Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi

 Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi Mareste imaginea.

Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi, nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de catre Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfantul Apostol Filip s-a nascut in Cezareea Palestinei. Impreuna cu Sfantul Arhidiacon Stefan s-au numarat intre cei sapte diaconi alesi de catre Sfintii Apostoli. Sfantul Apostol Filip a fost casatorit avand patru fiice. Ca diacon, el a slujit cu ravna saracilor si vaduvelor. In vremea prigoanei asupra crestinilor pornite la Ierusalim, Sfantul Filip s-a stabilit in Samaria, unde a predicat cuvantul lui Hristos. Tot aici, Dumnezeu a lucrat prin Sfantul Apostol Filip numeroase minuni.

Din Faptele Apostolilor aflam ca Sfantul Filip l-a botezat pe Simon Magul. Tot el a fost cel care l-a botezat si pe eunucul Candachiei, Regina Etiopiei. Sfantul Apostol Filip a predicat invatatura lui Hristos si in Azotus unde a adus pe multi la dreapta credinta. Sfantul Filip a fost hirotonit Arhiereu al cetatii Tralles. Tot in aceasta cetate s-a mutat la Domnul.

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

 - Sfintelor Mucenite Zinaida si Filonila;

- Sfantului Teofan Marturisitorul;

- Sfintilor Patriarhi ai Constantinopolului: Nectarie, Arsachie si Sisinie;

Maine, 12 octombrie, facem pomenirea Sfintilor Mucenici Prov, Tarah si Andronic.

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Calendar Ortodox29 Mai 2012

Vizualizari: 15638

Voteaza:

5.00 / 5 din 3 voturi.

Comentarii (1)

  • simona turkPostat la 2015-10-11 11:13

    Sfinte Apostol Filip te rugam sa nu ne uiti si pe noi nevrednicii in ale tale rugaciuni,mijloceste catre Scaunul Domnului Dumnezeu sa ne mantuiasca sufletele,Amin!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE

Afiseaza Calendarul Ortodox