Slujba si veniturile preotilor si levitilor.

1. Zis-a Domnul catre Aaron: "Tu, fiii tai si casa tatalui tau cu tine veti purta pacatul pentru nepasarea de locasul sfânt; tu si fiii tai împreuna cu tine veti purta pacatul pentru nepasarea de preotia voastra.
2. Apropie-ti pe fratii tai, semintia lui Levi, neamul tatalui tau, ca sa fie pe lânga tine sl sa-ti slujeasca; iar tu si fiii tai împreuna cu tine veti fi la cortul adunarii.
3.
Levitii sa pazeasca cele rânduite de tine si sa faca slujba la cort, dar sa nu se apropie de lucrurile locasului sfânt si de jertfelnic, ca sa nu moara si ei si voi.
4. Sa fie deci pe lânga tine si sa faca slujba la cortul adunarii si toate lucrarile la cort; iar altul sa nu se apropie de tine.
5. Asa sa faceti slujba în locasul sfânt si la jertfelnic, si nu va mai veni mânia asupra fiilor lui Israel;
6. Ca am ales din fiii lui Israel pe fratii vostri, pe leviti, si vi i-am dat ca dar închinat Domnului, sa faca slujba la cortul adunarii;
7. Iar tu si fiii tai sa va îndepliniti preotia voastra în toate cele ce tin de jertfelnic si ce se afla înauntru dupa perdea, si sa savârsiti slujbele darului vostru preotesc, iar altul strain, de se va apropia, sa fie omorât".
8. Zis-a Domnul catre Aaron: "Iata Eu am dat în seama voastra pârga Mea din toate cele închinate Mie de fiii lui Israel: tie ti le-am dat acestea si dupa tine fiilor tai, pentru cinul vostru, pentru preotia voastra, prin lege vesnica.
9. Iata ce este al tau din cele preasfinte, în afara de cele ce se dau focului: orice dar de pâine al lor, orice jertfa pentru pacat a lor si orice jertfa pentru vina, ce-Mi aduc ei, aceste lucruri preasfinte sa fie ale tale si ale fiilor tai.
10. Acestea sa le mâncati în locul cel sfânt. Tu si fiii tai, toti cei de parte barbateasca ai vostri pot sa manânce din ele. Cele sfinte sa fie ale tale.
11. Si iata ce sa mai fie al vostru din darurile lor ridicate: toate darurile ridicate ale fiilor lui Israel si toate darurile lor leganate ti le-am dat tie si fiilor tai si fiicelor tale, care sunt cu tine, prin lege vesnica. Tot cel curat din casa ta poate sa manânce din acestea.
12. Toata pârga de untdelemn si toata pârga de struguri si pârga grâului lor, toate câte aduc ei Domnului, ti le-am dat tie.
13. Cele dintâi roade ale pamântului lor, pe care le aduc ei Domnului, sa fie ale tale, si tot cel curat din casa ta poate sa manânce din acestea.
14. Tot ce este afierosit în Israel sa fie al tau.
15. Tot ce se naste întâi din tot trupul, din oameni si din dobitoace, si se aduce Domnului, sa fie al tau; dar întâiul nascut dintre oameni sa se rascumpere si întâiul nascut dintre dobitoacele necurate sa se rascumpere;
16. Iar pretul rascumpararii lui, la o luna dupa nastere, este cinci sicli de argint, dupa siclul sfânt, care are douazeci de ghere.
17. Însa întâiul nascut al vacilor, întâiul nascut al oilor si întâiul nascut al caprelor, nu se rascumpara: acestia sunt sfintiti; cu sângele lor sa stropesti jertfelnicul. Grasimea lor s-o arzi ca jertfa, întru miros de buna mireasma Domnului;
18. Iar carnea lor este a ta si tot ale tale sunt pieptul înaltat si soldul drept.
19. Toate darurile sfinte, înaltate, care se aduc Domnului de fiii lui Israel, ti le dau tie, fiilor tai si fiicelor tale care sunt cu tine, prin lege vesnica. Acest legamânt de necalcat este vesnic înaintea Domnului pentru tine si pentru urmasii tai".
20. Zis-a Domnul catre Aaron: "În pamântul lor nu vei avea nici mostenire, nici parte nu vei avea între ei. Eu sunt partea ta si mostenirea ta între fiii lui Israel,
21. Iar fiilor lui Levi, iata, Eu le-am dat mostenire toata zeciuiala din toate câte are Israel, pentru slujba lor pe care o fac la cortul adunarii.
22. De acum fiii lui Israel sa nu mai vina la cortul adunarii, ca sa nu faca pacat aducator de moarte.
23. Ci la cortul adunarii sa faca slujba levitii si sa ia asupra-si pacatul lor. Aceasta este lege vesnica în neamul vostru.
24. Dar printre fiii lui Israel ei nu vor avea mostenire, caci zeciuiala fiilor lui Israel, pe care acestia o aduc dar Domnului, am dat-o levitilor mostenire si de aceea le-am si zis Eu ca nu vor avea mostenire între fiii lui Israel".
25. Apoi a grait Domnul lui Moise si a zis:
26. "Vorbeste levitilor si le zi: Când veti lua de la fiii lui Israel zeciuiala, pe care v-am dat-o ca mostenire, sa înaltati din ea dar Domnului a zecea parte, ca zeciuiala,
27. Si vi se va socoti acest dar al vostru ca grâul din arie si ca mustul de la teasc.
28. Astfel veti aduce si voi dar Domnului din toate zeciuielile voastre, câte veti lua de la fiii lui Israel, si veti da din ele, dar Domnului, preotului Aaron.
29. Din toate cele daruite voua, cele mai bune din toate cele sfintite sa le aduceti dar Domnului,
30. Si sa le spui: De veti aduce din acestea partea cea mai buna, se va socoti levitilor ca cele primite de la arie si ca cele primite de la teasc.
31. Aceasta sa o mâncati oriunde voi, si fiii vostri, si familiile voastre, caci aceasta va este plata pentru munca voastra la cortul adunarii.
32.
Pentru aceasta nu veti avea pacat, de veti aduce cele mai bune din toate; si sfintele prinoase ale fiilor lui Israel nu le veti întina si nu veti muri".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 272

Voteaza:

Slujba si veniturile preotilor si levitilor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE