Manastirea Nilov

Manastirea Nilov Mareste imaginea.


Manastirea Nilov

Manastirea Nilov se afla pe o insula, in Lacul Seliger, din regiunea Novgorod, Rusia. Situat inspre limita nordica a regiunii, Lacul Seliger este o rezervatie naturala protejata, face parte din Bazinul Volga si are o suprafata de 212 kilometri patrati.

Lacul Seliger este o atractie turistica deosebita pentru aceasta zona. Datorita florii si faunei sale foarte diversificata, lacul este cunoscut uneori sub supra-numele de "Baikal-ul European". Lacul Baikal, din sudul Siberiei, este cel mai adanc lac din lume.

Manastirea Sfantul Nil Stolobenskii- sau Nilov, se afla pe Insula Stolobny, din Lacul Seliger. Insula se afla la o distanta de 200 de kilometri vest de Tver, la 10 kilometri inspre nord de orasul Ostashkov si este legata de uscat printr-un imens si impresionant pod.

Ostashkov este singurul oras de pe malurile lacului.

Manastirea Sfantul Nil - scurt istoric

Manastirea Sfantului Nil a fost intemeiata in anul 1594 de catre Sfantul Nil. Aceasta primeste anual un numar de aproximativ 40.000 de pelerini, fiind considerata unul dintre cele mai impresionante ansambluri monahale neo-clasice din Europa de Est.

Unele dintre bisericile manastirii dateaza inca din secolul al XVII-lea; un cuprinzator dig a fost construit pana in anul 1812 si imensa catedrala a fost construita intre anii 1821-1825.

In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Manastirea Nilov a fost folosita pe post de baza de catre trupele NKDV.

Aici erau tinuti cei aproximativ 7.000 de polonezi, prizonieri de razboi, capturati de catre trupele sovietice in urma Pactului Molotov Ribbentrop.

Aproape toti prizonierii au fost executati pana in luna aprilie a anului 1940, in localitatea Kalinin, Tver-ul de astazi; mai apoi, acestia au fost inmormantati in gropi comune, in Mednoye. Aceasta trista amintire este cunoscuta ca "Masacrul de la Katyn”.

Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2012

Vizualizari: 4254

Voteaza:

Manastirea Nilov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE