Slava milei dumnezeiesti primita de nemultumitorii Israeliti.

1. Cand Israel era tanar, Eu il izbeam, si din Egipt am chemat pe fiul Meu.
2. Cu cat Eu ii chemam, cu atat fugeau de dinaintea Mea si jertfeau baalilor si aduceau tamaieri chipurilor cioplite de idoli.
3.
Si Eu invatam pe cei din Efraim sa mearga in picioare si-i luam in brate, dar ei n-au inteles, cu toate ca Eu ii ingrijeam ca pe copii,
4. Ii iubeam cu dragoste parinteasca, eu iubire fara de margini. Am fost pentru ei ca unul care le ridica jugul de pe grumajii lor, si ma plecam catre ei si-i hraneam.
S. Nu se vor mai duce in Egipt, ci Asiria le va fi rege, caci n-au voit sa se intoarca la credinta.
6. Sabia sa pustiiasca cetatile lui si sa darame intariturile lui, din pricina punerii lor la cale!
7. Dar poporul Meu este hotarat sa se desparta de Mine. Il strig, dar el nici nu ridica ochii spre Mine.
8. O, cum te voi lasa, Efraime! Cum te voi parasi, Israele! Cum te voi trece cu vederea ca odinioara pe Adma si te voi face ca Teboimul! Inima se zvarcoleste in Mine, mila Ma cuprinde!
9. Nu voi dezlantui iutimea maniei Mele, si nu voi prapadi din nou Efraimul; caci Eu sunt Dumnezeu atotputernic si nu om: Eu sunt Sfantul in mijlocul tau si nu voi veni sa te prapadesc.
10. Vor merge dupa Domnul; dar El va mugi ca un leu, si cand Ei va mugi, vor alerga zbuciumandu-se toti cei dinspre apus;
11. Ei vor alerga tremurand ca o pasare din Egipt si ca un porumbel din tara Asiriei. Si ii voi salaslui in casele lor, zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 652

Voteaza:

Slava milei dumnezeiesti primita de nemultumitorii Israeliti. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE