Manastirea Galactotrofousa - Maica Domnului care Alapteaza

Manastirea Galactotrofousa - Maica Domnului care Alapteaza Mareste imaginea.

Manastirea Galactotrofousa - Maica Domnului care Alapteaza - este o manastire ortodoxa din localitatea Antuza, regiunea Trikala, Grecia. Aceasta localitate, parte consistenta a comunitatii Aspropotamos, se afla la o altitudine de 1100 de metri, pe muntele Kedros, la 65 de kilometri de Kalambaka. In mare parte, locul este populat mai mult in perioada verii.

Principalele puncte de atractie turistica, cu mare valoare istorica si culturala, sunt Biserica Maicii Domnului Galaktotrofousa - "cea care alapteaza" - zidita in anul 1799, si Podul traditional Michos, ce trece peste raul Halkiotiko.

         

Manastirea Galactotrofousa - Maica Domnului care Alapteaza

Manastirea "Maica Domnului care Alapteaza" se afla pe drumul ce duce in Kalarites. In acest loc se intalnesc doua rauri - Chalikiotikos si Lepenetsiotikos -, afluenti ai raului Acheloos. Inconjurata de natura, de nenumarati copaci si o multime de alta plante odihnitoare, bisericuta este cu siguranta o oaza de liniste, gata sa intampine pasii tuturor pelerinilor.

Manastirea Maicii Domnului, aflata intre Antuza si Kalarites, este mai putin cunoscuta decat renumitele manastiri de la Meteora, cu toate ca si aceasta are o vechime considerabila, o arhitectura si o fresca de netrecut cu vederea. Asezamantul monahal a fost zidit in anul 1799 si poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, icoana aflata si deasupra usii de intrare, in peretele nordic.

26 Iunie 2012

Vizualizari: 3673

Voteaza:

Manastirea Galactotrofousa - Maica Domnului care Alapteaza 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE