar acum înca nu este; îl privesc, dar nu de aproape; o stea rasare din Iacov; un toiag se ridica din Israel si va lovi pe capeteniile Moabului si pe toti fiii lui Set îi va zdrobi.
18. Lua-va de mostenire pe Edom si va stapâni Seirul vrajmasilor sai si Israel îsi va arata puterea.
19. Din Iacov se va scula Cel ce va stapâni cu putere si va pierde pe cei ce vor ramâne în cetate".
20. Apoi vazând pe Amalec, si-a urmat cuvântul si a zis: "Cel întâi dintre popoare e Amalec, dar si neamul lui va pieri".
21. Vazând dupa aceea pe Chenei, si-a urmat cuvântul si a zis: "Locuinta ta e tare si cuibul tau e asezat pe stânca;
22. Dar Cain va fi darâmat si nu este mult pâna ce Asur te va duce în robie".
23. Iar când a vazut pe Og, si-a urmat cuvântul si a zis: "Vai, vai, cine va mai trai când Dumnezeu va aduce acestea!
24. Veni-vor corabii de la Chitim si vor smeri pe Asur, vor smeri pe Heber, dar si acelea vor pieri".
25.
Sculându-se apoi Valaam s-a întors înapoi, în tara sa; si s-a dus si Balac întru ale sale.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 397

Voteaza:

Proorocia lui Valaam 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE