Pacatelor grele le urmeaza pedepse grele.

l. Nu te bucura, Israele, si nu salta de veselie ca paganii, ca te-ai ticalosit, parasind pe Dumnezeul tau; ai iubit pretul unei desfranate pe toate ariile de grau.
2. Pentru ca nici aria si nici teascul nu-i vor mai hrani, iar mustul le va lipsi.
3.
Nu vor mai locui in pamantul Domnului; Efraim se va intoarce in Egipt, iar in Asiria vor manca mancaruri necurate.
4. Nu vor mai aduce Domnului nici o turnare de vin si nici nu-I vor mai pregati vreo jertfa. Ca o paine de jale este painea lor; toti cei care vor manca din ea vor fi necurati, ca painea lor slujeste numai pentru potolirea foamei lor si nu va fi adusa in templul Domnului.
5. Ce vreti sa faceti cand vor veni zilele de praznuire, in ziua de sarbatoare a Domnului?
6. Iata ei au plecat din pricina pustiirii; Egiptul ii va primi, Memfisul ii va ingropa! Odoarele lor scumpe de argint le va mosteni urzica, si maracinii vor napadi corturile lor.
7. Sosit-au zilele de pedeapsa, venit-au zilele de rasplata. Israel striga: "Profetul este un nebun, omul insuflat aiureaza!" Da, desigur, din pricina marimii nelegiuirii tale, din pricina marimii razvratirii tale.
8. Proorocul afla pretutindeni laturi intinse. Ei intind capcane pe toate drumurile, capcane in templul lui Dumnezeu.
9. Grozave fapte de ocara au savarsit, precum odinioara in Ghibea! - El isi va aduce aminte de faradelegile lor si va pedepsi pacatele lor.
10. Ca pe niste struguri in pustiu, asa am gasit pe Israel; ca la o parga de smochine la inceputul ei, asa M-am uitat la parintii lui. Cand ei au mers dupa Baal Peor, s-au sfintit lui Baal si au ajuns uraciune intocmai ca si cel pe care il indragisera.
11. Gloria lui Efraim va zbura ca o pasare; si nu vor mai fi nici nasteri, nici sarcini, nici zamisliri.
12. Chiar cand isi fac mari pe fiii lor, ii voi lasa fara copii, lipsiti de partea barbateasca; caci vai de ei, daca Imi voi intoarce privirea.
13. Efraim, precum vad, a facut din fiii sai un vanat; Efraim trebuie sa-si duca fiii sai la junghiere.
14. Da-le lor, Doamne, ceea ce trebuie sa le dai! Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte!
15. Toate rautatile lor si-au luat nastere in Ghilgal, ca acolo am inceput sa-i urasc. Din pricina gandurilor celor rele, ii voi alunga din templul Meu; nu-i voi mai iubi nicidecum. Toate capeteniile lor sunt oameni razvratiti!
16. Efraim va fi trantit la pamant; radacina lui se va usca. Nu va mai avea de loc rod! Si cand vor avea fii, Eu voi ucide pe feciorii lor iubiti.
17.
Dumnezeul meu ii va arunca de la Sine, ca nu au ascultat de El. Sa rataceasca printre neamuri!
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 270

Voteaza:

Pacatelor grele le urmeaza pedepse grele. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE