Catedrala Norwich

Catedrala Norwich Mareste imaginea.


Catedrala Norwich

Catedrala Norwich este o catedrala anglicana aflata in orasul cu acelasi nume, din regiunea engleza Norfolk. Catedrala este inchinata Sfintei si Celei Deofiinta Treimi.

Catedrala este tributara aproape in intregime stilului norman, fiind construita la indemnul si la insistentele episcopului Herbert de Losigna, in perioada cuprinsa intre inceputul secolului al XI-lea si anul 1145. 

          

Lungimea totala a cladirii este de 140 de metri. Dupa ridicarea acesteia, in anul 1145, catedrala nu a mai avut parte de foarte multe modificari. Insa, dintre cele cateva, amintim adaugarea spirei, inalta de 96 de metri si terminata in anul 1465, si a unei cladiri cu camere, pe doua etaje, situata in curtea interioara a catedralei, singura de acest fel din intreaga Anglie. Aceasta din urma a fost ridicat intre anii 1300 si 1430, totodata cu boltile navei si ale altarului.

Spira Catedrala Norwich, cu o inaltime de 96 de metri, este a doua ca inaltime din Anglia. Doar cea detinuta de Catedrala Salisbury este mai inalta decat aceasta. Alaturi de Catedrala Salisbury si Catedrala Ely, Catedrala Norwich este printre singurele catedrale din Anglia care nu detine o clopotnita.

Pe boltile Catedrala Norwich se afla un numar impresionant de reprezentari artistice, pictate sau sculptate. Fiecare bolta si arc de bolta are imaginea sa, nerepetata in catedrala, formand un detaliu unic in lumea crestina. In aceste reprezentari sunt gasite toate etapele omenirii, de la facerea lumii si viata lui Hristos si pana la Apocalipsa.

Catedrala mai pastreaza inca in jurul ei ruinele zidurilor fostei manastiri de aici. Intre acestea se pastreaza inca unele cladiri din secolele al XV-lea si al XIX-lea. Printre ele se afla si o Infirmerie. Terenul Catedrala Norwich mai gazduieste, alaturi de biserica, si Scoala Regele Edward al VI-lea, alaturi de statuia ducelui de Wellington si a amiralului Nelson.

Catedrala Norwich are doua porti masive, situate tot in incinta zidurilor fostei manastiri. In anul 1420, sir Thomas Erpingham, un important binefacator al orasului, a ridicat poarta care astazi in poarta numele, in partea opusa usii vestice a catedralei.

Catedrala anglicana Morwich este una dintre cele doua mari locasuri de cult ale orasului. Celalalt locas este Catedrala Romano-Catolica Sfantul Ioan Botezatorul, construita in anul 1882. Cele doua catedrale sunt localizate in doua zone opuse ale orasului.

28 Iunie 2012

Vizualizari: 3782

Voteaza:

Catedrala Norwich 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE