Manastirea Sfantul Grigorie Palama - Ohio

Manastirea Sfantul Grigorie Palama - Ohio Mareste imaginea.

Manastirea Sfantul Grigorie Palama este o manastire ortodoxa din America. Manastirea se afla sub purtarea de grija si autoritatea Mitropolitului Maxim al Bisericii Ortodoxe Grecesti din Pittsburgh. Manastirea se afla asezata in localitatea Hayesville, din partea nordica a statului Ohio, la o distanta de 15 mile mai spre est de Mansfield.

Drept hram si ocrotitor, acest sfant locas de rugaciune si l-a luat pe marele Sfant Parinte Grigorie Palama. Acesta este un mare sfant al Bisericii de Rasarit, el vietuind in secolul al XIV-lea, si slujind, pentru o mare parte a vietii sale, ca Arhiepiscop al Tesalonicului. Toata viata el a luptat pentru apararea dreptei credinte, in special a luminii si energiilor necreate

Manastirea Sfantul Grigorie Palama din Ohio - scurt istoric

Manastirea Sfantul Grigorie Palama din Ohia a luat fiinta in anul 1982, urmand unei initiative a Mitropolitului Maxim, episcop de Pittsburgh. Biserica centrala a fost sfintita de catre Arhiepiscopul Iacov in luna martie a anului 1989. Arhiepiscopul Iacov a condus Arhidioceza Greaca intre anii 1959-1996.

In anul 1993, o cladire incapatoare, zidita pe doua etaje, a fost inaltata in curtea manastirii. Aceasta este cladirea care pastreaza camerele pentru pelerini, fiind numita, in limbajul crestin bisericesc Arhondaric.

Pe langa cele gasite in incinta manastirii, la o distanta de doar 2-3 mile departare, un schit pentru femei isi inalta si el rugaciunile catre Dumnezeu. Inchinat Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, acesta are randuiala proprie, nefiind dependent de randuielile din manastire. Acesta este mult mai izolat si mai sihastresc decat locul manastirii.

Ciclul liturgic al slujbelor este de o minunatie odihnitoare. Desi mai toate slujbele se savarsesc in limba engleza, sunt si unele savarsite inca in limba greaca. Rugaciunea si slujbele, munca si ascultarea, se imbina in mod armonios, creand o atmosfera athonita.

In manastire pot sta si crestinii din lume, pentru un interval de cateva zile, urmand, alaturi de calugari, randuielile monahale si nevointele acestora. Asezarea monahala din Ohio se afla inconjurata de o regiune agricola, majoritatea locuitorilor din zona fiind fermieri.

         

Adresa: 934 Cr. #2256 - Perrysville (Hayesville), OH 44864
Telefon: (419) 368-5335
Email: monastery@palamasmonastery.org

 

         

           

Pe aceeaşi temă

26 Iunie 2012

Vizualizari: 3197

Voteaza:

Manastirea Sfantul Grigorie Palama - Ohio 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Valea AdancaPostat la 2009-09-21 16:27

    foarte frumos

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE