Indemnarea lui Israel la pocainta. Fagaduinta lui Dumnezeu.

1. Pustie sa ajunga Samaria, fiindca s-a razvratit impotriva Dumnezeului ei! Sa cada in ascutisul sabiei, pruncii ei sa fie ucisi si femeile care i-au zamislit sa fie spintecate!
2. Intoarce-te, Israele, la Domnul Dumnezeul tau, ca tu te-ai poticnit din pricina faradelegii tale!
3. Gasiti rugi de pocainta, intoarceti-va catre Domnul si-I ziceti Lui: "Iarta-ne orice faradelege, ca sa ne bucuram de milostivirea Ta si sa aducem, in loc de tauri, lauda buzelor noastre:
4. Asiria nu ne va scapa, noi nu ne vom mai sui pe cai si nu vom mai zice catre lucrurile mainilor noastre: "Tu esti Dumnezeul nostru", caci numai la Tine gaseste orfanul mila".

5. Tamadui-voi urmele caderii lor de la credinta, ii voi iubi din toata inima Mea, caci mania Mea s-a departat tie la ei.
6. Voi fi ca roua pentru Israel; ca liliacul sa infloreasca si radacinile lui sa se afunde in pamant ca cele din padurile Libanului.
7. Lastarii lui sa fie puzderii, cununa lui sa fie ca a maslinului, iar mireasma lui ca cea din Liban.
8. Sa se intoarca la Mine si sa se adaposteasca la umbra Mea, sa-si agoniseasca hrana, si ca vita sa infloreasca si sa li se duca numele ca vinul cel din Liban.
9. Ce va mai face Efraim de aici incolo cu idolii? Eu singur ii vor raspunde si voi avea ochii atintiti asupra lui. Eu sunt ca un chiparos verde! Din Mine ies roadele lui!
10. O, de ar fi cineva intelept ca sa priceapa aceasta si ager ca sa poata patrunde cuvantul cel adanc! Caile Domnului sunt cai drepte! Cei drepti merg pe ele in buna pace, iar cei nelegiuiti se poticnesc si cad.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 448

Voteaza:

Indemnarea lui Israel la pocainta. Fagaduinta lui Dumnezeu. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE