Lacrimi de tata

Lacrimi de tata Mareste imaginea.

Am avut fericita ocazie de a lucra timp de patru ani cu regretatul parinte Busuioc Ionel. El avea un baietel, eu o fetita.

Intr-o zi, mi-a povestit urmatoarea povestire: era o familie saraca, numai barbatul lucra cu ziua si castiga atat de putin incat abia reusea sa isi intretina familia. Avea o nevasta si o fiica de 8 ani. S-a apropiat ziua lui de nastere si fetita lui i-a pregatit o surpriza, fara sa-i spuna mamei ei despre aceasta. In ziua cu pricina, dimineata, fetita veni la tatal sau, il felicita cu ocazia zilei de nastere, il saruta si ii dete o cutiuta frumoasa, legata cu o panglica aurie, pe care era scris cu scris de copil "pentru tata".

Tatal ii multumi si incepu sa deschida cutiuta. Cand ii deschise capacul, vazuse ca era goala si nu era nimic inauntru. Atunci isi dojeni fetita si ii spuse ca asa ceva nu se face si firesc este daca faci un dar, sa fie acolo un obiect, o poza sau orice, nu o cutie goala. Fetita s-a scuzat si i-a spus ca nu a avut bani ca sa cumpere ceva, dar de fapt cutia nu este goala, ci este plina de pupicuri pe care le-a pus inauntru, pentru el, cand ii va fii dor de ea. Atunci tatal nu a mai zis nimic si a aruncat cutiuta intr-un colt al camerei.

Dar peste putina vreme, din cauza saraciei, fetita se imbolnavi subit si muri fara de veste. De atunci, in fiecare seara, tatal, inainte de culcare, deschide cutiuta, ia dinauntru un pupic si il pune pe fata: "Mi-e dor de tine, fetita mea, te rog sa ma ierti !"

Acum si parintele meu este o amintire si ii transmit pe aceasta cale un mesaj care sper sa ajunga la el, sus in cer: Iarta-ma parinte daca te-am suparat cu ceva si pentru ca niciodata nu am avut puterea sa iti spun cat de mult te iubesc! Atat de multe lucruri imi amintesc de sfintia ta ca imi este imposibil sa te uit vreodata! Sper ca ai primit pacea cea cereasca, macar pentru muntele de binefaceri pe care mi l-ai facut mie. Asteapta-ma in pace!"

Luca Ionel

Despre autor

Luca Ionel Luca Ionel

Colaborator
7 articole postate
Publica din 05 Aprilie 2010

07 Aprilie 2010

Vizualizari: 1209

Voteaza:

Lacrimi de tata 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • Rodica MurariuPostat la 2010-10-21 08:38

    Atunci cand primim un dar, fie el cat de mic, nu -l pretuim, nu pretuim dragostea nepieritoare, care se afla in spatele gestului simplu,uitand sa-l identificam cu sensibilitatea, bunatatea, darnicia,ravna, osteneala. Si sunt momente in viata noastra cand ignoranta de altadata doare, ne dam seama ca nu mai putem schimba nimic, un gest reparatoriu este tardiv.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE