Sf.Mucenita Agripina; Sf.Mc.Aristocleu preotul

Sfanta Mucenita Agripina

Sfanta fecioara Agripana era nascuta si crescuta in preaslavita cetate Roma cea veche. Ea din tinerete s-a dat lui Dumnezeu si s-a facut, dupa cum spune Apostolul, buna mireasma a lui Hristos intre cei ce se mantuiesc. Pentru ca, precum un trandafir cu bun miros impodobeste o gradina, tot asa si ea prin pilda vietii sale celei curate si imbunatatate, a impodobit inimile credinciosilor si le-a umplut de mireasma, gonind toata ispita patimilor, pentru ca si-a infrumusetat sufletul cu curatia fecioriei si s-a logodit cu Hristos, pentru care a alergat la munci cu indrazneala, pe vremea imparatiei lui Valerian, si s-a dat la multe batai pentru dragostea mirelui sau, Hristos. Deci a fost batuta cu toiege si a suferit sfaramarea oaselor, a fost dezbracata de haine si intinsa cu legaturi, din care a scapat fiind dezlegata cu mana nevazuta de ingerul Domnului, care intarind-o pe ea, sfanta a zdrobit toata paganatatea si in munci si-a dat sufletul sau lui Dumnezeu.

Iar alte roabe ale lui Hristos ca: Vasa, Paula si Agatonica, luand in taina trupul mucenitei, au iesit cu el din cetatea Romei si, trecand din loc in loc si calatorand pe mare, au ajuns in eparhia Siciliei si acolo au ingropat acel sfant trup.

Iar cand Sicilia a primit in sine acele cinstite moaste mucenicesti, indata s-a izbavit de intunecata rautate diavoleasca si inca s-a aparat si de agareni cu rugaciunile Sfintei Agripana, caci atunci cand agarenii au mers in cetate, unde era biserica ei, si au indraznit a da razboi spre ea, vrand sa o ia, deodata au fost dati pierzarii celei desavarsite. Iar de la cinstitul ei mormant se dadeau tamaduiri de toate bolile si se curatau toti cei ce veneau cu credinta, astfel ca toate neputintele se izgoneau cu sfintele ei rugaciuni si cu darul lui Hristos, Dumnezeul nostru.

.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 352

Voteaza:

Sf.Mucenita Agripina; Sf.Mc.Aristocleu preotul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE